Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Nu are legatura cu Dumnezeu ci este inventat de oameni, pentru ca respectand niste reguli simple sa ocoleasca adevaratele porunci ale lui Dumnezeu. E mai simplu sa te crezi credincios daca nu te speli duminica, decat sa ajuti oamenii.
E obsesie in zi de sarbatoare ca ai facut pacat daca ai facut curat, ai spalat, ai lucrat... Dar cel care in zi de sarbatoare munceste sa ne dea caldura la calorifere, sa fie lumina in casa noastra, pe ambulanta daca ne vine rau, daca ne e foame vinde la magazin, care este sofer pe autobuzul cu care mergem sau pur si simplu milioanele de crestini care au serviciu, scoala pacatuiesc ca lucreaza? Chiar Iisus a vorbit despre lucrul intr-o zi de sarbatoare(sambata era la evrei sarbatoare, era ca dumina la noi) Si Iisus a fost acuzat de farisei de mare pacat ca a vindecat sambata. Si Iisus le-a raspuns ca si ei muncesc ca sambata duc la pascut animalele in loc sa se odihneasca, in schimb Iisus era vinovat ca vindeca o femeie sambata: "Făţarnicilor! Fiecare dintre voi nu dezleagă oare sâmbăta boul sau asinul său de la iesle şi nu îl duce să îl adape? Dar aceasta, fiică a lui Avraam fiind, pe care a legat-o Satana, iată, de optsprezece ani, nu se cuvenea oare să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua sâmbetei? ". A contat cinstirea lui Dumnezeu prin pastrarea unui ritual, sambata nu se munceste, sau a contat esenta adevaratei credinte, ajutorarea femeii bolnave? "Pentru aceasta iudeii prigoneau pe Iisus şi căutau să-L omoare, că făcea aceasta sâmbăta.Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; şi Eu lucrez." Noul Testament, Ioan 5. Si tot Iisus a spus "Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă." Noul Testament, Marcu 2, 27. Toate sunt doar trucuri de ai ascunde adevaratele pacate respectand niste formalitati pentru care nu a venit Dumnezeu sa accepte sa fie crucificat.
Esenta crestinismului nu este afundarea in posturi, reguli "nu ne spalam" de sarbatori, "nu lucram de sarbatori", batice pe cap in biserica... Nu asta o sa ne intrebe Dumnezeu la Judecata de apoi, nu pentru asta a venit pe pamant, nu pentru asta a acceptat crucificarea si nu asa vom ajunge in Rai. Dumnezeu nu o sa intrebe de ce ne-am spalat hainele in zi de sarbatoare ci o sa ne intrebe de faptele bune si rele pe care le-am facut si asa vom ajunge in Rai sau Iad. Porunca suprema lui Iisus este una singura, iubirea aproapelui: "Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii." Noul Testament, Ioan 13.
As mai adauga, stii ce a zis Iisus in legatura cu postul? Ca sa nu-ti iei o figura posomorata, sa stie lumea ca postesti, ci sa te speli, sa te aranjezi si sa iesi in lume cu lumina pe fata, si postul tau sa-l tii in suflet cu Dumnezeu.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.21.105.222) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro