Tatal,Fiul si Duhul sfant. Duhul lui dumnezeu se plimba pe deasupra apelor, si cuvantul era cu Dumnezeu, si cuvantul era Dumnezeu.deci santem facuti din tarana, suflet si duh.toate santem noi, si santem fiinte spirituale si materiale animate de duhul sfant cel de viata facatorul.pricepi? si santem de mai multe feluri si culori fiindca asa prevad conditiile de clima si fiindca bunului dumnezeu i-a bineplacut diversitatea.
Treimea a fost inventata cu scop de manipulare.Cum poate exista trei in unu, cand chiar biblia descrie chestii de genul oamne de ce m-ai parasit(s-a parasit pe sine?) sau cand ni de spune ca : sfarsitul nu-l stie nimeni nici fiul doar tatal! Pai nu sunt una si aceeasi entitate? nu stiu unul de altul? ...baliverne mistice ale unor dereglati si limitati in gandice, ce au crezut acum mii de ani ca au aflat adevarul! Ce adevar, ca aia nu stiau ce forma are pamantul, dar se bateau cu pumnii in piept ca stie ce este Dumnezeu! Cum il descrie Daniel din biblie, ca ar fi un batran cu par alb ce sta pe un scaun in flacari si pandeste tot ceea ce facem.
Dumnezeu este o fiinta, dar trei persoane distincte. Iar omul este o fiinta si o persoana, adica ca si fiecare persona din cele trei divine. Daca zicea : Dupa asemanarea Mea, omul era si el o fiinta si trei persoane.
Pai probabil ca Dumnezeu nu era singur. Nu cred ca inainte de om Dumnezeu statea degeaba.
Da n-am zis ca Dumnezeu era cu alti dumnezei. Adica Dumnezeu e unul singur dar n-avem de unde sa stim cu cine era El si de natura lor.
M-am intrebat si eu si cu siguranta ''nu statea degeaba'', o fi lucrat la alte specii inainte de noi care posibil sa fi dat gres.
Tu crezi ca ne-a facut pentru companie?
Eu nu cred ca Dumnezeu da gres.
Daca o sa ajungi sa-L vezi o sa ai ocazia sa-L intrebi.
Ne-a creat cum zice si acolo ca sa traim si sa stapanim pamantul. Nu stiu cum ti se pare tie dar viata in sine este un dar doar ca noi din cauza pacatelor nu traim frumos si ni se pare urata. De aceea zice Isus ca daca nu te nasti din nou nu poti ajunge in Imparatia lui Dumnezeu.
Evreii au copiat Geneza de la sumerieni.
Nu au fost nici macar originali cu povestea lor.
Despre ce vorbeste Geneza Sumerienilor?
Http://www.efemeride.ro/biblia-copiata-din-cultura-spirituala-sumeriana
As fi fost mult mai multumita daca mi-ai fi scris tu insuti.
Abia am venit de la munca, si imi este lene.
Dar promit ca o sa-ti raspund.
Zice asa in Genesa 1:27 : " Dumnezeu a facut pe om dupa CHIPUL SAU; dupa chipul lui Dumnezeu, parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut. "
Deci noi avem chipul lui Dumnezeu, scopul nostru este sa ajungem de la chip, la asemanare cu El, si putem face asta doar prin Isus Hristos.
Imi pare rau, dar nu cred ca Bibliile noastre coincid.
Exista o singura Biblie, nu mai multe...
Dumnezeu ne-a creat dupa Chipul Lui, crede-ma, am insistat asupra acestui lucru intr-o tabara de vara [ crestina ]. Daca ne-ar fi creat dupa asemanarea Lui, asta ar fi insemnat ca ne-ar fi creat desavarsiti si nusuntem creati desavarsiti.
Daca esti ateu, nu vad de ce comentezi si raspunzi la categoria asta. Am scris coerent, nu vad ce nu ai putut pricepe. Dumnezeu ne-a creat dupa chipul Lui, atat! E greu de priceput? Dumnezeu e sfant, in El nu exista pacat, asa e natura Lui! Noi NU suntem fara pacat! Nici un om de pe fata pamantului, de la Adam, pana in ziua de azi, nu a existat un om care sa nu fi pacatuit. Asta e diferenta dintre noi si El, natura lui e sfanta a noastra e pacatoasa. Punct.
Scuze...doar ca...meh, cateodata asa mi se intampla
Dar nu m-am contrazis cu nimic, probabil exprimarea mea a fost mai aiurea.
Tu stii deja raspunsul?
Inca il caut.
Dupa asemanarea Noastra se referea la celelalte doua persoane sau ipostasuri ale Sfintei Treimi Dumnezeu Fiul Iisus Hristos si Sfantul Duh