Aceste pareri diferite sunt cauzate de necunoasterea dogmei crestine. Crestinismul e acelasi si e absolut, doar se numeste "dogma", nu ipoteza!
Numarul de utilizatori de pe acest site se schimba, asa ca nu putem spune ca 99% din crestinii de pe acest site nu au habar de crestinism, poate maine intra 100 de crestini adevarati si calculele mele se schimba.
Pot doar sa spuna ca in intervale de timp semnificative in care am fost prezent pe acest site numarul crestinilor care aveau habar de crestinism era unul foarte mic.
Foarte bine spus, in milenii de ani lumea s-a schimbat si o data cu ea si crestinismul. Desi multi sunt mai inculti decat trebuia sa fie
Acum 2000 de ani era imposibil ca omenirea sa traiasca o perioada indelungata in Antarctica. Un om se putea intreba: "de ce a facut Dumnezeu Antarctica daca nu se poate traii acolo?". Cu tehnologia de azi e floare la ureche.
Dar despre spatiu? De ce exista spatiu in afara Pamantului? Ca doar nu putem traii acolo... ba da, putem: ISS.
Asa e si cu planetele... ne asteapta.
Ce imperfectiune? Daca Dumnezeu exista moartea nu e un lucru rau. Cat despre raul cauzat de oameni, acest rau este numai si numai din vina noastra! Dumnezeu ne a dat libertatea.
Cred ca ai ajuns in paradisul hamacelor. Unde ai auzit tu:"crestini spun ca ateii sunt singurele fapturi ce au ratiune "?
Azi sufar de sorbrietate excesiva, sunt legat doar de ceea ce vad, simt, aud, miros.Imi trebuie mai mult ca sa ajung pana acolo la ingerasi si iti promit, cu talpa pe inima, ca voi fuma mai mult!
Happy Hanukkah la toata lumea!
Mare-i gradina Domnului si ingradita numai cu gard viu.
http://www.tpu.ro/......teligenti/
Eu nu judec de obicei, poate doar pe instalatorii astia care monteaza lustrele la nivelul fruntii, alta explicatie n-am.
Asta-i cea mai simpla dovada cum ca zeii sunt imaginari.
Daca tu nu vrei ca zeul tau sa faca anumite lucruri, el nu le va face. Daca tie iti plac sau nu anumite lucruri, zeul tau are aceleasi preferinte. Daca tu ai o parere anume, zeul tau zice la fel. Mai pe scurt, un astfel de zeu este un sclav conceput dupa chipul si asemanarea omului.
E ca faza cu "daca-ti cere sa ucizi o faci?". Daca tu nu vrei sa o faci, vei zice "zeul meu nu ar cere asa ceva".
Daca tu nu vrei ca persoanele care au murit fara sa fi auzit de zeul tau sa ajunga in iad pentru ca nu ti se pare corect vei zice "acei oameni ajung in rai", "vor fi judecati dupa regulile lor" sau altele de genul.
Mai pot da multe exemple. Foarte pe scurt, tot timpul vei cauta scuze.
Un zeu adevarat poate sa ceara si sa faca orice indiferent ca tie iti place sau nu.
Asa iti dai seama ca un zeu este imaginar cand coincide 100% cu ce vrei tu sa crezi despre el.
Cu alte cuvinte fiecare om isi creeaza un Dumezeu personal, ceea ce dupa legile Dumnezeiesti este considerat pacat strigator la cer!
Ai foarte mare dreptate in tot ce spui as putea completa foarte multe.Insa cel mai mult ma deranjeaza cand sunt facut ateu si o sa zic de ce. Mă sperie egocentrismul celor care au senzaţia ca sunt creatura preferată a unui tătuc ceresc, mă sperie faptul că nesiguranţa pe care o au în privinţa asta şi-o ascund prin acţiuni criminale sau intolerante.
Mă îngreţoşează intoleranţa şi prejudecăţile celor care spun că ei nu pot să judece de capul lor, mă scârbeşte ura nedisimulată şi pseudo-justificările inventate pentru a dispreţui oameni ca şi ei. Daca ar fi exista un Dumnezeu crestinilor, credeti ca ar fi vrut el sa jigniti oamenii ca si voi, punandu-i intr-o alta categorie.Is om ca si voi, stiu sa fac, fapte bune, sa iubesc, sa ajut lumea fara sa cred in ceva inexistent.Susțin că suntem amândoi atei. Eu doar am cu un zeu mai puțin decât tine. Când vei înțelege de ce tu îi respingi pe toți ceilalți zei, vei înțelege de ce-l resping eu pe al tău. - Stephen F. Roberts.Eu ii resping pe toti zeii.Insa voi crestinii exista mai multi zei, de ce pe ceilalti nu ii recunoasteti ca pe al vostru, si crezi ca al tau ii cel adevarat. Daca ai crede in toti zeii, as lasa de la mine si mai putea face ateu, pana atunci nu.Este un fapt interesant și demonstrabil că toți copiii sunt atei și dacă religia nu li s-ar imprima în minți, ei ar rămâne astfel. Daca nu vi se implementata ideea prosteasca ca Dumnezeu te salveaza de mic, erati ateii.Cine are un pic de ratiune si poate gandii, automat ii ateu, ce nenorocit il reneaga pe Dumnezeu.Cred ca ati avea nevoie crestinilor de mai putina religie si mai mult bun simt.Numai bine!