| IlSeparatio a întrebat:

Filozofia agnostică se poate asemăna cu mentalitatea marilor filozofi antici Socrate,Platon,Xenefon,Diogene,Aristotel şi alţii? De ce fac această comparaţie? Ei bine pentru că,când marii filozofi îşi puneau întrebări despre Univers,Sistemul Solar, Suflet şi celelalte dilme ale antichităţii toţi recunoşteau că sunt necunoscători fiecare spunând o părere total diferită, dar toţi se înţelegeau.Cum poate o persoană religioasă să afirme că este sigur că există zeul său, când de fapt totul începe de la necunoaştere?

3 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Pai stai bre ca nu esti suficient de explicit si amesteci merele cu perele, ce treaba am eu cu zeii tai si alte chestii, pe aici te rog sa te lamuresti cu budistii si cei care cred in liota de zei, ca sunt ei (zeii) mai mari sau mai mititei (poate au si o capetenie a lor ) este treaba lor, ca sunt sopirle maimute si alte tiritoare, pe mine nu ma intereseaza in ce cred ei. Probabil la ei faci referire cind zici "totul începe de la necunoaştere "
Parerea mea este ca ai gresit categoria, trebuia sa pui ac intrebare la Stiinta si Filosofie, ca tot balmajeai ceva de niste filosofi

| doctorandus a răspuns:

Nu toti erau de parere ca nu cunoastem nimic, ci doar scepticii. Dogmaticii erau de parere ca putem cunoaste cate ceva cu suficienta certitudine. Un fruntas al platonicienilor ii numea pe epicurieni "porci din turma lui Epicur". Iar Socrate era ridiculizat in fel si chip de autorii de teatru, chiar si postmortem.

| RAY a răspuns:

Daca nu stiai o persoana religioasa considera ca stie adevarul absolut desigur un adevar primitiv, ilogic dar suficient de bun pentru a trai in ignoranta si minciuna sau mai spus de a visa la vietiile de dupa, dumnezeu care te ajuta etc