| Swwetly a întrebat:

Heii TPU! Eu ziua mă gândesc și noaptea nu pot adormi din cauza că la sfârșitul vieții voi arde in iad in dureri cumplite,iar de pocăit îmi este foarte greu sa fac asta nu pot renunța la unele obiceiuri. Mă gândesc cu groază,familia mea, cei la care țin vor ajunge acolo și eu nu pot face nimic. Și Dumnezeu nu primește pe oricine orice păcătos in împărăția Sa. Va rog să mă ajutați.

Răspuns Câştigător
| IonutCiobanescu a răspuns:

Incearca si gandeste pozitiv,in Talisman scrie ca sufletul incarcat cu catastrofe va fi iertat de catre Dumnezeu daca te spovedesti si incepi sa te rogi mai des,niciodata sa nu spui ca ajungi in iad,atunci ajungi in iad,cand comiti o crima, noaptea fa asa, deschise geamu' focalizeaza-ti mintea pe sunetul greierilor si gandeste te ca Dumnezeu ti-a dat sufletul sa traiesti si sa fii liber, liber sa descoperi minunatiile lumi, el ti-a dat un inger pazitor cand te ai nascut, ingerul ala nu te lasa la greu si nu te lasa sa comiti fapte mortale. Gandeste pozitiv.

45 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Un preot sincer care spune că iadul e de fapt un lucru inventat pentru a manipula lumea.

http://istoria-universului-2020.blogspot.com/......dul-e.html

vezi asta

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

O prostie.

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns:

Viziteaza un psiholog.

| anonimg a răspuns:

Dacă omul se poate pocăi singur, atunci și leopardul își poate schimba singur petele.
Pocăința este darul lui Dumnezeu oferit acelora care îl doresc. Tocmai neputința noastră imploră acest dar. Cere neîncetat ajutorul lui Dumnezeu zi de zi, și vei primi răspuns la rugăciunile tale.

| Sn4k3 a răspuns:

Psiholog iti trebuie tie.

| doctorandus a răspuns (pentru Sn4k3):

De fapt: psihiatru.

| Sn4k3 a răspuns (pentru doctorandus):

Adevarat laughing

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Iti dai seama ca daca Dumnezeu exista, e mai bine sa arzi in Iad decat sa i te inchin acestui Dumnezeu maniac, marsav, schizofrenic, psihopat?
Bine macar ca nu exista, ca altfel s-ar face de tot rasu'.
E nevoie sa argumentez de ce are aceste insusiri?

| Swwetly explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Aduci niste acuzații foarte grave.Te as ruga să argumentezi.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

In ceea ce urmeaza sa zic, am sa presupun ca Dumnezeu exista si miracolele exista.
Conform Bibliei, eu voi fi judecat dupa credinta mea (in cea mai mare parte). Ceea ce inseamna ca, indiferent daca fac fapte bune sau nu, eu voi fi trimis in Iad pentru ca nu am vrut eu sa cred. Asta nu il face decat un zeu iubitor de putere si mai bine ma duc in iad decat sa ma inchin unui asemenea zeu. Si pana la urma, e zeu. Bate din palme si face ce vrea el. La ce are nevoie de iubirea mea?
Liberul lui arbitru functioneaza dupa principiul "faceti voi ce vreti, da' daca nu ma multumiti pe mine, in iad cu voi"
Dar daca Biblia greseste si el te judeca in primul rand dupa fapte, atunci sunt singurul in masura sa iau decizia daca vreau sa fac bine sa ajung in Rai sau sa fac rau si sa ajung in Iad. Credinta nemaifiind necesara in cazul asta, de ce sa mai cred?

Si in plus, multi crestini cred in miracole, lucru care ar atesta faptul ca Dumnezeu poate inverveni in viata de zi cu zi a oamenilor.
Eu consider preotii ca fiind singurii credinciosi care stiu adevarul cel mai bine, pentru ca au studiat toata viata lor si stiu cum sa interpreteze in mod corect Biblia. Deci, preotii sunt singurii indreptatiti sa duca credinta mai departe.
Dar daca miracolele exista, de ce nu intervine Dumnezeu pentru fiecare preot? De ce ii lasa fix pe ei sa sufere? De ce nu ii apara de suferinte, de violatori, de ucigasi, de descreierati care intra cu masina in ei si nu ii omoara pe loc, ci mor in coma la spital 3 luni mai tarziu? De ce nu ii lasa pe ei sa moara de batranete? De ce permite oamenilor care il slujesc de o viata intreaga sa moara in chinuri?

Concluzia finala: Intre premisa initiala "Dumnezeu exista; miracolele exista" si ce ti-am prezentat mai sus e clar ca exista o contradictie, care nu poate arata decat doua lucruri:
1. Dumnezeu nu exista si nici supranaturalul nu exista asa ca nu iti mai face nicio grija ca nu ai sa ajungi in niciun Iad
2. Dumnezeu exista si supranaturalul exista, dar Dumnezeu e cel mai mare rau, iadul fiind un loc favorabil raiului.

| AC4S4 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Tu, dacă ai citit Biblia, ai înțeles-o firesc, nu duhovnicesc.

| xerxes1 a răspuns:

Sufletul simte durere la foc?

| Nilsson a răspuns:

In Biblie nu exista argumente foarte solide in favoarea iadului vesnic, de fapt soune ca cei rai vor fi distrusi precum fanul care arde pe camp.
Insa credinta nu trebuie sa se bazeze pe frica, ci pe dragoste, un credincios trebuie sa fie preocupat si de soarta celorlalti si mai ales a celor dragi ca ei sa nu isi piarda viata vesnica.

| Mclaren12 a răspuns:

Solutia este simpla, iti donezi toti banii bisericii, pupi toate moastele pe care le prinzi, mergi in genunchi in jurul catedralei manipularii neamului de 3 ori si gata, ajungi garantat in rai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai calm! Nu e ceva sigur! S-a întors cineva după o perioada si a spus cum a fost in iad sau in rai? Eu nu am auzit!winking
Sunt povesti! Ca o fi real sau fals vom vedea la momentul oportun. Trăiește-ti viata fara regrete! Nu știi când se sfârșește!

| Emanuela23 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca vei cauta marturiile oamenilor vei vedea.
Si cand vei muri unde te vei duce? Iti traiesti placerile si dupa vei arde o vesnicie.Astea nu sunt povesti, este real, oamenii nu inteleg pentru ca sunt atrasi de lumea asta rea.(Nu vreau sa te judec)

| anonim_4396 a răspuns (pentru Emanuela23):

Unele marturii sunt făcute contracost! Rai nu rai vad ca multi care au făcut lucruri îngrozitoare trăiesc mai mult, sanatoai, o duc bine fata de unele babele care merg la Arsenie Boca, sincer! Eu nu sunt atrasa de lumea rea! Cred in Dumnezeu! Nu in iad!winking doar rețea mea.

| Emanuela23 a răspuns (pentru anonim_4396):

Poate o fii, poate unele sunt, altele nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fix de asta iti mai era frica, nu exista nici iad nici rai deci nu te mai panica

| Raducons a răspuns:

Mai bine te gandesti noaptea ce vei face in timpul vietii decat la prostii.De unde ti-a venit idea asta? Nu exista iad, Esti fanatica religioasa, asta creaza religiile, tulburari psihice.

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Ți-e frică de ceva în care trăiești deja?! Nu mă crede pe mine, crede pe cineva mai deștept, Shakespeare, acesta spunea că iadul e gol și toți diavolii sunt aici..de aici a plecat și concluzia mea, eu cred că nu contează că dumnezeu există sau nu, până la urmă, la ce te-ar ajuta dacă ai ști?!
Și cel mai important, Biblia înseși spune că nimeni nu-l poate înțelege.
Să spunem că există extratereștrii pe Marte, cu ce te-ar ajută dacă ai ști așa ceva?!

| Doja a răspuns:

In primul rand, daca chiar esti pocait atunci urmeaza-ti viata pe care simti ca trebuie sa o urmezi. Tu esti responsabil pentru ea, si nimeni altcineva.

Nu mai da vina pe cauze diverse daca faci lucruri care contravin credintei tale.

Altfel, sa te ingrijorezi de lucruri care nu sunt sub controlul tau e doar o sursa de stres continuu. O sa treaca. stai linistit

| AlexDarius3 a răspuns:

Daca esti tanar ai destul timp sa iti repari greselile. Pana la urma nu esti tu singurul care greseste. Toata viata e un sir lung de pacate. Daca iti pasa nu ar trebui sa te gandesti la asta si sa incepi sa faci fapte bune in zilele de post. Pana la urma sa nu mananci produse animale nu e destul. O spovedanie e destul ca sa Te ierte Dumnezeu.

| DoctorWh0 a răspuns:

