TOATE pacatele, dar absolut toate sunt iertate NUMAI de Dumnezeu, popa poate DOAR sa te toarne la politie sau SRI in caz de "nevoie", in rest un popa nu-si poate ierta pacatele lui care sunt mai multe si mai rele decat ale tale.
Da daca iti ceri iertare sincer lui Dumnezeu si nu mai practici acel lucru.Matei6:9-15
Moisie - greseste enorm!
Pacatele se iarta numai si numai la o spovada buna!
Ce inseamna o spovada buna? - adica sa incerci sa-ti amintesti de toate pacatele si sa-ti para rau ca le-ai facut! Numai asa iti vor fi iertate pacatele!
Fara spovada nici un pacat nu va fi iertat! ...pana si preotii si episcopii se spovedesc! suntem noi oare mai sfinti?
Unde scrie asta in Biblie mai lpavele?
Si daca nu scrie in Biblie care este Cuvantul lui Dumnezeu, atunci de unde ai luat prostia asta cu care vrei sa zapacesti fata?
Cumva din cartea Satanei?
Asculta fata de mine, Spovada a fost inventata de Imparatul Constantin cel Mare care dorea sa controleze Imperiul Roman. dar pentru ca nu putea controla totul a inventat Auto-Denuntul numit spovada si asa a putut afla toate nelegiuirile.
Retine ca Spovada este de fapt un AUTO_Denunt care nu are nicio legatura cu Divinitatea!
Asa ca nu te lua dupa lpavel, ca el nu e Dumnezeu, ci iaté numai dupa Biblie, ca nu-i asa Biblia este cuvantul lui Dumnezeu, si tot in Biblie scrie ca Isus ii acuza pe popi, ca popi sunt slujbasii Mamonei, adica a lui Dracu!
Asa ca si Isus atrage atentia oamenilor sa nu-i asculte pe preoti in Matei 23:13.
Si sper ca tu vrei sa asculti mai mult de invataturile lui Isus, decat de minciunile popilor!
BAaaaaiiiiii tu ce ce faci ma, consumi alcool in cantitati exagerate de emiti astfel de raspunsuri?
Toate Tainele au fost intemeiate de Domnul Iisus Hristos ( Botezul,Mirungerea, Spovedania, Preotia, Cununia, Impartasania de desigur Sfanta Taina a Maslului).
Domnul Dumnezeu, prin harul de la Duhul Sfant dat preotilor, iarta pacatele celui care se caieste la Sfanta Spovedanie. Acum, eu nu sunt teolog si nici macar nu-I cunosc bunatatea lui Dumnezeu pentru a putea cunoaste caile Lui ( ca de exemplu clipa iertarii...)
Poftim?
http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/category/spovedanie/
Există două forme principale de înşelăciune diavolească. Prima şi cea mai spectaculoasă dintre ele apare atunci când cineva se luptă să dobândească un înalt nivel spiritual şi să se învrednicească chiar de viziuni, fără să se fi curăţit în prealabil de patimi, bazându-se exclusiv pe înţelepciunea sa. Unei asemenea persoane diavolul îi dăruieşte "viziuni" pe măsură. Exemplele abundă în VieţileSfinţilor, carte de căpătâi a învăţăturii ascetice ortodoxe.
Astfel, Sfântul Nichita, episcopul Novgorodului (31 ianuarie), s-a retras în pustie nepregătit fiind şi contra sfatului stareţului său. Făcând astfel, nu mult după aceea a început să audă o voce rugându-se împreună cu el. Mai apoi i-a vorbit "Domnul" însuşi, trimiţându-i un "înger" care se ruga în locul lui si îl îndemna să citească cărţi, în loc să se roage şi să-i povăţuiască pe cei care veneau la el pentru sfat.
Şi aşa a trăit o vreme, văzându-l mereu pe "înger" rugându-se lângă el, iar oamenii care îl cercetau erau copleşiţi de înţelepciunea lui şi de "darurile Duhului Sfânt" de care părea că este plin, inclusiv de darul "profeţiilor" care întotdeauna se împlineau.
Înşelăciunea s-a dat pe faţă doar în momentul în care părinţii din mânăstire au aflat de împotrivirea lui faţă de Noul Testament, căci din Vechiul Testament, pe care nu-l citise niciodată, putea cita pe de rost. Numai prin rugăciunile părinţilor s-a întors monahul Nichita la pocăinţă. "Minunile" au încetat, iar cel pocăit a ajuns mai târziu la măsura sfinţeniei.
Tot astfel, Sfântul Isaac din Peşterile Kievului (14 februarie), care a văzut o lumină mare şi în mijlocul ei pe "Hristos înconjurat de îngeri". Fără să se însemne cu semnul Sfintei Cruci, Isaac i s-a închinat şi îndată diavolul a luat putere asupra lui, încingându-l într-un joc drăcesc şi lăsându-l după aceea abia viu. Şi acesta a ajuns mai târziu, prin pocăinţă, la măsura adevăratei sfinţenii.
Sunt multe cazuri în care "Hristos", înconjurat de "îngeri", apare unor nevoitori în vedenie, dăruindu-le puteri mari şi "daruri ale Duhului Sfânt", pentru ca apoi aceşti monahi asceţi înşelaţi de diavol să cadă în nebunie sau în sinucidere.
Există însă şi o formă de înşelăciune diavolească mai obişnuită şi mai puţin spectaculoasă, care nu oferă victimelor ei viziuni extraordinare, ci doar exaltate "sentimente religioase". Aceasta se întâmplă, după cum scrie Episcopul Ignatie, "atunci când inima doreşte şi se străduieşte să obţină bucuria cugetărilor sfinte şi dumnezeieşti, nefiind încă pregătită pentru ele. Cel care nu are o inimă înfrântă, cel care se bazează pe faptele sale şi pe vrednicia sa, cel care nu se ţine strâns de învăţătura Bisericii Ortodoxe, ci urmează unei alte "tradiţii", pe baza căreia îşi formează propria concepţie de viaţă, acela este stăpânit de înşelăciune diavolească".
"În vara anului 1970 a venit o femeie plângând la mânăstire. Era de prin părţile Botoşanilor. Bătea la uşa fiecărui duhovnic şi cerea sfat pentru sufletul fiicei sale. Cu lacrimi în ochi spunea că fata ei a murit nespovedită din pricina ei.
- „Eu, părinte," spunea ea, „am avut o fată nemăritată, cam de 25 de ani. Ea trăia cu mine în casă, era fată bună, harnică dar îi plăcea viaţa. În vara asta, nu-i nici o lună de atunci, fata mea s-a îmbolnăvit rău, zăcând la pat, slăbind mult."
- „Mamă, eu mă simt tare bolnavă, ar trebui să chemi preotul să mă spovedească, că am nişte păcate mari, am greşit cu cineva şi am trei avorturi." a zis fata.
- „Lasă, fata mea, că am să mă duc să-l chem, să termin mai întâi treburile." Dar n-am dat importanţă cuvintelor ei, nu credeam că va muri aşa repede! A doua zi m-a întrebat fata:
- „Mamă, vine preotul?"
- „Iată, acum mă duc la părintele."
Fata a tăcut câteva minute, dar când am ajuns la poartă, gata să ies în drum, numai ce aud fata zicând:
- „Părintele, să vină părintele, să vină repede…" Şi, în clipa aceea, şi-a dat sufletul. De atunci nu mai am linişte în sufletul meu. De aceea, am venit la mânăstire, părinte, ca să dau slujbe şi să mă sfătuiţi ce să fac ca să mă ierte Dumnezeu şi pe mine şi pe fată.
Iată, cum se înşală omul! Să luăm aminte, să nu ni se pară lucru de glumă, că vai de sufletul acela pe care-l va apuca moartea nepregătit!"
NU trebuie sa-ti fie rusine DELOC! Esti tu si cu preotul. Increde-te in tine, ramai in cuget si IGNORA GANDURILE EMOTIVE. Cum mereu esti increzatoare ca iei note mari si c amuncesti pentru a obtine ceea ce-ti doresti, as asi la spovedanie. Increde-te in tine si spune-i exact preotului ce-ti sta pe suflet.De auzit nu are cum sa auda nimeni, mai ales ca te afli si la anumite la distante... oricum fiecare dintre noi am avut/ avem pacate. Ramai in cuget, un sfat dat de un mare preot care ese esential.
POti de-asemenea sa astepti si ca preotul sa te sfatuiasca, dar NU te grabi. Este un moment unic prin care-i vei spune chiar DOmnului Iisus Hristos despre greselile tale, iar preotul fiind doar MARTOR, el nu va face decat sa te indrume pentru a-ti acoperi golurile pe plan moral/spiritual si duhovnicesc.
SI altii ca de exemplu, Doamne fereste de asa ceva, care au ucis/violat si-au recunoscut cu ajutorul CURAJULUi faptele lor. De ce sa-ti fie rusine? Adevarat, si eu sunt rusinos cand ma aflu ( ba chiar ma tem sa nu cad prada emotiilor peste cateva zile... mda)
O seara frumoasa.
Ma fata, tu nu intelegi nimic!
Pai daca in Biblie care este cuvantul lui Dumnezeu, vedem ca Dumnezeu nu cere nimanui sa se spovedeasca si nici spune nimic despre spovada, atunci de ce sa te spovedesti la popi pe care si Isus ii acuza ca nu au legaturi cu Dumneyeu ci cu Mamona?
Daca te apasa greu ce ai facut atunci de ce nu te spovedesti direct lui Dumnezeu?
Nu trebuie sa-ti fie rusine ca ai gresit, toata lumea greseste, daca ai gresit fata de cineva, cu atat mai mult nu spovada te va ajuta ci faptul ca ii ceri iertare persoanei fata de care ai gresit!
Nu ma fa de ras ca esti fata care traieste in era informaticii si nu o primitiva care crede fara sa gandeasca!
Da intr-adevar!
Taina minciunii, taina sarlataniei taina torturarii oamenilor cu instrumente bestiale, taina arderi pe rug a zeci de milioane de persoane, toate acestea sunt tainele Domnului Isus care singur se recunoaste ca fiind Lucifer, veyi si aici ca pe astia nußi poti acuya ca au baut:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Luceafăr
Daca cumva ai uitat vreun pacat la spovada si inca nu te-ai impartasit, ti-ai adus aminte de acel pacat inainte de impartasanie atunci trebuie sa te spovedesti din nou dar asta numai daca e un pacat mare sau de moarte cum se mai spune. Iar daca te-ai spovedit, te-ai si impartasit, pe urma iti mai amintesti de un pacat, atunci NU e pacat pentru ca nu ti-ai amintit! Omul face un pacat numai atunci când stie ca e pacat ceia ce face si tot il face, cu alte cuvinte : cu stiinta si vointa deplina!
Sper ca ti-am fost de folos! O zi buna! AAA apropo sa nu asculti de : Moisie (probabil a vrut sa se numeasca :Moise ) pentru ca el se pare ca e adventist sau pocait sau mai stiu eu... ei vorbesc numai aberatii incerc sa schimbe biblia sau cuvântul lui D-zeu dupa placul lor...
Nu am sters nimic!
Isus se referea nu la EVANGHELIE ci la invataturile sale, iar invataturile sale nu au nimic comun cu religia crestina ci cu secta pe bcare el a infintat-o in cadrul religiei mozaice!
Asa ca nu amesteca adevaruri cu minciuna, ca vezi bine, la mine nu tine de loc cu minciunile! :bataita:
Foarte bine! Ti-ai zis parerea! Dar vezi ca suntem mai multi care credem! Deci parerea noastra e ca TU esti cu minciunile dar daca tu crezi altfel, lasa-ne pe noi asa cu minciunile noastre si nu te mai baga in seama degeaba ca oricum prea putini sunt care te cred si te consumi degeaba... Bafta!
Pai este stiut faptul ca voi puteti crede orice altceva decat ADEVARUL!
Cat despre "minciunile" mele eu pot sa dovedesc ca sunt adevarate si ca Isus nu avea nici in clin nici in maneca cu religia crestina ci cu secta noua apartinand de religia mozaica pe care el a intemeiat-o. si a carui membru au fost absolut toti apostolii, inclusiv Pave, care a fost invinuit in Faptele Apostolilor ca apartine acestei SECTE, si nu religiei crestine!
uite dovada biblica;
24 : 5. Căci am aflat pe omul acesta (Pavel vezi versetele anterioare) ca o ciumă şi urzitor de răzvrătiri printre toţi iudeii din lume, fiind căpetenia eresului nazarinenilor.
Si apoi sa nu crezi ca eu postez celor care au mintea blocata din cauza imbrobodirii, ci celor care ne citesc si vor sa aiba INFORMATII corecte!
Este adevarat, dar nu ai specificat inaintea cui, sa fie spovedania, spovedania se face doar inaintea lui Hristos, Marele Preot, doar El iti iarta pacatele. Sa nu crezi ca un pacatos ca si noi (adica preot) iti poate ierta pacatele. Amin!
Sa lasam sectele sa spuna ce au de spus si le vedem cum se fragmenteaza in teorii absurde pana or ajunge la o suta de mii (nici nu mai au mult...).
Cat priveste harul iertarii care lucreaza doar in Biserica Noului Testament (unde intalnim taina spovedaniei), aceasta este adevarata pocăinţă!
Hristos a legat-o strâns de Biserica Sa - o siingura Biserica!
În afara Bisericii nu există decât regretarea păcatului, fără o lucrare a harului! Ori Hristos nu vorbit degeaba atunci când a legat iertarea de o lucrare a harului.
IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:
Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi)."
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii - taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei)."
Dumnezeu le-a transmis apostolilor si preotilor harul prin care se iarta pacatele. El nu-i autorizează pe oameni să ierte in numele lor, dar, le incredinteaza harul lui Dumnezeu prin care se lucreaza eliberarea oamenilor de pacat.
IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii - taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei)."
Draga Milan9, acest verset Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute Ioan 20:23 nu se refera la ce crezi tu, ca un popa iti poate ierta pacatele. Se refera la faptul ca daca tu care cunosti Evanghelia mergi in lume si propovaduiesti Evanghelia lui Isus, oamenii la aceasta veste buna pe care tu le-o dai, ei pot reactiona si sa te intrebe ce e de facut ca ei sa capete iertare de la Dumnezeu { După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem? „Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. Fapte 2-37, 38. Dupa cum vezi in aceste versete oamenii au reactionat la cuvintele lui Petru si au intrebat ce e de facut pentru primirea iertarii. Asa cum si unii oameni pot reactiona la vestea buna pe care o dai tu (Evanghelia) intrebandu-te ce e de facut, si daca tu le spui ce e de facut, inseamna ca nu le tii pacatele, ajutandu-i sa cunoasca harul mantuirii, dar daca nu le spui, inseamna ca le tii pacatele si nu au cum sa cunoasca despre acest har La asta se refera Mantuitorul. Toata stima!
Daca tu asa intelegi cuvintele lui Isus asta nu inseamna ca asa trebuie sa intelegem si noi sau ca asa si este.Nu te-ai gandit niciodata in sinea ta: sunteti doar o mana de oameni care asa credeti! OARE DE CE? Probabil esti un pocait ceva... am mai intalnit ca tine si ce pot sa-ti spun este : sa-ti ti invatatura asta pentru tine! Stiu bine ca cu voi n-o scot la capat nici daca ne-am vorbi fata in fata, apoi aici? VOI SUNTETI MAI RAI CA ATEII, EI CEL PUTIN NU CRED, dar voi deformati biblia dupa placul vostru! Sute de ani sau mai bine zis de când e lumea invatatura sau biblia a fost inteleasa asa cum e, cine sunteti voi sa zice-ti ca pana acum s-a gresit?
