| Oxymorone a întrebat:

Geneza
Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
*Cum adica "după asemănarea Noastră"?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tatal,Fiul si Duhul sfant. Duhul lui dumnezeu se plimba pe deasupra apelor, si cuvantul era cu Dumnezeu, si cuvantul era Dumnezeu.deci santem facuti din tarana, suflet si duh.toate santem noi, si santem fiinte spirituale si materiale animate de duhul sfant cel de viata facatorul.pricepi? si santem de mai multe feluri si culori fiindca asa prevad conditiile de clima si fiindca bunului dumnezeu i-a bineplacut diversitatea.

Răspuns utilizator avertizat
| Arjunaa a răspuns (pentru anonim_4396):

Treimea a fost inventata cu scop de manipulare.Cum poate exista trei in unu, cand chiar biblia descrie chestii de genul big grinoamne de ce m-ai parasit(s-a parasit pe sine?) sau cand ni de spune ca : sfarsitul nu-l stie nimeni nici fiul doar tatal! Pai nu sunt una si aceeasi entitate? nu stiu unul de altul? ...baliverne mistice ale unor dereglati si limitati in gandice, ce au crezut acum mii de ani ca au aflat adevarul! Ce adevar, ca aia nu stiau ce forma are pamantul, dar se bateau cu pumnii in piept ca stie ce este Dumnezeu! Cum il descrie Daniel din biblie, ca ar fi un batran cu par alb ce sta pe un scaun in flacari si pandeste tot ceea ce facem.

| Oxymorone explică (pentru Arjunaa):

Eu zic sa te mai gandesti.

63 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Dumnezeu este o fiinta, dar trei persoane distincte. Iar omul este o fiinta si o persoana, adica ca si fiecare persona din cele trei divine. Daca zicea : Dupa asemanarea Mea, omul era si el o fiinta si trei persoane.

| mentholinks a răspuns:

Pai probabil ca Dumnezeu nu era singur. Nu cred ca inainte de om Dumnezeu statea degeaba.

| mentholinks a răspuns (pentru remus1007):

Da n-am zis ca Dumnezeu era cu alti dumnezei. Adica Dumnezeu e unul singur dar n-avem de unde sa stim cu cine era El si de natura lor.

| Oxymorone explică (pentru remus1007):

Buna intrebarea (y)

| Oxymorone explică (pentru mentholinks):

M-am intrebat si eu si cu siguranta ''nu statea degeaba'', o fi lucrat la alte specii inainte de noi care posibil sa fi dat gres.

Tocmai am zis ca e posibil sa fi dat gres, i-au exterminat si ne-au facut pe noi. Pff, cate posibile optiuni sunt.

Tu crezi ca ne-a facut pentru companie?

| mentholinks a răspuns (pentru Oxymorone):

Eu nu cred ca Dumnezeu da gres.

Daca o sa ajungi sa-L vezi o sa ai ocazia sa-L intrebi.

Asa e, dar ceea ce am spus nu a fost o teorie, ci o simpla parere care nu poate fi
soluție la o chestiune filosofică.

| MidnightR a răspuns (pentru remus1007):

Sa mai asteptam cativa ani pana termina astia masina timpului laughing.

Ne-a creat cum zice si acolo ca sa traim si sa stapanim pamantul. Nu stiu cum ti se pare tie dar viata in sine este un dar doar ca noi din cauza pacatelor nu traim frumos si ni se pare urata. De aceea zice Isus ca daca nu te nasti din nou nu poti ajunge in Imparatia lui Dumnezeu.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Evreii au copiat Geneza de la sumerieni.
Nu au fost nici macar originali cu povestea lor.

| Oxymorone explică (pentru TrăieşteClipa):

Despre ce vorbeste Geneza Sumerienilor?

| Oxymorone explică (pentru TrăieşteClipa):

As fi fost mult mai multumita daca mi-ai fi scris tu insuti. happy

| TrăieşteClipa a răspuns:

Abia am venit de la munca, si imi este lene.
Dar promit ca o sa-ti raspund.

| gingergirl1 a răspuns:

Zice asa in Genesa 1:27 : " Dumnezeu a facut pe om dupa CHIPUL SAU; dupa chipul lui Dumnezeu, parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut. "
Deci noi avem chipul lui Dumnezeu, scopul nostru este sa ajungem de la chip, la asemanare happy cu El, si putem face asta doar prin Isus Hristos.

| Oxymorone explică (pentru gingergirl1):

Imi pare rau, dar nu cred ca Bibliile noastre coincid.

| gingergirl1 a răspuns (pentru Oxymorone):

straight face Exista o singura Biblie, nu mai multe...
Dumnezeu ne-a creat dupa Chipul Lui, crede-ma, am insistat asupra acestui lucru intr-o tabara de vara [ crestina ]. Daca ne-ar fi creat dupa asemanarea Lui, asta ar fi insemnat ca ne-ar fi creat desavarsiti si nusuntem creati desavarsiti.

| gingergirl1 a răspuns (pentru remus1007):

Daca esti ateu, nu vad de ce comentezi si raspunzi la categoria asta. Am scris coerent, nu vad ce nu ai putut pricepe. Dumnezeu ne-a creat dupa chipul Lui, atat! E greu de priceput? Dumnezeu e sfant, in El nu exista pacat, asa e natura Lui! Noi NU suntem fara pacat! Nici un om de pe fata pamantului, de la Adam, pana in ziua de azi, nu a existat un om care sa nu fi pacatuit. Asta e diferenta dintre noi si El, natura lui e sfanta a noastra e pacatoasa. Punct.

| gingergirl1 a răspuns (pentru remus1007):

laughing Scuze...doar ca...meh, cateodata asa mi se intampla laughing
Dar nu m-am contrazis cu nimic, probabil exprimarea mea a fost mai aiurea.

Atunci cand spune dupa chip si asemanare, se refera la faptul ca toti avem nasul la locul lui si ochii acolo unde ii are toata lumea, nu vorbeste din punct de vedere psihic sau ceva de genul.

| Oxymorone explică:

Funda asta asteapta un raspuns de nota 10.winking

Pune acolo un raspuns care sa ma lase fara cuvinte si il ai doar pentru tine.winking

| mentholinks a răspuns (pentru Oxymorone):

Tu stii deja raspunsul?

| Oxymorone explică (pentru mentholinks):

Inca il caut.

| Oxymorone explică:

De ce vorbesti in numele tuturor? happy

| starduster a răspuns:

Dupa asemanarea Noastra se referea la celelalte doua persoane sau ipostasuri ale Sfintei Treimi Dumnezeu Fiul Iisus Hristos si Sfantul Duh