| OOOLEOOO a întrebat:

Fericirea vine din interior, atunci de ce s-o caut intr-un Dumnezeu exterior?

Răspuns Câştigător
| usuk a răspuns:

Fericirea nu trebuie cautata intr-un dumnezeu exterior ci, in lucrurile exterioare: oameni, obiecte, sau fenomene;
ar fi o pierdere de timp sa cauti fericirea intr-un loc unde nu exista
incearca sa faci fericit pe cineva si vei fi si tu fericit
incearca sa ajuti pe cineva, incearca sa faci pe cineva sa zambeasca, si atunci vei zambi si tu
(laudele aduse unui dumnezeu sunt inutile; faptele bune facute dintr-o teama de viata de apoi sunt de prisos)

17 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Fericirea depinde de satisfacerea necesitatilor spirituale.Matei5:3

| Mădă0611 a răspuns:

Oamenii prefera sa sufere cu trupul decat cu "sufletul", asa ca zeul lor e interior, confortul psihic primeaza.

| sublime89 a răspuns:

Vor veni crestinii si-ti vor spune ca d-zeu e in tot, inclusiv in interiorul fiecaruia.

| suffarstar a răspuns:

Fericirea vine de pretutindeni,se gaseste in orice lucru. Dupa cum motivatia este extrinseca si intrinsenca,la fel e si cu emotiile astea. Newton a avut nevoie de un mar pentru a-si pune problema fortei de gravitatie.
Buddha a spus : Daca am putea vedea in mod clar miracolul unei flori, intreaga noastra viata s-ar schimba din temelii.
Nu putem fi fericiti doar gandindu-ne la fericire, trebuie sa si traim, sa experimentam lumea ce ne inconjoara.
Dumnezeu devine strain daca tu te departezi de el, daca iti este Tata, atunci vei fi mereu fericit alaturi de el.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Dar oare relatia cu Creatorul este un lucru care vine din exterior sau din interior?

| Zenit313 a răspuns:

Dar cine ti-a spus ca trebuie sa il cauti pe Dumnezeu in exterior?!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca esti bleg si nu stii ca imparatia lui Dumnezeu o poti cauta; in traista saracului, in propriul trup adica in tine insuti, fiindca trupul este templul duhului sfant, iar duhul sfant este ipostasul domnului, de viata facatorul alaturi de fiul si Dumnezeu tatal.de acaceea si schimbarea omului vechi in omul nou, adica nasterea din nou, ori pocainta, vine din interior si nu numai din eforturi proprii, ci si din lucrarea celui ce locuieste in templul care esti; Duhul sfant.deci tu gandeste-te pe cine ai primit in inima ta? pe cel bine lucrator? ori pe cel ce lucreaza raul? fiindca fericirea nu e a celui ce are multe, ci a celui ce-si doreste putin.dar bun.revino-ti si renaste.

| HowdidIgethere a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai zis bine a celui ce-si doreste putin; adica cel numit sarac cu duhul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru HowdidIgethere):

Mai mocles? ai dreptate, si multam de completare.dar cocoselul nu e un sediu al fericirii.e un organ cu pretentii mult prea mari pentru cata treaba face.ca are un obicei prost, cum vede o gaura cum intra el sa vada ce si cum. avea dreptate bubulina, cand s-a maritat cu bula; nefiind virgina si-a bagat un cap de stiuca intre picioare.cand a intrat bula cu cocoselul ea a strans de capul ala si l-a muscat.deatunci bula nu s-a mai atins de ea, fiindca credea ca musca.ea s-a plans lu nasu sau.Ia s-o aduci pe fina la mine sa vad despre ce vorba/si a luat-o nasusau la lucrat, iar bula dincolo de usa; cant tipa bubulina in extaz, bula; asa nasule.dai.rupei dintii.

| HowdidIgethere a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai grija cu stiuca; mare noroc ai avut ca nu-i Noname de tura, ca deja eram redirectionati pe Hobbies and pets. sau pe educatie si cultura generala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta a afirmat Arthur Schopenhauer dintr-un pesimis zbuciumat tipic secolului in care a trait. El credea ca in lume nu exista nimic din ceea ce ne-ar satisface pe deplin. Asa gandesti si tu? Eu cred ca fericirea este ma degraba exogena. Asa se face ca suntem fericiti doar în anumite momente, adesea imprevizibile. Fericirea ne ia prin surprindere, si dispare foarte repede uneori. Daca ar veni din interior atunci am fi fericiti tot timpul.

| Okkultist a răspuns:

Eu asa gresesc, fiecare are propriul mod de a gadi mai aproape de adevar sau nu. Dar cum adevarul omenesc e relativ, nimic omenesc nu e adevar pur. Fundamentul real al unei religii nu este credinţa, ci experienţa intuitivă. Intuiţia este aptitudinea sufletului de a-L cunoaşte pe Dumnezeu. Pentru a cunoaşte obiectul religiei, trebuie, în primul rând să-L cunoşti pe Dumnezeu, din interior. Mult mai important este un adevăr enunţat de un sfânt decât o dogmă aprobată de mii de oameni. Numărul adepţilor unei religii nu garantează valoarea sa. Nu adoptaţi niciodată o idee pentru că ea a obţinut o aprobare generală. Dacă doriţi să obţineţi adevărata cunoaştere care, după spusele lui Isus, vă oferă libertatea, apropierea voastră faţă de Adevăr trebuie să fie calitativă şi nu cantitativă.
Si cu asta cred ca am explicat tot... :) http://www.ducu.de/rel52.htm Fi bun, aia conteaza!

| HowdidIgethere a răspuns:

De unde din interior iti vine? Din muschi, oase, tendoane, laringe, plamani? Unde e sediul fericirii la tine? (in afara de cocosel)

| OOOLEOOO explică (pentru HowdidIgethere):

Din Hipotalamus ^_^

| HowdidIgethere a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Adicatelea vrei sa imi spui ca daca esti paralizat pe un pat de spital iti da hipotalamusul fericire? ca atunci cand mergi prin padure cu prietenii vara?

| OOOLEOOO explică (pentru HowdidIgethere):

Ai nevoie de niste factori interni sau externi care sa favorizeze secretia de (spre exemplu) endorfine dar tot in tine naste acest hormon minunat ^_^ deoarece in mod natural se "activeaza" in functie de perceptia ta interioara.

Nu stiu de ce ma pui sa vorbesc in termeni stintifici, nu-mi place... E prea sec?!?


Asa ca hai sa filozofam un pic : Cand fericirea vine din interiorul tau (meditatie de exemplu) iti apartine si nimeni nu ti-o poate lua. Nu putem spune acelasi lucru despre cea care "vine" din exterior.

| TudorEne a răspuns:

Fericirea nu vine din interior, ea se "instaleaza" in urma schimbului permanent si armonios de energie dintre tine si mediul exterior. fericirea nu zace in tine :) atat timp cat magia este folosita pentru scopuri benefice, pozitive, fara a-ti face rau, sau celor din jurul tau - este perfect acceptata, chiar si de divinitate. http://www.globulmagic.ro/

Întrebări similare