| tslex a întrebat:

Frati crestini, oare generatia noastra este cea profetita in Biblie? Oare noi suntem cei de pe urma? Eu cred ca da. Oamenii de pe urma vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie,

3. Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine,

4. Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu,

5. Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei.
Aceasta categorie de oameni este prezenta in zilele noastre. Cred ca Sfarsitul se apropie.

Răspuns Câştigător
| kamael a răspuns:

Bai astia ateii, eu vad ca voi sunteti oarecum alergici la Dumnezeu, omu a pus o intrebare pentru cei ce cred in Dumnezeu, pentru cei ce sunt crestini! Daca nu crezi in Dumnezeu si nu ai nicio treaba cu subiectu pe care l-a pus tslex in intrebare, VEZITI FRATE DE TREABA!

33 răspunsuri:
| Dandanache a răspuns:

De-a lungul istoriei, multi, foarte multi au venit cu aceleasi idei. Acum 100 de ani, acum 200, acum 1000, erau oameni care credeau ca Sfarsitul Lumii e aproape. Printre argumentele lor: acea categorie de oameni de tine mentionata era prezenta si in zilele lor. Si aveau dreptate. Tine de fenomenologia umana ca, in diferite timpuri si spatii istorice, sa existe si oameni lipsiti de dragoste, clevetitori, neinfranati etc. Tine insa de fenomenologia umana si faptul ca, in diferite timpuri si spatii istorice, sa existe si naivi, persoane sincere, dar credule, convinse ca traiesc timpurile de pe urma. Povestea merge mai departe.

| LineGuide a răspuns:

Sfarsitul este relativ aproape, dar mai este pana atunci.Nu este hiar atat de greu sa fi ortodox, ci este mai greu sa fi cu adevarat ortodox."Nu se poate trai crestineste, dar se poate muri crestineste."-Paisie Papacioc, asta inseamna ca nu poti sa te feresti de pacat in zilele noastre, dar se poate sa spovedesti pacatul, se poate sa respecti cannul, si se poate sa il faci pe bunul D-zeu sa iti ierte pacatul.
Vor venii vremuri mai grele, vor venii vremuri de razboi, de foamete, de ura intre crestini, de ura intre orotdocsi, de ura intre noi. Putini crestini vor mai fi atunci, putini vor mai cede in El, si putini vor mai cunoaste cuvantul adevarului.
Doamne ajuta-ne noua!

| vitbsk a răspuns:

Vremurile din urmă le ştie doar Dumnezeu, uiţi că de-a lungul timpului au fost tot felul de profeţi mincinoşi care încercau ei să interpreteze semnele vremurilor.
Oamenii au avut înclinaţie spre rău din primul secol al creştinismului.
În momentul în care oamenii nu vor mai respecta sacramentele şi Sfânta Liturghie, atunci sunt motive de îngrijorare.
Cel mai mare pericol este în interior, dacă ierarhii încep să sape sau să schimbe învăţăturile de credinţă, vom pierde Duhul Adevărului şi riscăm să mergem spre prăpastie cu clerici cu tot.

| FuckTWorld a răspuns:

Hai ca ce ai scris ii strigator la cer.Lumea are nevoie de mai puțină religie și mai mult bun-simț. - Llewelyn Powys.Nu simt nevoia de a crede intr-o forta divina inventata pentru a ma salva.Ca doar Dumnezeu te salveaza, asa ii la romani.Nu cred in Dumnezeu si nu ma bat si injur pe scarile bisericii pentru a atinge niste moaste cum fac semenii crestini.Biserica nu ar trebui sa existe normal va contrazicetii singuri. Dumnezeu nu are nevoie de intermediari daca ii sa o luam cum ii in carte, deci din start pica preotul in ecuatie.Inchide-ma in casa cu 20 de crestini un fel de Big Brother, si o sa vezi ca si fara Dumnezeu, pot sa fac fapte, bune sa iubesc si sa fiu un om bun, sa-mi ajut aproapele chiar mai bine decat majoritatea crestinilor. Dacă Dumnezeu a vorbit, de ce nu este lumea convinsă? Acuma sa te intreb eu niste chestii. Este un fapt interesant și demonstrabil că toți copiii sunt atei și dacă religia nu li s-ar imprima în minți, ei ar rămâne astfel.Esti de acord nu? Susțin că suntem amândoi atei. Eu doar am cu un zeu mai puțin decât tine. Când vei înțelege de ce tu îi respingi pe toți ceilalți zei, vei înțelege de ce-l resping eu pe al tău. - Stephen F. Roberts.Din moment ce exstia mai multi zei inventati, te pot intreba de ce ii respingi pe ceilalti si crezi ca al tau ii cel adevarat? Explica-mi.Deci terminatii prostia cu ateii, omul care are ratiune si a ajuns la maturitate si numai crede in povesti mitice este ateu.Mă sperie egocentrismul celor care au senzaţia ca sunt creatura preferată a unui tătuc ceresc, mă sperie faptul că nesiguranţa pe care o au în privinţa asta şi-o ascund prin acţiuni criminale sau intolerante.

Mă îngreţoşează intoleranţa şi prejudecăţile celor care spun că ei nu pot să judece de capul lor, mă scârbeşte ura nedisimulată şi pseudo-justificările inventate pentru a dispreţui oameni ca şi ei.Sunt om ca si tine cum ma poti jignii, punandu-ma intr-o anumita categorie de oameni, crezi ca asta si-ar fi dorit Dumnezeul tau daca ar fi existat? Lasa sa vina sfarsitul sa ne curete de oameni invidiosi si nesimtiti, hoti care mai imi dau si lectii de moralitate ca fiind mari crestini.Stii care ii singura vina a lu Dumnezeu? Nu o stii ca nu a existat aia ii singura vina.Numai bine!

| tslex explică (pentru FuckTWorld):

Exact astfel de oameni se descriu in Biblie. Dumnezeul nostru, Creatorul, Tatal Ceresc nu va mai fi iubit de catre oameni. Nici nu vor mai crede In El. Voi, oameni invatati, care va bazati doar pe dovezi stiintifice, cand va veti da seama de existenta lui Dumnezeu si a lui Iisus Hristos va fi prea tarziu. Si despre crestinii care sunt crestini doar cu numele se vorbeste in Biblie. In zilele din urma chiar multi crestini se vor lepada de credinta fiind indusi in eroare de cel rau. Este ceva ce trebuie sa se intample. Fericiti cei ce vor trai acele vremuri deoarece Mantuirea va fi mai "usor"de obtinut pentru ca atunci cei ce vor rabda si vor crede in Dumnezeu si nu vor primi semnul fiarei, aceia se vor mantui.

| TedR22 a răspuns (pentru tslex):

Vorbești numai prostii. Biblia este doar o CARTE. Să fim serioși, majoritatea "creștinilor" nu au citit-o. Dacă ar citi-o, și-ar da seama cât de penibilă este religia. După părerea mea, dacă citești biblia și nu ajungi la concluzia că e ficțiune și că nu trebuie luată în serios, nu dai dovada de prea multa inteligenta.

Răspuns utilizator avertizat
| FuckTWorld a răspuns (pentru tslex):

Sa incepem te mai intreb odata.Susțin că suntem amândoi atei. Eu doar am cu un zeu mai puțin decât tine. Când vei înțelege de ce tu îi respingi pe toți ceilalți zei, vei înțelege de ce-l resping eu pe al tău. - Stephen F. Roberts.Din moment ce exista mia multi zeii inventati, de ce nu ii recunosti pe toti? De ce crezi ca al tau ii cel adevarat? Te mai intreb inca odata.De ce ma bagi la alta categorii de persoane, sunt om ca si tine, am liberul arbitru sa aleg ce sa fac cu viata mea, nu sa-mi fie implementata in creier de niste persoane cu un anume scop. Daca Dumnezeu ar fi existat asta si-ar fi dorit? Iti zic eu simplu nu si-ar fi dorti asta.Nu vreau mantuire de la nimeni.Crede-ti orbeste in el ca asa ati fost invata-ti.Demonii nu există cu nimic mai mult decât zeii, fiind doar produse ale activității psihice a omului, spunea un om mare si stia ce spune.Rabda tu si crezi am si eu dreptult meu de a astepta sa primesc semnul fiarei, insa tare mi ca nu o sa-l primescwinking de la divinitati inexistente.Lasa-ma sa ma induca in eroare cel rau cum spuneti voi, chiar daca nu are astfel de putere asupra mea.Cum pot sa imi dau seama de existenta a unui lucru inexistent?

| tslex explică (pentru TedR22):

Iarta-l Doamne ca nu stie ce spune!

| tslex explică (pentru the2k):

Frate, pe cine am categorisit eu? Domnul cu voi cu toti!

| tslex explică (pentru the2k):

Un mare intelept a facut odata o schema simpla si minunata. A impartit o foaie de hartie in doua. Intr-o parte a scris: 1. Dumnezeu exista, iar sub aceasta a scris 2.Nu cred in El. In cealalta parte a scris 1. Dumnezeu nu exista si sub aceasta 2. Cred in El.

A ajuns la urmatoarea afirmatie: Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El nu pierd nimic, insa daca Dumnezeu exista si eu nu cred in El atunci am pierdut totul(mantuirea). Uitati ce risc imens.Mare intelept acel om. Asadar mai bine incearca sa crezi si sa nu existe decat sa nu crezi si sa existe.

Când vei înțelege de ce tu îi respingi pe toți ceilalți zei, vei înțelege de ce-l resping eu pe al tău. - Stephen F. Roberts.Din moment ce exstia mai multi zei inventati, te pot intreba de ce ii respingi pe ceilalti si crezi ca al tau ii cel adevarat? Explica-mi pertinent.Ca vad ca lectii de moralitate stiti sa dati.Da sa raspunde-ti nu puteti.Asadar mai bine incearca sa crezi si sa nu existe decat sa nu crezi si sa existe.rolling on the floor))laughing) asta ii o tampenie fara limite. Daca as crede in ceva inexistent automat nu as fii in toate capacitatile mintale.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru TedR22):

Esti gresit deoarece si tu vi cu niste ineptii si preconceptii.
De unde sti ca Biblia nu este citita de crestini? Tu macar ai citit-o?
Macar la Biserica asculta Sfanta Evanghelie si inteleg invataturile biblice.
Fac pariu ca tu nu ai citit-o!
Deci, pe viitor nu mai scrie tot felul de bazaconii doar ca sa-ti exprimi punctul tau nul de vedere, daca nu sti despre ce vorbesti!

| TedR22 a răspuns (pentru tslex):

Gandeste-te putin ca "logica" asta se aplica la absolut toate religiile. Daca mori si te pomenesti ca exista zeii egipteni, sau orice alta divinitate in care tu n-ai crezut ce te faci?

| Dandanache a răspuns (pentru tslex):

Incearca sa crezi? Uite un sfat care vine din postura teologica, dar care pretinde un proces psihic. Si duhovnicul si psihologul ar putea sa imi ceara la fel de bine asta. Problema e insa ca nu pot doar sa iti ceara sa crezi ca tu sa crezi, ei trebuie sa te ajute sa crezi. Incearca sa nu iti mai fie frica de cainii vagabonzi e un sfat nefolositor daca tu ai o frica reala de caini. Degeaba iti spun ca daca ti-e frica, ei te simt si te musca, tot iti va fi frica. Incearca sa nu mai fi deprimat, incearca sa fii fericit, incearca sa fii optimist, incearca sa speri etc,. toate sunt la fel de inutile. Pariul lui Pascal nu te poate ajuta cu adevarat. Credinta adevarata se naste din Iubire, nu din Frica. Cine il accepta pe Hristos, o face pentru sacrificiul lui nu pentru ca altfel ajunge in iad. La fel, un copil trebuie crescut si ingrijit din iubire, nu fiindca daca iti bati joc de el faci puscarie.

