anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Gândurile de suicid și chiar sinuciderea in sine sunt date de diavol? Sau nu are nici o legătura depresia severa cu diavolul, cu demonii? Ar putea niște rugăciuni sa te vindece de o depresie relativ catastrofala?, când pastilele nu ajuta sub nici o forma?
Nu știu dacă e doar o coincidenta dar intr-o perioada tot vorbeam despre suicid, și aveam gândul sa o fac, nu după mult timp imi apare diavolul in vis si nu știu pe ce limba vorbea cu mine dar când a vorbit am rămas împietrit in acel vis, de atunci nu mai probleme in serie am avut de sănătate, lombosciatica, depresie majora, anxietate, atacuri de panica, ipohondrie, și încă câteva probleme! Seria problemelor nu s-a oprit aici, după câteva luni și maică-mea o avut același vis și nu după mult timp a avut un accident și ia rupt piciorul, a stat 6 luni doar in pat!

Sunt toate necazurile astea o coincidenta? Este depresia și gândurile de sinucidere date de diavol pentru a ne atrage la el, știind ca suntem foarte vulnerabili noi cei cu depresie?

61 răspunsuri:
| TheoreticallyDan a răspuns:

Toate personajele din vis sunt imaginate de tine, si reprezinta ganduri de-ale tale.
Depresia e cand nu poti trece peste niste probleme foarte importante si incetezi sa mai incerci (caci ai vazut ca orice-ai face nu functioneaza).
Am avut si eu si depresie, si vise apocaliptice, si ca-s urmarit de diavol. Pe vise le rezolvi cand incetezi sa mai ai ganduri negre, sau sa te acuzi/invinuiesti, iar depresia trece cand poti sa treci peste problema grava.
Asta se face in mai multe feluri: ori te impaci cu ideea ca poti trai cu problema, ori ceri ajutor unora mai puternici (social) sa te ajute sa-ti rezolvi problema.