anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

FUNDA! Ce credeti ca s-ar intampla daca toti credinciosi, crestinii si alti religiosi ar afla Adevarul despre originea si evoultia lor de la liderii ocultelor bisericesti precum preot, popa, papa sau patriarh iar acestia le-ar arata acele scrieri mai vechi ca Biblia descopirete acum 500 de ani care sunt pastrate si pazite in Vatican? Se vor intoarce impotriva lor. Va fi un haos in lume? Ii vor ucide, executa sau pedepsi pe acestia pentru ca i-a dezamagit generatii intregi cu o credinta falsa?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ar dispărea religiile și tot ce ai adus ele rău.

52 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu pun o singura intrebare: cum a aparut universul? Daca nu a fost nimic cum a aparut? Daca a fost un univers urias care a explodat („Teoria Big Bang") sa-mi spuna cineva cum a aparut acel univers? Singura explicatie este o forta superioara. Cum a apurat acea forta? Aici este "Taina". Stiu! Biblia nu este infailibila pentru ca, spre deosebire de cei care spun ca este scrisa de Dumnezeu prin revelatii, eu cred ca este scrisa de oameni care au scris si ei ce au crezut. De aia in Biblie sunt o gramada de contradictii si explicatii care nu tin la o analiza mai atenta. Oricum vorba lui Blaise Pascal: "Daca cred ca exista Dumnezeu si El nu exista, n-am pierdut nimic. Dar daca nu cred ca exista si El exista cu adevarat, atunci am pierdut totul".

| doctorandus a răspuns:

Biblioteca secreta a Vaticanului este un mit. Chiar si ateul Bart Ehrman are acces la Biblioteca Vaticanului, fondul de carti rare. Daca esti cercetator universitar si stii sa te porti cu manuscrise antice si medievale, ti se poate permite accesul.

Iar arhivele statului Vatican sunt secrete pe cel putin 100 ani, la fel cum sunt secrete arhivele guvernului Romaniei, Bulgariei, Turciei, etc.

| sabin89 a răspuns:

N-ai spus la ce documente de acum 500 de ani te referi.

| BBJHHRUGs a răspuns (pentru sabin89):

In perioada evului mediu cred, pe vremea cavalerilor templieri (cruciadele si inchizitia probabil) un cioban care isi pastea linistit olie pe langa o vale pietroasa a dat peste o pestera si a intrat curios acolo si-a gasit niste manuscrise (scrieri mai vechi) acestea neintelegand nimic din ce scrie acolo le-a data cavalerilor contra unei sume de bani. Cavalerii templieri le-a analizat si le-a tradus. si le-a citit. Au ajuns la concluzia ca acele scrieri erau mult mai vechi ca biblia (probabil dinainte de antichitate) In ele era scris si
vorba despre provenienta omului, originea si evolutia lui. Pentru ca in perioada aia cavalerii lucrau pentru biserica ei s-au dus cu ele la biserica reprosand-ule probabil: "Ba ce spuneti voi... ia uitati ce scrie aici"
Atunci biserica si lideri acesteia (papa de pe vreme aia) ca sa le inchida gura le-a dat o suma de bani si au preluat ei scrierile acelea pe care le pastreaza intr-o camaruta gen biblioteca bine securizata unde nu are absolut nimeni acces. De 500 de ani sunt bine pastrate acolo si lumea care stie de ele nu face nimic. Iar credinciosii si religiosi le pupa mana si le dau bani.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru BBJHHRUGs):

Cool story bro. Tu ai inventat-o? Sau e dintr-o carte de a lui Dan Brown laughing

| BBJHHRUGs a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Story e doar credinta ta. din pacate cei ce stiu despre ce am scris mai sus este un fapt adevarat.

Ai vreo dovada pentru ce ai zis?

De ce as avea nevoie de o dovada pentru ca am repovestit un adevar, credeam ca la voi din cate stiam credinta se bazeaza pe A CREDE FARA A CERCETA. Tu ai putea cere un religios dovezi despre existena lui D-zeu?

Nu știu nicio religie care îți cere "sa crezi fara sa cercetezi". În afară de ateism happy
Creștinismul este incompatibil cu fideismul (adică cu credința oarbă).

"Tu ai putea cere un religios dovezi despre existena lui D-zeu?"

Logic că aș putea. De ce ai crede în ceva fără argumente?

Nu religiile iti cere lucrul asta, ci adeptii ei. ateismul se bazeaza numai pe palpabilitate. pentru mine toate credintelele bazate pe religie se numeste fideism ei accepta totul orbeste. Crede fara sa cerceteze.
Normal ca ai putea cere unui religios dovezi despre existenta divinitatii. dar nu o sa primesti probabil nici un raspuns concret si atunci incepi sa zici ca da e adevarat si accepti totul orbeste. Sau cand ai zice unde este Dumnezeu, aratmi-l! ei o sa iti raspunda peste tot, in jurul tau si atunci o sa accepti orbeste si incepi sa crezi ca e adevarat fara sa cercetezi.

Eu sunt creștin Ortodox și niciodată în toată viața mea n-am acceptat absolut nimic orbește. Tot ce am învățat, indiferent că e vorba de religie, filozofie sau știință am vrut să-i înțeleg rațiunea, să știu argumentele. Nimic n-am acceptat pur și simplu orbește.

| ania a răspuns:

Creștinismul e religia Creatorului existentei. Cei ce au alte credințe au o credinta falsa.

| Patraru56 a răspuns (pentru ania):

Eu nu cred, sunt convins ca dumnezeul din Biblie nu a avut nicio legatura cu Creatia.
Cu siguranta undeva candva o energie, o divinitate sau cum vreti sa o numiti a facut asta, dar nu personajul biblic. Mitul Creatiei din Biblie a fost imprumutat de evrei de la sumerieni.In ultimii 10 ani doar am caytat traduceri mai bune ale Vechiului Testament.Noul este doar o poveste cu talc. Buna pentru viata, dar departe de adevarul istoric.

| ania a răspuns (pentru Patraru56):

Întrebați-l pe Creator dacă Biblia e sau nu cartea Lui. Eu, pe vremea când eram agnostica L-am întrebat și am scris la întrebările mele cum a fost experienta.

| suntserios a răspuns (pentru ania):

Ce sa zici si tu, cand altii ti-au bagat in cap asta, atat stii.

Daca te nasteai in Orient si era musulmanca aia era credinta adevarata.

E ingrozitor cat de aroganti sunteti unii cu credinta altora. Atat de aroganti sa credeti ca voi aveti dreptate doar pentru ca v-at nascut intr-un loc geografic unde functioneaza alta poveste decat la 500 km distanta.

| ania a răspuns (pentru suntserios):

Te încurajez sa citesti: Cautandu-l pe Alah, l-am găsit pe Isus de Nabeel Quareshi sau Moartea unui guru.

| ania a răspuns (pentru ania):

Moartea unui guru de RabjR Maharaj.

Eu nu cred doar pentru ca m-am născut într- un loc geografic. La facultate mi-am perdit credință, am fost agnostica câțiva ani, mi-am cumpărat și am citit parțial Coranul, scrie sacre hinduse, autori atei etc, credeam ca oricum nimeni nu poate ști exact care e adevărul.
Faptul ca existe mai multe credințe religioase care sunt contradictorii nu e o dovada în sine ca toate sunt false.

Și tu ce crezi... Că citind o carte scrisa de oameni împotriva unei religii vei demonstra ceva? Hahahah

Fix aia e dovada că sunt false. Că fiecare a inventat ce a vrut

Plus, ți am citit celelalte răspunsuri. Mai ales ăla in care erai dispusă să îți dai copii afara din casa daca nu cred în aceeași religie că tine. Copii aia saracii ce o să creadă la vârsta ta? Că nu e adevărată? Când părinții i au îndoctrinat crezi că peste 30 ani o să zică că eu cercetat ei și e alegerea lor?

Una e scrisa de un fost musulman foarte bun cunoscător al islamului dar în căutarea adevăratului Creator, cealaltă de un fost lider religios hindus, care ambii descriu cum au ajuns sa îl cunoască în mod personal pe Creatorul existentei.

Irelevant. O carte scrisa de oameni. Mai poti scrie si tu o carte. ZERO motive sa cred ca scrii tu. Absolut irelevant

suntserios
| suntserios a răspuns:

Rescrii si tu in limba romana sa inteleg ce idee vrei sa exprimi?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ma vrea slav?
Pai de ce slav? Ca eu sunt roman, nu m-am nascut in zona populatiei slave. Adica omenirea ne vrea pe toti rusi, polonezi, belorusi, ucrainieni?

| CostinAlamariu a răspuns:

Deja știu adevarul despre originea si evolutia Bisericii mele si uite ca nu se intampla nimic happy

Care e accea ma rog?

| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nu boss tu nu știi niciun adevăr. Știi o poveste că restul care cred în aceeași poveste. Atât tot. Punct. Și cei care au inventat povestea și au atins scopul că au supuși pe care ii pot manipula cu acesta unealta.

E amuzant cum in aroganta ta crezi că știi adevărul. E foarte amuzant.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru suntserios):

Și care-i adevarul atunci?

Adevărul e că toate religiile sunt inventate de oameni pentru oameni. Fiecare religie spune o poveste. Nu e niciun adevăr la mijloc. Povesti scrise de oameni pentru oameni.

Gen asta-i opinia ta personala

Religia e opinia personala. Inventarea religiilor e un fapt. Fapt demonstrat prin existența a 4000religi. Daca era una adevărată era doar aia. Simplu și la obiect.

"Dacă era una adevărată era doar aia". Ce te face atat de sigur? Asta e doar o presupunere și una nefondată. Doar fiindcă există un singur adevăr nu înseamnă că toti oamenii sunt suficient de rațional sau nepartinitori sa ajungă unanim la el. Asta e pur si simplu logic. Toata lumea stie ca oamenii au capacitati de rationament limitat si proprile presupuneri si subiectivismul de rigoare care îi impiedica sa ajungă la Adevăr dacă exista acest adevăr.

Deci nici tu nu ai ajuns la adevar. Ai presupun din motive de religie impusa ca religia ta e aia buna... da hai sa nu mai dezvoltam discutia. Ca am mai avut-o, nu mai are sens.

Nu, nu am presupus nimic. Spre deosebire de tine eu am studiat filozofiile si religiile lumii si am ajuns la o concluzie bazata pe comparatie si obiectivism. Dacă altundeva m-ar fi dus ratiunea atunci altundeva as fi fost.

Da da, stiu. Mare coincidenta. Te a dus ratiunea la religia care ti a fost impusa la nastere. Mare coincidenta.

Dacă una dintre religile care exista astazi pe glob e cea adevarata nu e logic că exista o zona geogragica unde majoritatea oamenilor cred în religia adevarata "din noroc"?

Nu prea te duce logica.

Cine a zis ca exista o religie adevarata?

Citește încă o dată primul cuvânt din mesajul meu. Citește de vreo 2 sau 3 ori dacă ai nevoie și după vorbim.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Chiar și dacă ar fi așa creștinii ar rămâne creștini pentru că e mai frumoasa viață trăită după principiile biblice. Până și codurile de buna purtare sunt extrase din Biblie.

| suntserios a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Zici tu așa.
Când dispare frica aia de pedeapsa divină o să abandoneze barca toți creștinii. Că sunt foarte foarte multi care cred din frica și atât. Când dispare amenințarea dispare și frica

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu știu cum ar fi în cazul altor religii, dar în cazul religiei mele, nu ar avea cu ce sa ne uimească conducătorii bisericii, ptc noi facem ce scrie în Biblie, alte scrieri nu contează ptc Biblia e cartea vieții, nu toate scrierile care pot fi false. Și nici nu ne ar pasa de alte cărți, pot fi numai niște falsuri sau ceva ce nu vine de la Dumnezeu

| Pocait01 a răspuns:

Un lucru secret nu înseamnă că este și adevărat.
Creștinii își pun credința în Dumnezeu, Duhul Sfânt și în Cuvântul Său care-l numim astăzi Biblie.

Dacă s-ar întâmpla ceva de mare amploare direcționat spre confuzia creștinilor doar s-ar vedea o discrepanță mai mare între așa-zișii creștini și adevărații creștini ce sunt ai lui Dumnezeu.

| andrei056 a răspuns:

Cei habotnici s-ar sinucide.
Ei nu vor accepta niciodata ca Adam, considerat de biblie ca fiind primul om, e cu 100 000 de ani mai tanar decat cel mai recent homo sapiens sapiens decoperit.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru andrei056):

De ce m-aș sinucide? Lol. Cei "habotnici" cum zici tu, Andrei, pur și simplu cred in cuvantul lui Dumnezeu

| omfrumos a răspuns:

De unde știi tu că există acele scrieri mai vechi? Nu mai crede toate poveștile inventate. Biblia toată lumea o poate citi, este palpabilă. Creștinii au fost dintotdeauna prigoniți, nu mai trebuie să apară nici un așa zis manuscris. Numai în primele secole în Roma au fost milioane de martiri. Și în zilele noastre sunt creștinii persecutați. Haos este în lume fiindcă nu avem credință.

| doctorandus a răspuns (pentru omfrumos):

Serios? Numerele au fost puternic exagerate de apologeti. Daca au fost zece mii de martiri pana la permiterea oficiala a crestinismului (decretul lui Galerius) m-as mira foarte tare.

De la început trebuie să subliniez că opoziția organizată față de creștini a provenit, în cea mai mare parte, din incidente izolate. Biserica nu a suferit persecuții violente perene. Ideea că creștinismul era o religie ilegală, sub supraveghere constantă de către aparatul de stat, care a provocat martiriu multor mii de credincioși, forțând biserica subterană în catacombele romane - toate acestea sunt mai mult lucruri din filmele de la Hollywood decât din istorie. Creștinismul nu a fost declarat ilegal în Imperiu înainte de mijlocul secolului al III-lea. Nu au existat legi sau decrete la nivelul întregului imperiu emise de autoritățile centrale din Roma care să interzică credința. De regulă creștinii nu s-au ascuns. În cea mai mare parte, au trăit o viață perfect normală în mijlocul altor religii. Ideea este: catacombele nu erau locuri de întâlnire pentru creștinii forțați să se adune într-o celulă clandestină de teama persecuției violente. Persecuția în sine a fost rară și au fost relativ puține victime.
— Bart Ehrman

| omfrumos a răspuns (pentru doctorandus):

Citeşte istoria nu-mi da citate care îţi conving ţie.

E departe de a fi un secret, vezi cartea profesoarei universitare catolice https://www.amazon.com/......0062104551

Ea e profesoara universitara de teologie. A lucrat in traditie bollandista. Bollandistii erau intelectuali catolici credinciosi, dar nu stupizi sau fanatici.

La catolici femeilor le este interzis sa devina preoti, nu profesoare universitare de teologie. La fel cum exista profesoare universitare de teologie crestin-ortodoxa.

Cea mai mare amenintare la adresa crestinismului este libertatea religioasa, nu ateismul de stat.

| Ilioaie92 a răspuns:

Adevarul este sub nasul lor chiar in Biblie.
https://worldnews24.net/......re-antice/