Eu fac parte din categoria "oamenilor irationali care se amagesc cu stiinta goala". Macar eu stiu ca viitorul se bazeaza pe efectul fluturelui, ceea ce inseamna ca un eveniment din viitor poate fi afectat de decizile pe care cineva le face in prezent. Eu nu ma bazez pe niste vise pe care le au unii si spun ca ala e viitorul. Asta e o aberatie.
Sa iti ofer un exemplu. Stim cu totii ce a facut Hitler.
Sa zicem ca era cineva care "prezicea" ce o sa faca Hitler.
Daca era altcineva care credea asta, si facea ceva in privinta asta, poate il asasina pe Hitler, si ceea ce urma sa faca nu se mai intampla.
Si acum, in ziua de azi, nimeni nu stia ceea ce Hitler a facut, pentru ca nu s-a intamplat niciodata asta.
Si asa cel care a prezis asta nu parea decat un mincinos, pentru ca nu s-a mai intamplat asta.
Cam asa functioneaza si afectul flutureluii, sau efectul domino, cum vrei tu sa-l numesti. Viitorul se poate schimba in functie de actiunile din prezent. Viitorul nu e batut in cuie, pentru ca inca nu s-a intamplat. Nu poti sa zici ca ceva ce nu s-a intamplat inca, o sa se intample, pentru ca cineva poate sa ia actiune si sa faca ceva in privinta asta si o sa impiedice acel viitor sa devina realitate, deci acele premonitii pot fi impiedicate, ceea ce le face neadevarate de la bun inceput.
Am raspuns la toate intrebarile pe care le-ai postat pana acum, sau cel putin la cele postate azi in ultimele ore, si nici macar una nu are pic de logica sau ratiune.
Si al 2-lea razboi mondial e profetit in Biblie. Daniel 11. Trebuie sa te apuci sa studiezi profetiile biblice pe "jworg". Cauti pe google si-ti apare. Uite si un link direct:
https://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1101999035
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Nici un fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (intr-o scrisoare scrisa de Einstein catre filozoful Eric Gutkind,, 3 ianuarie 1954)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa si pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein
"Biserica spune că Pământul este plat, dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov
"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel
"Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui." - Bertrand Russel
"Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg." - Mark Twain
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios. Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor. Vrea şi poate? Etunci este diabolic." - Epicurus
"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei
"Credinţa = să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron D'Holbach
"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach
"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan
"Este de departe mai bine să se înţeleagă universul aşa cum este el de fapt decât să se persiste în amăgire, oricât de satifăcătoare şi liniştitoare ar fi." - Carl Sagan
Nu poti sa spui ca nu esti slab sau ca nu ai momente de slabicune ca orice om. Isus a spus ca in slabiciune credinta si puterea lui Dumnezeu e evidenta si il ajuta pe om sa invinga slabiciunea. Oamenii mandrii se bazeaza pe posesiuni materiale insa ei omit ca ei nu s-au creat singuri sau ei nu au facut nimic ca sa devina existenti.
Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda, la fel ca toti zeii, deci a spune ca un zeu a facut ceva e o aberatie primitiva. Oamenii sunt fiinte rezultate in urma evolutiei prin selectie naturala, nu sunt creati de un personaj inexistent dintr-o poveste primitiva.
Taria omului nu consta in credinta in povesti mincinoase, primitive si puerile.
Un om e puternic datorita inteligentei cu care a fost inzestrat de natura si datorita stiintei care se obtine prin munca si cercetare stiintifica. Credinta in niste povesti primitive e o slabiciune a omului, nu e o virtute.
Cu ritualuri primitive, rugaciuni, incantatii, vrajitorii, minuni, magie nu se face nimic.
Vrea omul sa se trateze de o boala apeleaza la doctor, vrea mancare, casa, benzina, masina, curent, gaz si asa mai departe merge la munca, nu citeste rugaciuni ca le citeste degeaba.
Cu cateva sute de ani in urma omul avea toate rugaciunile la el, dar daca nu avea stiinta, murea de boli, de frig, de foame, de sete si nu avea ceea ce are astazi.
Omule. Se vede ca esti setat. Raspunsurile tale se bazeaza doar pe niste citate si pe aceeasi replica repetata de n ori.
Adevarul poate fi spus de cate ori vrem, nu exista o limitare, la fel cum si minciuna vad ca e folosita nonstop.
Citatele sunt bune, pentru ca reflecta ceea ce gandesc eu si ceea ce au gandit si altii la fel ca mine.
Eminescu:
"Religia - o fraza de dânsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug?
Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti...
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti." - M. Eminescu- Împarat si proletar
Rusine mi-e cu Eminescu care a scris ""Religia - o fraza de dânsii inventata" Ne-a bagat pe gat in scoala poeziile unui ateu ca Eminescu.
Mie mi-e rusine cu cei care au scris pentru prostirea omului simplu povestile fanteziste, puerile si absurde rupte de realitate cu zeul atotputernic si iubitor care e invizibil surd, orb si mut, care se ascunde in cartile cu povesti, care se ocupa cu minuni, care a facut din iubire pentru om viermi, purici, paduchi, plosnite, capuse si tantari, care a facut Pamantul plat in centrul Universului, care lasa oamenii in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie.
"care a facut Pamantul plat in centrul Universului" - daca ai fi studiat Biblia ai fi vazut ca nu scrie nicaieri ca Pamantul e plat si in centrul universului. Ce faci tu seamana cu propaganda.
Per total stiinta nu ajuta omul cu nimic daca in cele din urma tot moare.
Cei care se ocupa cu religia au inventat Pamantul plat, cei care au spus ca au avut revelatii si au vorbit cu Dumnezeu. Daca zici ca nu scrie, atunci din nou vedem cum zeul invizibil lasa omul in intunericul nestiintei si primitivismului.
"Per total stiinta nu ajuta omul cu nimic daca in cele din urma tot moare."
Diferenta e ca stiinta ajuta omul sa traiasca mai bine, iar Biblia il prosteste cu povesti si il lasa sa moara nestiutor de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie.
"ajuta omul sa traiasca mai bine" - cand e omul sanatos nu-i trebuie stiinta, nu-i trebuie doctori. Oamenii fug de stiinta de doctori si mi se pare normal. Nu stiinta da sanatate omului. Degeaba are omul tehnologie langa el daca e bolnav cu doctori la cap. Bucura-te de viata si sanatatea de la Dumnezeu si nu astepta sa o primesti de la stiinta si de la doctori care te schilodesc, care taie bucati de carne din tine si la arunca la gunoi dupa ce te imbolnavesti.
"Cei care se ocupa cu religia au inventat Pamantul plat" - aici tu ignori ce scrie in Biblie dar iti place sa ataci Biblia. In Biblie nu scrie de "pamant plat".
Omul e o fiinta inteligenta. Inteligenta vine din evolutia si selectia naturala. Inteligenta ajuta omul sa traiasca mai bine, deci stiinta si munca ajuta omul sa traiasca mai bine. Niste povesti si ritualuri primitive, nu fac omul sa traiasca mai bine. Il tin pe om la un nivel inferior cum sunt animalele care au inteligenta mai redusa. Stiinta inseamna tot ce stie omul. Prin stiinta omul stie ce ii face bine si ce nu. Superstitiile, ritualurile primitive, incantatiile, rugaciunile nu ajuta.
Daca Biblia era cuvantul lui Dumnezeu, atunci scria ca Pamantul e rotund si se invarte in jurul Soarelui, nu mai scria ca Dumnezeu a facut intai Pamantul si alte aberatii de genul asta. De aici se vede ca acei oameni care au "vorbit" cu Dumnezeu sunt necinstiti, mincinosi si au facut lucrul asta, adica au spus aceste minciuni pentru a prosti oamenii creduliui si nestiutori, pentru a obtine bani, putere si control asupra omului simplu care nu gandeste si care nu se asteapta sa fie mintit si inselat atat de urat.
"atunci scria ca Pamantul e rotund si se invarte in jurul Soarelui" - Biblia nu trateaza stiinta pentru ca problema omului e in primul rand procesul cu Dumnezeu, indepartarea omului de Dumnezeu. De aceea Biblia nu e o carte in principal de stiinta insa putinul pe care-l scrie este stiintific. Scrie ca pamantul e rotund si ca nu sta pe nimic.
Biblia nu e carte de stiinta. Biblia e o carte de manipulare a naivilor creduli si nestiutori.
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Biblia nu e carte de stiinta" - nici nu trebuie sa fie. Ti-am spus si motivul. Stiinta nu ajuta cu nimic omul pentru ca omul tot moare cu stiinta cu tot, oamenii ajung de se imbolnavesc cu stiinta cu tot, razboaiele continua cu stiinta cu tot. Problema umanitatii nu e in primul rand stiintifica.
Daca incantatiile nu aveau lagatura cu demoni reali acestea dispareau cu mult timp in urma. Si iata ca religia sustine lumea fie ea si falsa. Religia sustine guvernele umane si nu teoria evolutiei. Puterea in lume e religia si nu politica. Politica impune cu forta autoritatea. Cand impui cu forta aceea nu e autoritate. Nu degeaba spune ca Babilonul cel mare stapaneste peste omenire. Imparatii pamantului sunt asa niste oameni care se lauda ca detin o autoritate. Nu biserica este folosita de politica ci invers politica e folosita de religie. Apocalipsa caapitolele 17, 18.
Incantatiile au disparut pe masura ce omul a devenit mai invatat si mai putin dispus sa fie inselat de niste primitivi nestiutori, necinstiti si mincinosi. Cu incantatii nu se poate face nimic, dar se pot prosti naivii creduli si nestiutori.
Logica ta e un drum infundat. E valabila pana la un punct dupa care nu are nici o valoare logica.
Extraterestrii au luat locul zeilor in cazul ateilor. Per total nu e nici o diferenta.
Mai infundata e credinta in niste povesti absurde si intr-un zeu atotputernic si iubitor, invizibil, orb, surd, mut, care l-a facut pe Satan, care a facut omul "pacatos", care a facut viermi, purici, plosnite, capuse si tantari, care lasa omul "iubit" in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de frig, fe foame, de sete, in accidente si in razboaie. Zeii nu exista. Toti sunt personaje imaginare de poveste primitiva care sa explice fenomenele neexplicate stiintific. Un zeu trebuie sa poata incalca legile fizicii pentru ca altfel nu e zeu, iar pana acum nu s-au vazut legi fizice incalcate. Deci zeii fara dovezi sunt respinsi tot fara dovezi.
Extraterestri n-am vazut. Poate exista, poate nu exista.
Eminescu era satanist
Einstein a fost evreu.Nu prea am incredere in evrei.
Gurile rele spun ca s-a folosit de functia de la brevete si inventii ca sa plagieze si sa-si asume meritele altora.
La scoala a fost un elev mediocru.