anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Halloween fericit happy! Ati taiat dovleci oameni buni? Ce parere aveti despre aceasta sarbatoare?

25 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Este o sarbatoare pagana. Nu are nimic de-a face cu crestinismul. Aceasta sarbatoare a ajuns in America la inceputul secolului al XIX-lea, odata cu imigrantii irlandezi. Americanii au preluat aceasta sarbatoare treptat, abia in 1846, cand un nou val de imigranti irlandezi a sosit in America, iar obiceiurile de Halloween au devenit tot mai populare.

Una dintre povestile celtice spune ca in aceasta zi sufletele celor morti se intorc si cauta corpul in care vor sa traiasca in anul urmator. Pentru celti aceasta zi simbolizeaza inceputul unui an nou care reprezinta o trecere de la,, sezonul soarelui" la,, sezonul intunericului si frigului". In timpul acestei nopti, sunt suspendate toate legile care guverneaza spatiul si timpul si spiritele pot intra in contact cu cei vii. Aceasta noapte mai este numita si Samhain, dupa numele zeului mortii.In aceasta noapte in case focul era stins pentru ca ele sa fie reci si intunecoase, iar oamenii se imbracau cat mai inspaimantator pentru a alunga spiritele.

| Narfundo a răspuns (pentru EmaS):

Oricum numai crestini autentici nu suntem noi.

| EmaS a răspuns:

DeadMental

Depinde la care ''noi'' te referi!happy

| Narfundo a răspuns (pentru EmaS):

Nu e cazu sa ne prefacem EmaS, toti incalcam poruncile Domnului oricat de mult ne-am stradui.

| dracu14 a răspuns (pentru Narfundo):

Parca erai in post, fara TPU, fara pc doar post si rugaciune, sa inteleg ca ai renuntat?

| Narfundo a răspuns (pentru dracu14):

Din prima zi.=)

| dracu14 a răspuns (pentru Narfundo):

Daca nu ai observat eu incerc sa fiu suspendat pentru ca stau prea mult pe TPU, fa o fapta buna, da-mi o idee cum sa fiu suspendat mai repede happy

| Narfundo a răspuns (pentru dracu14):

Da? atunci raspunde la urmatoarea mea intrebare legata de vise.Probabil vei fi suspendat.Succes

| EmaS a răspuns (pentru Narfundo):

Dar nu uita ca avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Hristos. Ai primit tu pe Isus in inima ta?

| danay72 a răspuns:

O noua ocazie ca oamenii sa se distreze, dar din punct de vedere biblic, nu are nici o legatura cu ea si cum are legatura cu vrajitoria si magia, Dumnezeu condamna clar acest lucruri.Deuteronom18:10-12

| Mădă0611 a răspuns:

Happy joi happy!
Nu.
Aceeasi parere pe care o am despre Valentine's day, una proasta laughing

| M25M a răspuns:

Un alt lucru preluat de la Uncle Sam, oare urmeaza Thanksgiving Day?
Totusi fara 4th of July nu am facut nimic. Ori copiem de tot pe americani ori nu.

| Mădă0611 a răspuns (pentru M25M):

Ori suntem golani, ori nu mai suntem? laughing Carnea de curcan parca e scumpa, poate de aceea inca n-am imprumutat sarbatoarea.

| dark91shadow a răspuns (pentru Mădă0611):

Ai fost tare cu faza ca e prea scuma carnea de curcanlaughing

| tinu25 a răspuns (pentru Mădă0611):

Lasa ca romanu ii inventiv... Sarbatoare sa fie, daca nu este carne tot timpul este soia ca pe vremea lu Raposatu rolling on the floor

| dracu14 a răspuns:

Parca erai in post

| GRs a răspuns:

Mi-ar placea sa se practice halloween si in Romania.Dar din pacate romanii sunt dusi la biserica cu toate ca habar n-au ce cauta acolo.

| roxaa15 a răspuns:

Nu e sarbatoare romanesca deci nu ma intere. Romanii azi sarbatoresc ziua mortilor, iar aseara in loc sa se mascheze si s afaca ca toti draci trebuiau sa mearga la cimitire sa aprinda o lumanare sau sa puna o floare in memoria celor care nu mai sunt printre noi. Orcum eu nu sarbatoresc sarbatorile americanilor

| Allrc24Orthodox a răspuns:

Procesiune pagana, trebuie interzisa nu are nimic in comun cu crestinismul

| IMINENT a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Calm, cap de guma, ca nimeni nu merge acum in cimitir sa dezgroape mortii, doar se distreaza si se costumeaza.

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru IMINENT):

Te-am intrebat ceva amice? ramai in banca ta ca te faci de ras

| Allrc24Orthodox a răspuns:

Te intreb din nou ai vreo problema?

| IMINENT a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Singurul care are vreo problema intre noi doi esti tu laughing

| AnnaMaria27 a răspuns:

Nu sunt PRO Halloween, asa ca in nimic!

Mi se pare de prost-gust aceasta sarbatoare, pe moment ce nu ne apartine si nimeni nu o sarbatoreste, ci doar ne costumam in diferite personaje infricosatoare!

Va rog frumos cand va faceti timp sa cititi tot articolul acesta! :D

http://saccsiv.wordpress.com/......sportului/

| Defreyor20 a răspuns:

Simplu! Cind vad asa sarbatori ma apropii mai tare de Dumnezeu!

Întrebări similare