| TheTigerX a răspuns (pentru TedR22):

Dar tu ca ateu ce faci? ..macar eu am o sansahappy

| TheTigerX a răspuns (pentru FuckTWorld):

ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități. – Din fr. athée, lat. atheus.
din momnet ce eu nu neg toate divinitatile(mai ales cea a lui Dumnezeu), cum poti sa ma mai numesti ateu?
..si inca ceva, mie, ca si crestin nu prea imi pasa de ce voi il negati pe Dumnezeu, voua de ce va pasa insa asa de mult de ce noi nu il negam?

| FuckTWorld a răspuns (pentru TheTigerX):

Nu ai procesat intrebarea complet, mai reia odata intrebarea poate intr-un final o sa o procesezi cum trebuie si atunci vom continua.

| TheTigerX a răspuns (pentru FuckTWorld):

Silviu1990 intreaba:
Susțin că suntem amândoi atei. Eu doar am cu un zeu mai puțin decât tine. Când vei înțelege de ce tu îi respingi pe toți ceilalți zei, vei înțelege de ce-l resping eu pe al tău. - Stephen F. Roberts.

am luat in vedere si aceasta afirmatie facuta de tine, care, intr-adevar, nu a fost postata chiar aici.

Frate, eu nu sunt in masura sa iti explic. Un adevarat parinte duhovnicesc este vrednic de asta. Insa timpul e scurt. Crede ca sa scapi de iezerul in care arde foc si pucioasa.

Doamne tu esti chiar bolnav omule? Tu, te crezi ce vorbesti? De ce al tau ii cel adevarat? Si De ce crezi ca al tau ii cel adevarat? Crede ca te scapi de iezerul in care arde foc si pucioasa Prefer sa incheiem discutia, daca imi zici chestii din astea

Pentru ca religia noastra este cea mai completa. Cea mai profunda. Ofera raspuns la toate intrebarile.

La care adevaruri? Zimi mie adevaruri? De crezi tu ca ii cea mai profunda?

Vrei adevaruri? Ia Biblia. Este cea mai adevarata carte. Este Cuvantul Lui Dumnezeu. AI auzit de Codul Bibliei? In Biblie erau profetite evenimente si cu 2000 de ani inainte sa se petreaca. Ex: razboaiele mondiale, Einstein, atacul de la 11 septembire, criza mondiala din 1929, newton si multe altele. Biblia este Sfanta si nemincinoasa.

Iarasi mi-ai raspuns cu o prostie fara nici un argument, opresete-te aici nu-mi zii ca biblia este Cuvantul lui Dumnezeu.Nu ma lua cu profetirea atacurilor de la 11 septembrielaughingrolling on the floor.

| Dandanache a răspuns (pentru tslex):

Omule, ti-o spun sincer, te scufunzi. Nu esti in masura sa fii un avocat al crestinismului. Mai mult rau faci cu raspunsurile astea, coreligionarilor tai si ortodoxiei.

| sousabo a răspuns:

Daca deschizi biblia in vechiul testament o sa vezi ca lumea a fost mereu asa mai putin crimele pe care le faceau unii in numele religiei.

| kamael a răspuns:

Dupa cum vedeti intrebarea lui tslex incepe cu "FRATI CRESTINI", din moment ce nu esti crestini, VEZITI DE TREABA!

| OrNaM3nT a răspuns:

Sa fim seriosi. daca Dumnezeu se supara acum cand lumea e cat de cat pasnica, ce s-a intamplat cu el cand evreii erau macelariti si aruncati in gropi unu peste altul? Atunci nu i se parea ca sunt prea multi oameni rai? Dar acum 500 de ani cand violul fetelor si femeilor era la ordinea zilei?