Pentru iertare este nevoie de constientizare, marturisirea greselii (Spovedania), parerea de rau (ca ai savarsit), dar asta nu e tot. Trebuie sa nu il mai repeti, altfel nu duci la capat cainta, regretarea faptei...
Important e sa iti ceri iertare la Dumnezeu si sa nu mai faci acel lucru, asa areti cainta sincera.
Nu e pacat sa faci sex sa stii! Cer oricui vrea sa ma contrazica dovezi din Biblie.
Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:
Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute"
Decat sa-ti faci probleme ca ai pacatiut si ce zice popa mai bine ai grija ca fata e minora si exista un risc din punct de vedere legal al actelor tale. Da, stiu fata a fost de acord, dar nu se stie niciodata cum aud parintii ei si poate sunt de alta parere si fiind minora nu e bine. In rest, stai linistit, sfatul meu e sa incetezi in general cu mersul la spovedit, nu doar in cazul asta particular, nu ajuta la nimic, e o inventie a popilor. daca iti pare rau ca ai facut-o, pur si simplu nu mai repeta, daca nu, continua, dar cu riscurile descrise mai sus.
De ce să nu te spovedească? Ce, ai râie?
Dar eu nu înțeleg de ce este păcat. Dacă este păcat, Dumnezeu nu mai lăsa chestia asta pe pământ...
În fine. Decât să aștepți până atunci, mai bine îi mărturisești tu singur Lui, și când o fi vremea de spovedanie, te spovedești. Și să nu-ți fie "frică" sau chestii din-astea de Dumnezeu. Oricum, se presupune că știe deja ce ai făcut
Da... de aceea Dumnezeu (al vostru) a lasat pe lume crima, violul, pedofilii, etc.
Daca esti ateu nu ai treaba. Stai calm, o sa vezi ca peste cativa ani nimeni nu va mai crede in Dumnezeu. Asta e doar un Micro-Univers in care se invart masele pentru a fi manipulate. Tu ce crezi?
Mda, dacă erai Ateu, nu aveai nici o problemă, nici o grijă. Conform Bibliei o să ajungi în Iad.NahNah
Ba o sa te spovedeasca stai linistit. Cel mai probabil iti va da un Canon, sau in cel mai rau caz te va opri de la Sfanta Impartasanie, o perioada de timp (pocainta)
Nu te duce la spovedanie! Intotdeauna, cel mai bine este sa te rogi sa te ierte Dumnezeu personal.De ce sa te duci la preot cand poti sa te rogi singur acasa sa te ierte?
De ce sa risti sa vada toata lumea ce ai facut cand te poti ruga acasa la caminul tau?
Dumnezeu te asculta si te iarta indiferent de ce ai facut.Sunt total impotriva mersului la spovedanie si iti spun eu, am experienta:
Pocaieste-te! Pocairea reprezinta parerea absoluta de rau atunci cand ai pacatuit.Nu spui doar cu gura in speranta ca te aude Dumnezeu.De o adanca parere de rau ai nevoie.
Numai bine!