Rolul religiei nu e acela de a dovedi ceva. Asta face stiinta. Ea prezinta dovezi, cauta explicatii, teorii etc. Religia se adreseaza lumilor interioare ale omului, are rol de catharsis, e mai mult ca o terapie. Daca in trecut ea se substituia stiintei, acum nu se mai intampla asa. Nu-mi place expresia pe care ai folosit-o. Nu suntem caini, sa ne muscam, ci oameni educati. Cred c-ai scapat din vedere acest lucru.
Corect, in trecut religia incerca sa ofere diverse raspunsuri anumitor intrebari iar cu timpul, toate raspunsurile sale au fost inlocuite cu cele corecte. In prezent, e mai mult un refugiu pentru cei mai slabi. Corect si aici.
Cu toate acestea, sunt unii care pretind ca religia ofera un raspuns real, pretind ca zeii chiar exista. Daca afirmi ca zeul X exista, nu crezi ca e normal sa prezinti si dovezi? Sigur ca da.
Daca zici "eu am nevoie de acel zeu" sau chestii de genul acesta, daca pastrezi religia doar pentru tine, nu iti cere nimeni dovezi.
In cazul de fata, userul respectiv a zis ca are dovezi si cu toate acestea, nu le-a prezentat.
X - Are cineva dovezi?
Y - Da, eu.
X - Perfect, iti dau funda.
OK, premiere ca premiere DAR dovezile unde "ie"?
Ia incearca sa faci asa ceva la scoala, sa vezi daca primesti punct. Pe modelul :
X - A invatat cineva lectia?
Y - Da, eu.
X - Perfect, ai 10.
Observi problema?
"Cred c-ai scapat din vedere acest lucru"... se pare ca nu ai inteles expresia. E de preferat sa mai citesti de cateva ori nu sa o arzi indignat cand nu intelegi ceva.
DeProfundis99 întreabă: