Sunt multe lucruri de pe pamantul asta care duc catre Dumnezeu, dar orice ai zice unui ateu, el va gasi mereu o rezolvare stiintifica sau logica, Chiar daca cineva va invia pe cineva din morti cu puterea divina, un ateu va crede ca e vreo smecherie sau vreo scamatorie ceva. Deci un ateu va fi un ateu pana cand in viata lui Dumnezeu se va arata print-o forma sau alta si atunci cand va avea acea experienta poate doar atunci va crede in Dumnezeu, pana atunci noi, crestinii, degeaba vorbim despre Dumnezeu daca ei au "urechile si ochii legati "
Slayer09 nici tu nu simti nu simti energia Lui, nu simti conexiunea cu materia nevazuta, cu energia cosmica, si de aceea tu nu crezi in mii de zeii, asa ca numi baga vrajeala cu tu ai preconcepti despre noi crestini impartiti in 6000 de secte, culte, religi cu dogme, doctrine diferite
Frate, viata cu Dumnezeu nu e usoara, stii ca exista si acei draci care ei te-au impins sa crezi ceea ce crezi tu acum, te-ai rugat, ai alungat gandurile, dar totul a fost o inselare, si te-ai cam departat de Dumnezeu. Bun, in primul rand, calea asta catre Dumnezeu e cea mai grea! De ce e cea mai grea? De ce e greu sa crezi in Dumnezeu? Cand pur si simplu daca iti pui in minte sa crezi intr-o bratara ca ea te va ajuta si va fi ca un dumnezeu pentru tine, de ce poti sa o faci atat de repede sa crezi in ea? Ia gandeste-te... daca exista Dumnezeu, exista si draci care te impiedica, iti insufla ganduri pe care tu le crezi ale tale. Iar eu ca si crestin, sa stii ca nu cred si nu cercetez, chiar imi biblie scrie ca trebuie sa cercetezi duhurile... Iar in legatura cu crezutul in invierea unui om mort, daca el imi spune ca a fost inviat: eu nu o sa il cred dar nici nu o sa neg, o sa spun ca nu stiu, dar o sa ii dau dreptate daca el asa zice, asa o fi. Si ca sa stii tu, credinta nu e asa oarba si manipulata cum credeti. Ci daca cineva trece il pacaleste pe vreun credincios, asta nu inseamna ca acel credincios nu cunoaste, ci lasa de la el, pentru a nu ii tulbura sufletul, pentru ca mai buna e pacea decat dreptatea.
"Slayer, am fost înviat din morții. Spune-mi mie că crezi tu cu toată "ființa" ta chestia asta si ma duc maine la biserica"
Eu aici o sa raspund in felul urmator, nu te cunosc, nu te stiu, si asa cum am zis mai sus voi raspunde cu: Asa o fi, eu nu cunosc, dar poate tu zici adevarul.
Eu sunt mereu cu premisa ca daca cineva zice ceva tind sa ii dau dreptate, dar imi iau masuri, daca ma intereseaza, cercetez, daca nu ma intereseaza, las sa zica ce o zice, poate e adevarat, poate nu, si merg mai departe. Si sa stii ca gandirea prea multa la lucruri negative si stresante te afecteaza, deci un crestin incearca mereu sa aiba mintea limpede, sa nu primeasca gandurile nocive, asta nu inseamna ca nu gandeste, ci nu sta sa se gandeasca la lucruri inutile.
In concluzie, calea catre Dumnezeu este grea, dar si frumoasa, noi crestini credem dar si cercetam, suntem cu totii pacatosi, asta inseamna ca noi crestinii nu suntem atotstiuitor, mai gresim si noi, nu suntem sfinti.
Si da, totul e perfect in lumea asta, atat timp cat oamenii respecta legile fizice si legile "psihice" (spirituale) pe care Dumnezeu ni le-a dat.
Bun, daca e o afacere atat de buna, de ce nu te faci si tu preot? Sau pustnicii, cei ce traiesc in paduri, fericiti cu ceea ce au, tot pentru afacere o fac?
Da, exista si religii si biserici si oameni care fac asta pentru bani, asa cum chinezii copiaza bmw-ul pentru bani, asa fac si alti oamenii: vad o afacere din asta si strica bunul mers al credintei. Dar aici depinde de alegerea ta, ceea ce vrei tu sa crezi, daca tu vrei sa crezi ca asta este religia, pentru tine asta e. Pentru mine este un mod de viata prin care ajung catre Dumnezeu.
Si daca nu pui intrebari asta nu inseamna ca esti prost, sau ca nu gandesti, dar iarasi o iei pe partea cealalta, si aici este alegerea ta, tu esti propriul stapan sa iti dai seama spre ce parte esti influentat si ceea ce vrei tu sa alegi. Tu alegi sa crezi sau nu. Eu te pot influenta sa alegi sa crezi cu dovezi, altii vin cu dovezi ca sa nu crezi, dar tu ar trebui sa cercetezi si sa incepi sa simti si atunci ai sa vezi adevarul.
Of RAY, RAY, RAY...tu ai ciuda ca sunt mai multe religii si nu stii pe care sa o alegi? nu ma intereseaza alte religii, zeii, secte, asta nu inseamna ca am ceva cu ei, sunt si ei oameni, au alegerile lor, eu mi-am gasit credinta mea, si daca o simt si o simt ca o energie buna si pozitiva in viata mea...de ce m-as departa de la ea? Ca ea imi aduce bucurie si pace, de ce sa ma departezi de ce este bun? Poate tu nu o cunosti ca sa stii cum e, si nu stii despre ce vorbesc.
Tu zici de stiinta si vii cu explicatii probabile? Serios? Gravitatia are ceva si cu masa corpurilor ceresti, ia mai citeste oleaca...