Dacă gândești serios,
nu se poate vorbi, despre sufletul
„ vândut unui demon / diavol, etc."
Nu cred ca exista demoni dar poti sa-i spui sa se boteze la pocaiti. Acuma, aia nu l-or boteza imediat, ci mai intai trebuie sa petreaca niste luni in clasa de botez. Spune-i sa se roage sa nu moara inainte de a se boteza.
Iar daca el crede ca e posedat, e de competenta medicului psihiatru, nu a pastorului sau popimii.
Da,da suntem.
http://2.bp.blogspot.com/......age-10.jpg
Eu zic sa-l intrebi pe popa asta:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QLrQuIxnsgk
Nu...Gizas prindea net destul de bun in pestera.
Ai biblie citesteo, pana intelegeti ceva, voi crestini degeaba cititi tot asa ramaneti cum sunteti
Saluuuuut Bless!;;)
Chiar dacă habar n-am despre ce vorbesc eu aici,încerc să ajut!
Deci,odată la religie am dezbătut acelaşi subiect: sufletul omului,demoni,satană,ş.a.
Dar (cum a spus şi EmaS), proful nostru ne-a spus că numai prin pocăinţă se mai poate salva persoana respectivă, sau să se călugărească.
Acum, citez:"A te vinde diavolului inseamna sa urmezi un ritual satanic in urma caruia sa faci niste promisiuni satanei pe care apoi sa le semnezi cu propriul sange. Din pacate insa toate aceste promisiuni iti dai seama ca sunt impotriva lui Dumnezeu si te obligi singur sa lupti si sa faci totul impotriva lui Dumnezeu."
(asta am scos-o de pe un forum, uite aici dacă vrei să te documentezi mai mult http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10003 )
Apropo, foarte drăguţ din partea ta că te gândeşti la aceea persoană, dar mie una mi-ar fi frică. :-s
Multumesc de ajutor Vera.Pai,imi e oarecum frica,dar cand te gandesti la "premiu",adica la sufletul unei persoane, se merita.
Acum, eu nu stiu daca persoana chiar si-a vandut sufletul, ea mi-a zis "treaba mea", deci...totusi,mai bine sa pot sa fac ceva.
De scos demonul se poate scoate, nu-i prea mare stres cu ala, mai mare stres e cu alte chestii.Stiu eu cine-l poate scoate.
Nu ai pentru ce, mă bucur că a fost de folos ora plictisitoare a lui profu'. (plictisitoare pentru că mereu vorbeşte cu băieţii de fotbal )
A, şi dacă persoana respectivă ţi-a zis din start "treaba mea", fi sigur că o fi făcut ea ceva...dar să sperăm că nu, pe mine chiar m-a speriat chestia asta cu demonii.
Problema se poate rezolva, acum s-a mai "remediat" sa zic asa...
Atunci mă bucur! ^^
Salut. Vezi acest articol, în special începând cu paragraful 14: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102005140
Cele bune!
Sfantul Teofil penitentului, sau Teofil Adana (a murit cca. 538), a fost un preot si se spune ca a facut un pact cu diavolul pentru a obtine o pozitie ecleziastica. Povestea lui este semnificativa deoarece este cea mai veche poveste despre un pact cu diavolul. Teofil era arhidiacon si a fost ales episcop, dar a fost scos din functie fiind schimbat cu alt barbat. Cand episcopul Teofil lipsit pe nedrept de pozitia sa a cautat un expert pentru a apela la fortele iadului. ln schimbul ajutorului sau, Satana a cerut lui Teofil sa renunte la Hristos si Fecioara Maria intr-un contract semnat cu propriul sange. Teofil a respectat acordul, iar Diavolul i-a dat postul de episcop.
Cativa ani mai tarziu, temandu-se pentru sufletul sau, Teofil s-a pocait si s-a rugat Fecioarei Maria pentru iertare. Dupa patruzeci de zile de post alimentar, Fecioara i s-a aratat si l-a pedepsit. Cu toate acestea, Satan a fost dispus sa renunte la acordul cu Teofil, si i-a intors contractul, care a fost ars de Teofil. Pai mda...l-am gasit pe acest site:
http://www.metalhead.ro/......i-aid86163
In cazul in care cineva si-a vandut sufletul fara "contract", ai idee cum si-l poate recupera?
Nu mai poate fii recuperat. Din pacate, odata ce iti vinzi sufletul, nu il vei mai primi inapoi. Adica normal cineva isi vinde sufletul pentru o sarcina anume sau o razbunare sa fie indeplinite.Demonii cresc fiinele umane, le ajuta sa isi rezolve problemele, apoi, le devora sufletele din cate stiu eu. Normal cei care nu sunt tocmai loiali, le devora sufletele pe la jumatatea actului de "ajutat".
Oare daca cineva si-a vandut sufletul unui demon care il poseda pe acel cineva, iar demonul este exorcizat, cum ramane cu sufletul?
Sufletul este eliberat, iar daca doreste cu propia sa voita se va intoarce in trupul acelui cineva.
Ar trebui sa gasesc ceva mai detaliat pe net...
Chiar am mare nevoie.E o persoana in cauza aici si nu stiu cat de constienta e de ce a facut. Vreau sa o ajut cumva.Multumesc de raspunsuri.
Cu placere. Oricum, tu radeai pe T/A si aici discutam de demoni .
Faza de aici e chiar pe bune!
Pai, da, astia suntem noi.Stam pe Religie uneori si vorbim chestii serioase dupa care intram pe T/A si facem misto de Exceel (in sensul bun).
Dap
Din cate stiu eu, cand iti vinzi sufletul unui demon, acesta e aproape imposibil de recuperat.
Probabil daca ai ajunge imediat la un medic psihiatru ar mai fi o sansa, dar altfel...
Singurii care te pot ajuta sunt preotii (investiti de catre Hristos cu Duhul Sfant), insa si tu, care va trebui sa lucrezi la canonul tau dat de catre preot, respectand Cuvantul lui Dumnezeu, si ducand in continuare o viata bine-placuta lui.
Luminare.
Gresit,nici un preot nu poate fi mai iubit decat fiul omului adica noi toti, singuri care ne putem ajuta suntem noi nu preoti ea pus isus acolo cand si cum, el numea popi farisei, materalisti, vipere viclene
"Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer." (Matei 18:18).
Aici Hristos vorbea cu Apostolii care erau investiti de catre Dumnezeu cu Duhul Sfant, urmasii lor pe linie harica fiind preotii.
Hai pa
Isus nu are investiti cu har pe nimeni, a avut 12 apostoli si atat
"Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi!" (Ioan 14 : 16-17)
"Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin." (Matei 28:19-20)
Na dovada. Pa!