Salutare! (1) Inteleg asa cum ma calauzeste Duhul Sfant sa inteleg (2) Voi puteti sa intelegeti cum vreti. (3) Suntem doar o mana de oameni pentru ca putini au ales Calea stramtorata: Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Matei 7:13 (4) Cat despre cei in care dai tu, adica in pocaiti, insusi Mantuitorul a zis: De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască şi să zică: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape. Matei 4:17. (5) Invatatura de care imi spui s o tin pentru mine, poate fi si pentru tine daca o primesti, caci este Cuvantul lui Dumnezeu (din Biblie am luat invatatura asta) (6) Tind sa cred ca ca te-ai referit si ca un preot poate mijloci pentru iertarea pacatelor noastre. Asta ar insemna ca tu deformezi Biblia, nu eu si anume uite verset sa nu zici ca vorbesc de la mine, cu cuvintele din Biblie te contrazic: Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos. Deci daca afirmi ca si preotul poate mijlocii pentru noi pacatosii, inseamna ca sunt 2 mijlocitori. Imi cer eu iertare atunci, am inteles gresit credeam ca este doar Isus Mijlocitor. Toata stima!
Evident ca DA!
Pai pentru ce crezi ca s-a sacrificat Isus daca nu pentru iertarea pacatelor oamenilor?
In plus de asta nu e bine sa te spovedesti, pentru ca tot ce autodenunti tu intra in dosarul referitor la persoana ta ca mai tarziu dusmanii tai sa se foloseasca de acest dosar impotriva ta!
Da se poate ierta daca iti recunosti pacatul... nu tr doar ca nenea popa sa ti asculte, ci si un prieten bun
Daca ai Biblia putem vorbi cu argumente sigure. Citeste in Isaia1:18-19-20; Isaia 44:22; Psalmul 51:7. Daca doresti vorbim.
Spovedania la preoti e o crima
tu trebuie sa te sinucizi ca sa te spovedesti la dumnezeu
asta e o spovedanie adevarata
dupa revii pe pamant ca vampir
Dumnezeu nu-i autorizează pe oameni să ierte păcatele comise împotriva lui. Numai el le poate ierta. Biblia spune clar: „Dacă ne mărturisim păcatele, [Dumnezeu] este fidel şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de toată nedreptatea" (1 Ioan 1:9)
Biblia ne spune: „Aşadar, căiţi-vă şi întoarceţi-vă, ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină timpuri de înviorare de la însuşi Iahve" (Faptele 3:19). Iertarea nu se obţine deci doar pe baza faptului că cineva îşi recunoaşte şi îşi mărturiseşte păcatul. Cel ce a păcătuit trebuie, de asemenea, să fie dispus să renunţe la conduita sa greşită. Adesea, acest ultim pas nu este uşor de făcut.
Multi zic ca se poate lpavel are dreptate trebuie sa mergi la spovedit, nu fi ca sectantii care se cred sfinti, fii smerit si sa te uiti la pacatele tale numai ale tale, sectantii (mai ales penticostalii) se uita mereu la pacatele altora si ei se cred fara de pacat sa nu fii ca un penticostal ce se crede sfant si pe toti ii jignese si ii judeca si le cere socoteala ca si cum ar fi un a doilea Hristos. Daca esti ortodox ramai ortodox si du-te la spovedit cat mai e postu Craciunului si nu te lua dupa sectanti
Daca este o gresesala facuta unei persoane iti poti cere iertare din suflet si crezi in acele cuvinte, dar daca e o greseala facuta tie si e destul de rusinoasa trebuie sa te accepti, daca te ierti tu si Dumnezeu te va ierta
anonim_4396 întreabă:
neanicu întreabă:
DeProfundis99 întreabă: