Unii o interpreteaza ca pe o sarbatoare pagana, altii doar ca o simpla si distractiva sarbatoare.
Sarbatoare pagana adoptata si alterata de crestini, pana a devenit comerciala.
Această sărbătoare îşi are originile în ritualurile păgâne ale celiţilor, care credeau că în acea dată se înlătura vălul dintre lumea oamenilor şi cea a spiritelor. Astfel ei pregătau diferite mâncăruri şi le lăsau afară pentru a îmbuna spiritele ce ar fi putut veni.
Normal. Cum poate sa nu fie pagana din moment ce il sarbatoresti pe diavol, imbracandu-te in stilul lui, punandu-ti coarne si machiindu-te in cel mai jalnic hal posibil. Ti se pare ortodoxa?
Da.Halloweenul, care se ţine în 31 octombrie, este cunoscut drept o sărbătoare cu vrăjitoare, strigoi şi diverse decoraţiuni şi accesorii groteşti. Numit şi Ziua Vrăjitoarelor sau Ziua Tuturor Sfinţilor, Halloweenul provine de la vechii celţi din Britania şi Irlanda. Aceştia ţineau sărbătoarea Samhain, care înseamnă „sfârşitul verii", în noaptea cu lună plină cea mai apropiată de 1 noiembrie. Celţii credeau că în timpul acestei sărbători se deschidea uşa care despărţea lumea oamenilor de lumea supranaturală, iar pământul era bântuit atât de spirite bune, cât şi de spirite rele. De asemenea, se credea că sufletele morţilor se întorceau la casele lor, motiv pentru care familiile obişnuiau să lase afară mâncare şi băutură pentru a-i îmbuna pe aceşti oaspeţi din lumea de dincolo. În zilele noastre, când copiii deghizaţi în fantome sau vrăjitoare merg pe la casele oamenilor ameninţând că vor face glume răutăcioase dacă nu primesc dulciuri, ei perpetuează fără să ştie ritualurile de Samhain
anonim_4396 întreabă:
Kindly întreabă: