| MountainRiver a întrebat:

Hei, dacă mor înecată cu mâncare, se consideră tot sin?!

Și biologic vorbind poți face asta?! Sau va apărea automat rezistența organismului de a nu o face?!

7 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Depinde. Dacă motivul înecării este lăcomia, atunci este păcat.
Toți ne-am înecat la masă.
Organismul luptă continuu să se salveze. Dacă nu mai rezista, înseamnă că i-am depășit granițele rezistenței sale. Am abuzat el, și rezultatul este boala și moartea. Dumnezeu condamnă orice abuz pe care ni l-am făcut.
Obiceiul greșit de a mânca repede, de a introduce un bol alimentar prea mare (bol alimentar este cantitatea de mâncare introdusă în gură), de a mesteca prea puțin, de a mânca prea fierbinte sau prea rece, și multe altele; deci astfel de obiceiuri nesănătoase duc la boală și la moarte.
Fiziologia trebuie predată în școli, mai mult decât orice altă materie.

| Kufu95 a răspuns:

Tot ce înseamnă sinucidere se consideră păcat, nu contează prin ce metodă, nu poți face, evident că la un moment dat organismul va simți cantitatea de mâncare.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Daca exista intentie in actiunea ta, se poate considera pacat, dar din perspectiva ta, de ce te-ai comporta ca si cel mai mare dusman al tau?

| KovacsB a răspuns:

Macar ajungi pe lumea cealalta cu burta plina.
Nu au cantar la poarta, si obezii pot sa intre, au Raiul lor, sa pastrezi un loc si pentru Sosoaca.

| EestiSodalane a răspuns:

Ce-i aia sin? Aveți creierele atât de prăjite încât ați uitat limba română? De ce ar fi păcat să mori dintr-un accident? Ar fi păcat de viața da că dacă nu ești prost ai grijă cum mananci

| RAY a răspuns:

Hei, dacă mor înecată cu mâncare, se consideră tot sin?!
daca e voluntar =da
Și biologic vorbind poți face asta?! Sau va apărea automat rezistența organismului de a nu o face?!
va apare un mecanism automatizat care te va salva indiferent ce vrei tu, dar de ce ai ganduri de astea?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Hah, still in a awkward relationship with the imaginary friend called GoD? big grin