De ce unui creștin?
Eu cred că fericirea și liniștea sufletească contează mult mai mult decât cea materială pentru oricine. Cel puțin pentru mine așa e.
Întâi cea materială. Dacă omul moare de foame, s-au dus toate felurile de fericire.
(Fără condiții de viață omul e mort 100%, în timp ce fără amăgire sufletească e doar supărat, dar viu.)
(„dragostea trece prin stomac")
Ambele conteaza in mod egal, trebuie un echilibru intre cele doua, altfel nu merge, una fara alta nu merge.
Nu doar crestin, ci a omului in principal. Cred ca fiecare are felul sau de a fi, pentru unii conteaza fericirea sufleteasca, indiferent cat se straduiesc sa obtina o bucata de paine, altii nu pot fi linistiti sufleteste daca nu au pe masq macar bucata de paine care sa ii sature, astfel incat sa nu le fie foame.
Biblia ne îndeamnă: Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte vi se vor da pe deasupra. Fericirea tine de starea sufletească și nu de starea materială. Deci poți fi fericit și sărac și bogat.
Intai cea sufleteasca. Orice om poate obtine lucruri materiale prind munca. Atata timp cat esti potent fizic si poti munci, trebuie sa muncesti ca sa-ti castigi proprii bani, sa-ti poti permite sa cumperi ce ai nevoie sa-ti implinesti partea materiala. Poti avea foarte multe lucruri materiale si sa fi nefericit si poti fi foarte sarac si sa fi fericit sufleteste. Un om puturos nu e niciodata fericit!
Concluzie: Aveti grija de sufletele voastre si celelalte le veti avea ca un bonus.
Pentru un creștin ar trebui să conteze cel mai mult fericirea pe care i-o aduce lui Dumnezeu și aproapelui său. Matei 22:36-40
Deci cred că intră la cea sufletească?
Cât despre fericirea materială la creștini... Matei 6:25-34
lplostonyou întreabă: