| pufax a întrebat:

Care este diferenta dintre crestini dupa evanghelie si crestini ortodocsi? adica stiu ca crestinii dupa evanghelie fata de ortodocsi nu au voie sa danseze. dar ce altceva nu mai au voie sa mai faca puppy dog eyes?

Răspuns Câştigător
| Esperança a răspuns:

Vezi că ai încurcat de tot borcanele.
Cei cu interzicerea transfuzilor de sânge sunt martorii...
Iar penticostalii nu au nici o treabă cu creştinii după Evanghelie!

14 răspunsuri:
| MMihai a răspuns (pentru Esperança):

Da, se pare că am citit eu neatent, și am înțeles că este vorba de aceiași grupare religioasă, în realitate sunt 2 secte diferite!
Pentru mine, care nu am nici o treabă cu creștinismul, este de înțeles o asemenea greșeală!
Nu mai știam ce grupare este cea care nu admite transfuziile!
Am vrut să o ajut, dar involuntar, mai rău am încurcat-o!

| Esperança a răspuns (pentru MMihai):

Vezi că ai încurcat de tot borcanele.
Cei cu interzicerea transfuzilor de sânge sunt martorii...
Iar penticostalii nu au nici o treabă cu creştinii după Evanghelie!

| RAY a răspuns:

Sectele spun ca respecta biblia si nu traditile populare sau au o viata mai dedicata studieri bibliei
nu stiu daca ai observat ei spun ca nu fac parte din lume
si ca au harul sfant =vb in limbii etc
diferenta nu poate exista isus nu a facut religii, biserici

| RAY a răspuns:

Nu au voie sa fumeze, bea, sa mearga la discoteca, strand etc
cam ca viata unei calugarite

| milan9 a răspuns:

Făcându-şi apariţia târziu, la începutul sec. al XIX-lea, "Creştinii după Evanghelie" nu au avut un singur întemeietor şi sistematizator.

Doctrina - Pe lângă toate celelalte puncte, comune cu majoritatea cultelor neoprotestante (pierderea şi renunţarea la ceea ce înseamna Biserica în Noul Testament, la ierarhia preoţească nou-testamentară, renunţarea la lucrările speciale nimite Sfinte Taine, renunţarea la Sfânta Tradiţie ca izvor al Revelaţiei divine (amintit de mai multe ori în Noul Testament), renunţarea la sf. cruce, la icoane, la sfinţi, la cinstirea Maicii Domnului şi la sărbători), "cultul creştin după evanghelie" are şi următoarele concepţii specifice:

- ei susţin în mod nejustificat că Botezul ar avea trei feţe:
a) Botezul apei, care nu mântuieşte ci este un simplu ritual
b) Botezul Sfântului Duh
c) Botezul în "moartea Domnului"
- fără bază biblică ei mai susţin ar exista patru judecăţi:
a) a celor credincioşi, făcuta in cer
b) a celor în viaţă la venirea a doua a Domnului
c) a păcătoşilor
d) a îngerilor răi

Alte lucruri comune cu cele ale altor culte neoprotestante sunt: simplificarea cultului, plata zeciuielii (a zecea parte din tot ce câştigă), locaşul de cult (numit "casă de adunare") nu are nici un obiect de cult.

Răspândirea cultului în România s-a facut prin Francois Bernay care împreună cu o soră a sa au început prozelitismul în Ţara Bârsei, la începutul secolului XX.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Primii sunt sectanti care cred intr-o carte doar intr-o carte si a doua categorie e cea dreptmaritoare, cei din prima categorie nu ma intereseaza ce au voie sa faca dar toti sectantii lucreaza cu dracul

| 3xfemeie a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Dupa ce criterii definesti un sectant?

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru 3xfemeie):

Oricine se abatede la dreapta credinta, e o credinta foarte comoda

| LegionarulRoman a răspuns (pentru 3xfemeie):

Cel care din mandrie a deviat de la dreapta credinta.

| 3xfemeie a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Si cu cei care s-au nascut acolo ce facem? Ai vrea sa-mi dai exemple cu cateva secte?

Răspuns utilizator avertizat
| neaivan a răspuns:

Un crestin ortodox trebuie sa tina cont de toate si sa nu greseasca! Ce crezi tu ca,, pocaiti,, nu fac asa si ortodoxilor le este impus ( exemplu: sa nu curveasca, sa nu danseze, sa nu fumeze, sa se imbete, sa dracuiasca, sa minta, sa se uite la Tv., sa asculte muzica si multe altele ) multe dintre acestea pocaiti nu le fac! Deoarece satan ii lasa in pace, si cand drecu te lasa in pace nu te mai inspiteste fiindca stie ca esti al lui! Dar ortodoxul, necuratul il pandeste la tot pasul....si lupta sa-l castige.

| Alexandru278 a răspuns:

Crestinismul e o porcarie! Mai bine ateu decat sa fi un sclav al bisericii. #suntateu