Deci nici tu nu ai ajuns la adevar. Ai presupun din motive de religie impusa ca religia ta e aia buna... da hai sa nu mai dezvoltam discutia. Ca am mai avut-o, nu mai are sens.
Nu, nu am presupus nimic. Spre deosebire de tine eu am studiat filozofiile si religiile lumii si am ajuns la o concluzie bazata pe comparatie si obiectivism. Dacă altundeva m-ar fi dus ratiunea atunci altundeva as fi fost.
Da da, stiu. Mare coincidenta. Te a dus ratiunea la religia care ti a fost impusa la nastere. Mare coincidenta.
Ce sa zici si tu, cand altii ti-au bagat in cap asta, atat stii.
Daca te nasteai in Orient si era musulmanca aia era credinta adevarata.
E ingrozitor cat de aroganti sunteti unii cu credinta altora. Atat de aroganti sa credeti ca voi aveti dreptate doar pentru ca v-at nascut intr-un loc geografic unde functioneaza alta poveste decat la 500 km distanta.
Dacă una dintre religile care exista astazi pe glob e cea adevarata nu e logic că exista o zona geogragica unde majoritatea oamenilor cred în religia adevarata "din noroc"?
Nu prea te duce logica.
De ce as avea nevoie de o dovada pentru ca am repovestit un adevar, credeam ca la voi din cate stiam credinta se bazeaza pe A CREDE FARA A CERCETA. Tu ai putea cere un religios dovezi despre existena lui D-zeu?
Te încurajez sa citesti: Cautandu-l pe Alah, l-am găsit pe Isus de Nabeel Quareshi sau Moartea unui guru.
Eu nu cred doar pentru ca m-am născut într- un loc geografic. La facultate mi-am perdit credință, am fost agnostica câțiva ani, mi-am cumpărat și am citit parțial Coranul, scrie sacre hinduse, autori atei etc, credeam ca oricum nimeni nu poate ști exact care e adevărul.
Faptul ca existe mai multe credințe religioase care sunt contradictorii nu e o dovada în sine ca toate sunt false.
Și tu ce crezi... Că citind o carte scrisa de oameni împotriva unei religii vei demonstra ceva? Hahahah
Fix aia e dovada că sunt false. Că fiecare a inventat ce a vrut
Plus, ți am citit celelalte răspunsuri. Mai ales ăla in care erai dispusă să îți dai copii afara din casa daca nu cred în aceeași religie că tine. Copii aia saracii ce o să creadă la vârsta ta? Că nu e adevărată? Când părinții i au îndoctrinat crezi că peste 30 ani o să zică că eu cercetat ei și e alegerea lor?
Una e scrisa de un fost musulman foarte bun cunoscător al islamului dar în căutarea adevăratului Creator, cealaltă de un fost lider religios hindus, care ambii descriu cum au ajuns sa îl cunoască în mod personal pe Creatorul existentei.
Irelevant. O carte scrisa de oameni. Mai poti scrie si tu o carte. ZERO motive sa cred ca scrii tu. Absolut irelevant
Nu știu nicio religie care îți cere "sa crezi fara sa cercetezi". În afară de ateism
Creștinismul este incompatibil cu fideismul (adică cu credința oarbă).
"Tu ai putea cere un religios dovezi despre existena lui D-zeu?"
Logic că aș putea. De ce ai crede în ceva fără argumente?
Citește încă o dată primul cuvânt din mesajul meu. Citește de vreo 2 sau 3 ori dacă ai nevoie și după vorbim.
Nu religiile iti cere lucrul asta, ci adeptii ei. ateismul se bazeaza numai pe palpabilitate. pentru mine toate credintelele bazate pe religie se numeste fideism ei accepta totul orbeste. Crede fara sa cerceteze.
Normal ca ai putea cere unui religios dovezi despre existenta divinitatii. dar nu o sa primesti probabil nici un raspuns concret si atunci incepi sa zici ca da e adevarat si accepti totul orbeste. Sau cand ai zice unde este Dumnezeu, aratmi-l! ei o sa iti raspunda peste tot, in jurul tau si atunci o sa accepti orbeste si incepi sa crezi ca e adevarat fara sa cercetezi.
Eu sunt creștin Ortodox și niciodată în toată viața mea n-am acceptat absolut nimic orbește. Tot ce am învățat, indiferent că e vorba de religie, filozofie sau știință am vrut să-i înțeleg rațiunea, să știu argumentele. Nimic n-am acceptat pur și simplu orbește.
Nu știu cum ar fi în cazul altor religii, dar în cazul religiei mele, nu ar avea cu ce sa ne uimească conducătorii bisericii, ptc noi facem ce scrie în Biblie, alte scrieri nu contează ptc Biblia e cartea vieții, nu toate scrierile care pot fi false. Și nici nu ne ar pasa de alte cărți, pot fi numai niște falsuri sau ceva ce nu vine de la Dumnezeu
Cea mai mare amenintare la adresa crestinismului este libertatea religioasa, nu ateismul de stat.
DeProfundis99 întreabă: