anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei. Daca ai avut relatii online de tip sexting si videochat(nu din ala de agentii, e si cealalta acceptiune de apel video cu o singura persoana), asta se pune ca si cum ai "curvit"? Adica desi nu am avut contact fizic cu baiatul respectiv, l-am simulat si am vazut fiecare la celalalt... asta inseamna ca nu mai pot sa ma apropii vreodata de Sfintele Taine? E ca si cum nu as mai fi virgina/curata, si deci nu mai pot sa am relatia nealterata cu Dumnezeu? Sau pot pur si simplu sa spun ca nu am avut contact fizic propriu zis si sunt deci virgina si pot sa asist la Sfintele Taine si sa iau impartasanie? Imi cer scuze pentru aceasta intrebare si va multumesc anticipat pentru raspunsuri

22 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca ati fost impreuna chiar si la distanta si ai facut asta doar cu el,nu este pacat, nici unde in biblie nu scrie sa faci nunta ca sa faci sex, am cautat versetul ala nimic, scrie clar sa va iubiti precum iisus a iubit biserica lui =biserica lui iisus era aproapele lui, nu ai pacatuit daca erai doar cu el

| rosewater a răspuns (pentru RAY):

Si... aici vine partea oribilă... nu doar cu el

| RAY a răspuns (pentru rosewater):

Atunci e curvie, păcat si conform vt ai merita sa fii omorâta cu pietre

| mihai69 a răspuns:

Păcatul ăl săvârșești și cu gândul, și cu vorba, nu doar cu fapta.
Acum, depinde de ce vrei să înțelegi tu prin virgină. Din punct de vedere „tehnic", ești foarte virgină, dar sufletește... nu prea.
Discută cu duhovnicul tău, o să-ți dea Canon și pe urmă poate îți acordă absolvirea și te poți împărtăși etc.

| rosewater a răspuns (pentru mihai69):

Tocmai de asta am intrebat aici. ca nu pot sa ii spun lucrurile astea... e mult prea jenant, mai ales ca nu am facut asta cu o singura persoana

| mihai69 a răspuns (pentru rosewater):

Problema va fi atunci și mai gravă pentru spiritul tău, pentru că în plus, te încarci și cu păcatul minciunii la spovedanie.

| rosewater a răspuns (pentru mihai69):

Planuiesc sa nu mai merg la spovedanie in cazul acesta

| mihai69 a răspuns (pentru rosewater):

Cred că e decizia cea mai bună în situația ta.
---
E foarte neplăcut să constați că viața reală nu prea se suprapune cu canoanele bisericești...

| Celcestietot a răspuns:

L-ai ispitit, l-ai făcut să preacurvească.

| Holiday a răspuns:

"E ca si cum nu as mai fi virgina/curata, si deci nu mai pot sa am relatia nealterata cu Dumnezeu?"

Virgina, sau nu, cum sa ai relatii cu personaje fictive din povesti fara sens?!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Pacatul se numeste MALAHIE si curvie, poti sa te spovedesti ti se va da Canon si cand preotul va constata ca te-ai vindecat sufleteste si te-ai lasat de aceasta practica te va impartasi cu sfintele taine

| mentholinks a răspuns:

N-ar trebui sa-ti faci griji in privinta asta fiindca Isus a spus ca orice pacat va fi iertat oamenilor. Dar foarte probabil ca facand acest lucru ai si ajuns vedeta xxx pe cine stie ce site daca a si filmat ala ce faceai tu la webcam.

| Nilsson a răspuns:

Conștiința ce îți spune?

| rosewater a răspuns (pentru Nilsson):

Sincer, am tendinta uneori sa vad suicidul ca solutia cea mai potrivită, dar apoi realizez ca nu are cum sa fie

| RAY a răspuns (pentru rosewater):

Categoric nu are cum sa fie asa ceva, pentru ca ar inseamna ca numai vei exista, dar tu faci video chat?

| Nilsson a răspuns (pentru rosewater):

Nu trebuie să recurgi la un asemenea gest extrem care este mult mai grav și ar provoca o enormă suferință celor dragi.
Viața merge înainte, de acum știi cum este păcatul și o să te ferești de acesta.

| rosewater a răspuns (pentru Nilsson):

Stiu ca pare o prostie ca ma gandesc sa imi curm viata dintr-atat, dar a venit ca un soc. recent am constientizat cat se periculos a fost jocul asta in care am intrat in copilarie din curiozitate, apoi a început sa ma acapareze incet pana m-a facut sa nu ma mai recunosc in faptele mele. Eu sunt prietena cu fiicele duhovnicului meu si am mers in casa dumnealui si mi-e tare rusine sa ii spun lucrurile astea... ma tem ca nu le va mai lasa sa vorbeasca cu mine. Plus ca am o reputatie in comunitatea asta restransa din care vin, am fost mai mereu prezenta la biserica si desi faceam lucrurile astea murdare, cand imi reveneam eram un om normal si functionam bine in societate, la scoala, dar nu stie ce zace sub aceasta aparenta. Spune de multe ori ca ma considera ca pe a treia sa fiica si ca e mandru de mine si lucruri de genul. L-as soca si nu m-ar mai privi la fel. Are o viziune traditionala, evident si m-ar eticheta drept c... de asta ma tem cel mai mult.

| Nilsson a răspuns (pentru rosewater):

Nu trebuie să îți mărturisești păcatele unor oameni ca și noi, ci lui Iisus Hristos în rugăciune.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Salut!
Orice ai fi făcut în acele videochat-uri, nu poate fi numit act sexual. E păcatul malahiei. Aici mai este o chestie, dacă ai fost plătită pentru asta. E păcat să faci bani prin metode murdare. Apoi poate fi purtare obraznică, indecentă. Eu cred că vei primi Sfânta Împărtășanie.
Deci, spui duhovnicului așa:
„Am facut malahie cu cineva (nu e trebuie să dai nume ). Am câștigat bani prin metode păcătoase/necinstite. ". Nu ți-aș recomanda să mai faci videochat, e un lucru neplăcut Domnului. Însă nu e cazul să deznădăjduiești. După cum se spune, între noi și Dumnezeu e o rugăciune distanță. Rugaciunea ajută în momente de rușine, tristețe, deznădejde. Doamne ajută!

| rosewater a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Niciodată nu am primit bani. Mereu a fost la mijloc pură atracție și consimtamant de ambele părți. Dar niciodată nu aș mai repeta asta. Am realizat cât de importantă și prețioasa e energia mea sexuală și nu o voi mai irosi asa. Acum mă simt golită de tot... Mulțumesc mult.
Oricum nu i-aș putea spune asa ceva duhovnicului meu, doar să merg la alt preot.

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru rosewater):

Dacă nu ai primit bani, este doar malahie. Nu ești singura persoană care a făcut acest păcat. În cel mai rău caz poți merge la alt preot, însă dacă nu poți, scrii pe o foaie toate păcatele ( vezi pe net îndreptare pentru spovedanie sau lista de păcate) și apoi o să citești sau îi poți da preotului să citească dacă îți e rușine. Spui(citești) doar, pe lângă celelalte, că ai făcut malahie și atâta tot. Doamne ajută!

| doctorandus a răspuns (pentru rosewater):

Cate kilocalorii de energie sexuala ai pierdut prin videochat?