Este o sarbatoare pagana. Nu are nimic de-a face cu crestinismul. Aceasta sarbatoare a ajuns in America la inceputul secolului al XIX-lea, odata cu imigrantii irlandezi. Americanii au preluat aceasta sarbatoare treptat, abia in 1846, cand un nou val de imigranti irlandezi a sosit in America, iar obiceiurile de Halloween au devenit tot mai populare.
Una dintre povestile celtice spune ca in aceasta zi sufletele celor morti se intorc si cauta corpul in care vor sa traiasca in anul urmator. Pentru celti aceasta zi simbolizeaza inceputul unui an nou care reprezinta o trecere de la,, sezonul soarelui" la,, sezonul intunericului si frigului". In timpul acestei nopti, sunt suspendate toate legile care guverneaza spatiul si timpul si spiritele pot intra in contact cu cei vii. Aceasta noapte mai este numita si Samhain, dupa numele zeului mortii.In aceasta noapte in case focul era stins pentru ca ele sa fie reci si intunecoase, iar oamenii se imbracau cat mai inspaimantator pentru a alunga spiritele.
O noua ocazie ca oamenii sa se distreze, dar din punct de vedere biblic, nu are nici o legatura cu ea si cum are legatura cu vrajitoria si magia, Dumnezeu condamna clar acest lucruri.Deuteronom18:10-12
Happy joi !
Nu.
Aceeasi parere pe care o am despre Valentine's day, una proasta
Un alt lucru preluat de la Uncle Sam, oare urmeaza Thanksgiving Day?
Totusi fara 4th of July nu am facut nimic. Ori copiem de tot pe americani ori nu.
Mi-ar placea sa se practice halloween si in Romania.Dar din pacate romanii sunt dusi la biserica cu toate ca habar n-au ce cauta acolo.
Nu e sarbatoare romanesca deci nu ma intere. Romanii azi sarbatoresc ziua mortilor, iar aseara in loc sa se mascheze si s afaca ca toti draci trebuiau sa mearga la cimitire sa aprinda o lumanare sau sa puna o floare in memoria celor care nu mai sunt printre noi. Orcum eu nu sarbatoresc sarbatorile americanilor
Procesiune pagana, trebuie interzisa nu are nimic in comun cu crestinismul
Calm, cap de guma, ca nimeni nu merge acum in cimitir sa dezgroape mortii, doar se distreaza si se costumeaza.
Te-am intrebat ceva amice? ramai in banca ta ca te faci de ras
Singurul care are vreo problema intre noi doi esti tu
Nu sunt PRO Halloween, asa ca in nimic!
Mi se pare de prost-gust aceasta sarbatoare, pe moment ce nu ne apartine si nimeni nu o sarbatoreste, ci doar ne costumam in diferite personaje infricosatoare!
Va rog frumos cand va faceti timp sa cititi tot articolul acesta! :D
http://saccsiv.wordpress.com/......sportului/
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: