Poi asa cum se nasc toti Dumnezeii, adica din mama sa, adica zeita Cerului pe nume Ashera!
Întrebări la care nimeni nu are un răspuns mai bun decât: "El a existat din totdeauna". Răspunsuri fără logică.
Ai dreptate, el nu s-a nascut ci doar a MURIT!
S-au crezi ca scena de pe cruce era doar o comedie de doi bani?
Mai ala este Isus(Fiul). Este o diferenta intre Dumnezeu si Isus nu crezi? Isus s-a nascut spre deosebire de Tatal. Tu macar sti ce baze are religia ta? Pari cam neinformat.
Eu nu vorbeam de tamplarul Isus ca ala nu era niciodata Dumnezeu cat a trait, ci de Dumnezeul numit Christos!
Nu, nu este nicio diferenta intre Christos si Dumnezeu pentru ca si Christos cat si Dumnezeu fac parte din Treime, si Treimea era si este indivizibila.
Eu sunt foarte bine informat iar tu imi pari cam ilogic sau nu te-ai prins ca Dumnezeul crestinilor este Christosul in timp ce Yahwe nu are copii nici macar pina in ziua de astazi, ia intreaba un rabin sa vezi ce-ti spune despre Yahwe, are sau nu are copii?
Nu exista ma treime. Tu te faci atot-stiutor care contesta Biblia pe care nici tu nu o intelegi. Aceasta invatatura este o orgie la adresa lui Dumnezeu. Nu exista asa ceva. Cuvantul "treime" nu apare nici macar odata in Biblie este o invatatura falsa inflorita de Sfanta Traditie. Adica daca tu asa pui problema inexistentei lui Dumenzeu e grav.
Poi daca nu exista Treime, inseamna ca nici tamplarul Isus nu este un Dumnezeu ci fiul soldatului roman Iulius Abdes Pandira!
Eu nu contest existenta lui Dumnezei ci afirm ca exista numai pe planeta Terra multe sute de milioane de Dumnezei...dar si mai multe miliarde de Satane!
Dumnezeu= zeu suprem. Cerceteaza Dex-ul pentru termenul de "zeu" daca tot zici ca sunt milioane de zei. Apropo teoria asta cu soldatu roman nu stiu de unde a scos-o. Esti Timotei2.
Sunt mai mult decat Timotei. Adica sunt soi..., adica ateul cel mai bine pregatit deci greu de combatut.
Iar treaba asta cu Soldatul roman tatal natural al lui Isus am luat-o de la contemporanii lui Isus, si anume din cearta dintre Origene parintele bisericii si Celsus care il cunostea pe Isus.
Nu esti atat de greu de combatut sincer. Cel mai greu de combatut este Inferno. Parerea mea.
Copil fiind, l-am întrebat și eu pe proful de religie prin clasa a 4-a aceeași chestie. Mi-a explicat că Dumnezeu nu s-a născut, a existat din totdeauna, că e precum o linie dreaptă - nu are început și nu are sfârșit. E infinit.
Explicația lui mi-a rămas întipărită în minte la vremea aia, dar acum mi se pare o aberație.
O linia infinita are un inceput logic nu
Nu poti intelege, Dumnezeu e mai mult decat o persoana, un cuvant.
EL este peste tot, tot timpul.
Dumnezeu e mai mult decat poate intelege un om, El e totul.
Isus mi-a raspuns rugaciuni, ca si cum va face pentru toti ce se poocaiesc
Din experienta zic ca Lui Dumnezeu ii pasa de cei ce vor sa faca Voia Lui.
Cum a promis in Cuvantul sau, ca Dumnezeu sta departe de pacatosi dar asculta pe cei drepti
Aia e legea, nu ai cum sa o schimbi,
Dumnezeu a zis si a infaptuit
Din moment ce totul are un inceput, iti este greu sa accepti faptul ca Dumnezeu nu are inceput. ei bine, chiar nu are. El a existat mereu.
stiu ca degeaba ti-am dat raspunsul dar...chiar vreau sa ajung in top
Cum poti spune tu ca Dumnezeul Yahwe a existat mereu cand el a aparut pe scena de abia cu cca 3/4 nii de ani in urma, adica pe timpul in care existau in jurul sau alti Dumnezei mai mari ca el?
Nu crezi ca ceva scartaie in logica ta?
asta am intrebat ei pe cineva
iar el m-i-a spus:
"Dumnezeu a existat din tot deauna "
Asa cum spun si ceilalti Dumnezeu nu s-a nascut ci ne dat viata nou adica prima oara lui adam si evei... sunt absolut total de acord cu cei de mai sus