Iar in ziua de azi oamenii cred intr-o persoana in cer care-i urmareste si ii pedepseste daca gresesc.
Probabil in viitor oameni vor realiza ca religia e o prostie...
Daca stiinta n-ar fi intervenit...N-am avea internet, televizor, tehnologie.
Ceea ce spui tu nu face parte din informatia Biblica ci sunt INVENTII din traditia romaneasca pusa in seama unor persoane Biblice. Nu poti pune pe seama religiei traditia unui popor, in general ea apartine perioadei PAGANE ale acelui popor. Uite un exemplu elocvent, un sfant al hotilor (MINA). Cum iti poti imagina ca Dumnezeu ar accepta un parinte spiritual al unor borfasi NEPOCAITI?
Nici Biblia nu sustine asemenea idei, pacat ca oamenii au interpretat un pasaj biblic din viata lui Ilie.
Daca nimeni nu era curios,(''Ma, de ce da ploaia ma? Daca e vorba despre altceva'?")si astazi s-ar credea asta probabil.La fel cum s-ar credea ca thor da tunetul si fulgerul.
Si azi unii romani mai cred ca d-zeu influenteaza vremea. In vara se rugau popii sa vina ploile. A aratat si la tv.
Cat de tendentios trebuie sa fii ca sa afirmi astfel de lucruri. Sf. Mina nu a facut minuni in favoarea hotilor, bate-te de trei ori peste gură , ci în favoarea celor păgubiţi de hoţi, în favoarea descoperiri făptaşilor, iar întâmplările şi minunile acestea sunt de-a dreptul halucinante prin modul în care Dumneyeu a putut interveni pentru a rezolva cazuri uitate de lege...
Foarte mult timp si tu ai crezut in Mos Craciun. Si in apropierea sarbatorilor erai mai bun poate. Sau invatati poezii.
Poate ai crezut o vreme si in faza cu barza.
Face parte din traditie.
navarre întreabă:
recedaniel3 întreabă: