| TudorRebecca18 a întrebat:

Hei!
Am și eu o întrebare.Ni s-a dat de făcut un proiect despre 4 religii monoteiste.Una din repere zice să scriu despre obligațiunile credincioșilor aparținând celor 4 religii.Acum, nu știu exact ce vrea să însemne obligațiuni.Se referă la cele 10 porunci? Ce obligațiuni avem în creștinism, asta știu.Dar, în Iudaism? Nu prea știu ce să scriu exact, asta pentru că nici nu prea am găsit.Mi se par atât de puține informații despre Iudaism că mă doare capul.Mă rog, ce înțelegi voi prin obligațiuni? Face referire la cele 10 porunci, sau are și altă semnificație?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eclesiastul 12:13-14
"Concluzia la tot ce-ai auzit este aceasta: teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui, căci aceasta este datoria fiecărui om. Fiindcă Dumnezeu va aduce la judecată fiecare lucrare, tot ce este ascuns, fie bine, fie rău."

Ioan 14:15-31
"Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele."

Cam la asta se rezuma 'obligatiunile'.

| TudorRebecca18 explică (pentru anonim_4396):

Nu cred că este asta, pentru că trebuie să scriu la fiecare religie obligațiunile credincioșilor.Nu am cum să scriu același lucru la 4 religii.Dar mulțumesc totuși că pentru răspuns.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Nu se referã la cele 10 Porunci, pentru cã ele nu se regãsesc în toate cele patru religii monoteiste. Cred cã "obligațiuni " se referã la normele doctrinare specifice acelor religii. Adicã ce îndatoriri au credincioșii respectivi, conform religiei lor. Vãd cã ți-a detaliat @PocaintaEcalea, la fiecare în parte, ai direct rãspunsul detaliat la tema ta.

| TudorRebecca18 explică (pentru Manciu_Emil_1976):

Mulțumesc pentru răspuns.

| TudorRebecca18 explică:

Vă mulțumesc pentru răspuns, dar să știți că sunt fată. Termenul de fiu nu mi se aplică.Și știu că există mai multe religii care cred într-un singur zeu, dar am dat exemplu de Iudaism.Vă mai mulțumesc o dată pentru că ați scris atât de mult.