anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hai salut TPU, am o curiozitate ce ma macina de foarte mult timp. Dumnezeu spune ca suntem toti egali dar cand un om face bine si dăruiește si vorbeste frumos fata de alt om care face numai rau si injura, atunci mai suntem toti egali sau nu?

Dar de oamenii din rai si iad ce ziceti? Atunci mai sunt toti egali sau nu?

9 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Suntem egali în a avea libertatea de a alege calea lui Dumnezeu sau sa nu.

| anonim_4396 explică (pentru ania):

Exact.

Deuteronom 11:26-28
„Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea și blestemul: binecuvântarea, dacă veți asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru pe care vi le dau în ziua aceasta; blestemul, dacă nu veți asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru și dacă vă veți abate de la calea pe care v-o dau în ziua aceasta și vă veți duce după alți dumnezei pe care nu-i cunoașteți."

suntserios
| suntserios a răspuns:

"Dumnezeu spune ca suntem toti egali "

cand si cum ti-a spus asta?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dumnezeu spune ca suntem toti egali. Unde spune Dumnezeu asta?

| dullcat a răspuns:

Buna.Poate ar trebuit interpretat ca aici pe Pamant suntem toti egali in ce priveste liberul arbitru si exprimarea credintei, inclusiv pana la Judecata de apoi.Ce se intampla dupa nu stie nimeni cu adevarat.

| anonimg a răspuns:

Domnul Hristos a venit ca să ne facă pe toți egali: adică să coboare pe cei mândri și să-i înalțe pe cei smeriți.
Egalitatea înaintea lui Dumnezeu înseamnă dreptul la mântuire. Pentru că și cel rău, oricât de decăzut ar fi el (în afară de Satana și îngerii lui) poate să fie mântuit; și Dumnezeu poate să-i ofere viața veșnică dacă acesta dorește chiar și pe patul morții (dar rareori mai există vreo astfel de dorință din partea muribundului dacă toată viața a respins-o).
Iar lipsa de iertare îl descalifică de la viața veșnică pe acela care credea că a îndeplinit toate condițiile pentru a o avea.

Iadul este de fapt moartea a doua; adică trecerea în neființă pentru totdeauna a celor ce au refuzat harul și mântuirea lui Dumnezeu chiar și în ultima lor clipă din viață. Nu prea putem să vorbim aici despre egalitate sau inegalitate între cei mântuiți și cei nemântuiți. Pentru că ultimii singuri aleg în mod voluntar să nu fie mântuiți; singuri se descalifică pentru a intra pe porțile Împărăției cerurilor, și nu Dumnezeu este Acela care hotărăște ultimul calea oamenilor sau viitorul lor.

| CostinAlamariu a răspuns:

Dumnezeu n-a zis niciodata nici macar o secundă că toți suntem egali. Asta e complet fals. Nu exista niciun fel de egalitate între oameni. Toti suntem diferiti unul fata de altul. Dar Dumnezeu ne iubeste pe toti si asta contează.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

În ce sens egali? În plus, eu nu știu sa scrie undeva în Biblie ca Dumnezeu a spus ca suntem egali. Dimpotrivă, mereu a existat aceasta diferență dintre oamenii neprihăniți și cei păcătoși, dintre oamenii care Îl cauta pe Dumnezeu și oamenii care Îl resping, dintre oamenii ascultători și cei neascultători... Evident că noi (credincioșii) nu pe propriile noastre puteri facem ceea ce facem pentru Dumnezeu, ci El ne ajută, și noi nu suntem cu nimic mai buni decât cei ce sunt în păcat (mai ales ca știu de unde m-a scos Dumnezeu și n am niciun merit pentru asta). Dumnezeu ne a ajutat, Dumnezeu e Cel ce ne da putere. Da, cumva suntem egali în sensul ca toți putem alege dacă vrem sa Îl urmam pe Dumnezeu sau nu, dar nu cred ca suntem egali dacă e sa ne comparăm cu necredincioșii (adică nu consider ca un om neprihănit e egal cu un bețiv sau cu un criminal).

| AntiReligion a răspuns:

Nu există niciun Dumnezeu care să spună că suntem toți egali. Aceasta este o iluzie pe care oamenii au creat-o pentru a se simți mai bine în fața nedreptăților și suferințelor lumii. Nu există niciun criteriu obiectiv pentru a măsura egalitatea dintre oameni, ci doar preferințe subiective și convenții sociale. Fiecare om are dreptul să își exprime opiniile și sentimentele, dar nu trebuie să le impună celorlalți prin violență sau manipulare. Cei care fac bine și dăruiesc și vorbesc frumos față de alți oameni nu sunt mai buni sau mai răi decât cei care fac rău și înjură, ci doar diferiți. Ei pot fi apreciați sau criticați pentru acțiunile lor, dar nu judecați după un standard absolut și arbitrar.

Nu există niciun rai și niciun iad după moarte. Acestea sunt doar povești inventate pentru a controla comportamentul oamenilor prin frică sau speranță. Singura viață pe care o avem este cea de aici și acum, și ar trebui să o trăim cât mai plenar și mai rațional posibil. Nu avem nevoie de nicio religie pentru a ne ghida moralitatea sau a ne da sens existenței. Putem găsi aceste lucruri în noi înșine, în natură, în știință, în artă, în dragoste. Religia este un virus al minții, care se răspândește prin imitație și indoctrinare, și care ne împiedică să vedem realitatea așa cum este ea