Ba da. Dumnezeu primeste absolut orice pacatos in Imparatia Sa. Ba chiar si pe cel mai rau ucigas pedofil hot mincinos si tot ce vrei tu. Nu mai avea mentalitatea asta gresita, Dumnezeu primeste pe toti, atata timp cat tu iti deschizi cu sinceritate inima in fata Lui, si iti cer cu adevarat iertare. Si despre obiceiruile la care nu poti renunta. Incearca sa gasesti metode care sa te protejeze de ele. Esti dependent de prostiile de pe internet? Instaleaza un blocker pentru asa ceva. Esti dependent de bautura? Sunt pastile pentru asta. Si poti contiuna la greu asa.

| alin131 a răspuns:

Iisus Hristos decide cine merge in Rai si cine merge in iad.

Tu intoarce-te cu fata la Iisus Hristos si cu spatele la pacate si cere tot ce ai nevoie de la Iisus Hristos, de la Dumnezeu Tatal Cel Din Ceruri si de la Maica Domnului.

Sa nu primesti cipul, sa ii ceri ajutor lui Hristos sa te ajute sa te lasi de obiceiuri pacatoase si sa faci fapte bune.

Roaga-te in fiecare zi, rugaciunea este hrana sufletului, asa cum mancarea este hrana trupului.

Iisus Hristos te iubeste.

Răspuns utilizator avertizat
| ziptrack a răspuns:

Dv. trebuie sa luati o decizie intre:

(I) A continua sa traiti in pacat pe acest taram, ceea ce va va anula harul dobandit prin sangele Mielului si va va condamna la moartea vesnica.

La cum decurg lucrurile, nu cred ca mai avem asa mult timp plus ca ce om intreg la minte isi doreste sa traiasca intr-o lume unde toata lumea inseala pe toata lumea, unde esti obligat sa tolerezi uciderea copiilor (avortul) sau miscarea LGTB, etc etc

SAU

(II) A renunta la o traire in pacat pentru a-I demonstra lui Dumnezeu ca meritati sa fiti scris in Cartea Vietii.

Da, e greu sa incetezi sa mai traiesti in curvie sau sa renunti la obiceiul malahiei, pentru ca tentatia e foarte mare in ziua de azi, dar trebuie sa te gandesti daca merita sa-ti pierzi vesnicia pentru niste placeri ieftine care nu fac altceva decat sa-ti distruga templul.

Daca curvia sau malahia reprezinta obiceiul la care nu puteti renunta, cautati sa intemeiati o familie si veti avea parte si de dragostea unei femei fara a-L mania pe Dumnezeu.

| LOVW a răspuns:

Salut!
Recent s-a făcut publică această cărticică superbă pe care am citit-o și eu. În ea găsești tot ceea ce ai întrebat:
https://sf3.ro/pub1/
Acolo se un buton, descarcă pdf. Apasă pe el și deschide... asta e tot!
Dacă ai întrebări scrie-mi pe privat.

| barosanu69 a răspuns:

Ce fumezi frate ca vreau si eu!?

| Ha0t1c a răspuns:

Tocmai astăzi citisem o stire despre un celebru criminal care tocmai ieșise din pușcărie. Avea 100 de ani si se ținea super bine. Alții la 35 mor de boli necruțătoare, altii n-apuca sa se nască bine si se duc sau se nasc cu diferite malformatii. Cu ce au gresit cazurile de mai sus asa grav de patimesc atat? Si celebrul criminal e bine-mersi știind că a ucis sute sau poate mii? Cine face regulile astea? happy

| ziptrack a răspuns (pentru Ha0t1c):

Va recomand sa cititi urmatorul pasaj din Biblie

Isaia 57:1-3

Cel drept piere
şi nimănui nu-i pasă.
Oamenii devotaţi sunt luaţi
şi nimeni nu înţelege
că cei drepţi sunt luaţi
pentru a fi cruţaţi de nenorocire.
Cei ce umblă drept
vor avea parte de pace
şi se vor odihni în culcuşurile lor.
«Cât despre voi, veniţi încoace,
fii de vrăjitoare,
odrasle din bărbat adulter şi femeie prostituată!

| AnonImOO000 a răspuns:

Dragul meu prieten, conceptia ta fata de Dumnezeu seamana foarte mult cu fosta mea conceptie, ''Dumnezeu este undeva sus, undeva departe, este de neatins, este un Dumnezeu al osandei al maniei si al judecatii, si daca eu nu traiesc dupa un anumit standard, El SIGUR nu o sa ma iubeasca, si nu ii pasa ce se intampla cu mine, toti cei buni merg in cer, si toti cei rai merg in iad'' NIMIC nu poate fi mai neadevarat, daca asta este conceptia ta despre Dumnezeu inseamna ca nu Il nuosti pe Dumnezeul bibliei, Dumnezeul bibliei este un Dumnezeu caruia ii pasa foarte mult de tine. Dumnezeu este un tata iubitor si te accepta asa cum esti, Dumnezeu nu spune ''cand iti vei indrepta viata si vei face fapte bune atunci te voi primi' NU, este total ne biblic, Dumnezeu te iubeste si iti da viata vesnica, nu pentru ca o meriti, ci pentru ca este darul lui, daca tu faci ceva pentru a castiga acest lucru, nu mai este har si nu mai este un dar, inseamna ca Dumnezeu cere un pret pentru rai, nu vei gasi asa ceva in biblie. Isus spune ''Nicidecum n-am sa te las ci nici un chip nu te voi parasi'' Isus spune ''Eu sunt pastorul cel bun, Eu imi dau sufletul pentru oi'' Isus spune ''te iubesc cu o iubire vesnica, ma gandesc la tine de tot atatea ori cate stele sunt pe cer, iti cunosc pana si numarul firelor de par, ai fost creat dupa chipul meu, in mine ai viata miscarea si fiinta, intr-o zi eu voi sterge orice lacrima din ochii tai'' Poti spune ca esti ateu sau agnostic, nu te poti indeparta atat de mult si nu poti face indeajunse fapte RELE ca sa Il determini pe Dumnezeu sa te respinga, Dumnezeu te iubeste intr-un mod foarte personal si vrea sa fie o parte din viata ta. Dragul meu frate Dumnezeu te asteapta cu bratele deschise, NU sa te condamne, ci sa te stranga in brate si sa iti spuna ca nu mai tine seama pacatelor tale, Daca vei veni la El, cu nici un chip nu te va respinge, te va accepta, orice ai fi facut, El nu a spus ca o sa ierte anumite pacate, In momentul in care ai crezut in Hristos ca mantuitor personal NU mai EXISTA IAD. Nu mai poti muri in aid NICI DACA VREI, pentru ca Duhul Sfant este in tine din acel moment, nu se poate ca Duhul sfant sa mearga in iad pe vecie, pentru ca odata ce Duhul Sfant te-a peceptluit cum spune biblia, pentru tine Iadul este anulat, toate pacatele tale au fost puse pe seama lui Hristos pe cruce, toate, trecute prezente si viitoare. Chiar daca pacatuiesti, asta nu schimba cu nimic sentimentele lui Dumnezeu fata de tine, Dumnezeu vrea sa infrangi pacatele din viata ta IMPREUNA CU EL, pentru ca singur nu vei reusi NICIODATA. Nu poti sa mergi sa castigi cat mai multi oameni pentru Domnul, nu poti face fapte bune ca sa Il aduci pe Dumnezeu iar de partea ta, pentru ca din clipa in care ai crezut in El, El nu te-a parasit niciodata, El a fost cu tine din clipa in care L-ai primit pe Iisus Hristos ca mantuitor personal, El nu se asteapta ca tu sa Il rasplatesti pentru tot ceea ce a facut pentru tine, si daca nu L-ai primit pe Hristos ca mantuitor personal te indemn fierbine sa o faci. trebuie doar sa iti pui increderea in El, printr-o rugaciune simpla ''Doamne isuse am pacatuit impotriva ta, a vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatului meu, cred ca tu esti fiul lui dumnezeu, si te primesc pe tine ca mantuitor personal si ca domn al vietii mele, imi predau viata tie''
din acest moment duhul sfant vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, si nu vei mai fi despartit niciodata de dragostea, iubirea, caldura, grija tatalui ceresc'' cand vei alege sa fii fiul lui, toate pacatele tale sunt sterse, ai puterea invierii lui Hristos in tine si vei fi pentru totdeauna fiul Lui Dumnezeu. Dumnezeu intelege prin ce treci, nu te condamna, ar condamna purtarea ta, dar nu si pe tine, Dumnezeu vrea sa infrangi acest pacat impreuna cu El, NU singur, pentru ca nu vei reusi singur niciodata. Spune-i lui Dumnezeu ca ai nevoie de El. Adu acel pacat inaintea lui Dumnezeu si FII SIGUR de iertrea lui, in momentul in care ai cezut in Hristos TOATE TOATE pacatele tale sunt sterse, definitiv, trecute prezente si viitoare. Nu inseamna ca nu vei mai pacatui niciodata, dar cand o faci vino la Isus si spune-i pacatul si mergi mai departe, Isus va fi tovarasul tau de drum si nu te va parasi niciodata. Oriunde ai fi acum, iti spun clar si ferm, Dumnezeu nu te va parasi niciodata, poate vor fi locuri unde nu vei vrea sa Il iei cu tine, dar este prea tarziu pentru asta, de acum nu vei mai fi singur niciodata. Uita-te in pilda fiului risipitor, ce a facut tatal cand a venit fiul risipitor inapoi la El? i-a spus cumva ''pentru ca mi-ai irosit toata averea si ai plecat acum mult timp de acasa, iesi afara din imparatia mea'' NU, Isus spune ca tatal a alergat in intampinarea lui, (pe vremea aceea era un lucru foarte jenant, nici un barbat mai ales unul in varsta nu alerga in public) Isus psune ''cand era inca departe tatal sau l-a vazut si i s-a facut mila de El, a alergat de a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat mult, fiul a spus ''tata am pacatuit impotriva cerului si impotriva ta si nu mai sunt vrednic sa ma chem fiul tau, fa-ma ca pe unul din argatii tai'' dar tatal a spus robilor sai ''aduceti cea mai buna haina si imbracati-l cu ea, puneti-i un inel in deget si incaltaminte pentru picioare, sa mancam si sa ne veselim caci acest fiu al meu era pierdut si a fost gasit'' care a fost raspunsul tatalui? sa ne veselim, caci fiul meu s-a intors acasa, nicidecum respingere. https://www.youtube.com/watch?v=oHB7GEQpqeY
https://www.youtube.com/watch?v=HE1JG6fSlXE
https://www.youtube.com/watch?v=hrYUs2pyBTo

| mentholinks a răspuns (pentru AnonImOO000):

De ce nu ii spui si ca Isus a spus ca cine nu ii respecta toate invataturile cu strictete e ca un om care si-a zidit casa pe nisip, a venit furtuna si i-a prabusit casa si prabusirea i-a fost mare? Asta se va intampla cu toti care cred in Isus si vor de la el viata vesnica dar nu ii respecta poruncile. Ei sunt aceia carora le va zice "Departati-va de la mine voi toti care lucrati faradelege (fara Lege)". Acum am sa raspund celui ce a pus intrebarea. Sfatul meu personal este sa nu crezi nimic pana nu esti convins de acel ceva altfel ti se pot intampla multe rele mai ales cand vine vorba de credinta. Aceasta iti modeleaza tot felul tau de a fi si toata viata.

| AnonImOO000 a răspuns (pentru mentholinks):

Este vital sa nu scoti un verset din contextul lui, altfel ii poti da orice interpretare doresti. Isus spune ca sfaturile Lui ne vor ajuta sa fim intelepti si sa avem o viata puternica si bine zidita, iar daca nu vom asculta vom da de necaz, sfatu lui Isus este ''Sa dai din putinul tau altuia, sa iubesti pe dusmanul tau, sa iti cinstesti parintii, sa nu furi, sa nu poftesti nevasta altuia, sa nu curvesti, sa nu te inchini idolilor de orice fel, introducand aici si banii, sa daruiesti viata ta altora, ridicandu-i, fiindu-le aproape in greutatile lor, gura ta sa mangaie, nu sa insulte si sa critice'' nu vad cum ai putea sa incalci toate aceste lucruri si sa nu dai de necazuri si greutati. Isus se refera in acele versete de consecintele naturale ale pacatului, nu de faptul ca te va pedepsi El. O femeie se culca cu un barbat in afara casatoriei, chiar daca Dumnezeu o iarta de pacat, asta nu inseamna ca nu va mai fi insarcinata, este o consecinta naturala a neascultarii.

"Daca mana ta cea dreapta te face sa cazi in pacat, taie-o si leapad-o de la tine." "Daca ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine." "E spre folosul tau sa piara unul din madularele tale in loc sa-ti fie aruncat tot trupul in gheena." La asemenea amenintari cum naiba poti considera lucrurile acelea sfaturi?

Da este adevarat, dar Isus nu spune aici sa iti tai mana, El se refera in acel verset la poftele omului, Isus stie ca un om orb poate foarte bine sa isi imagineze anumite lucruri si tot acolo ajunge, Isus spune prin pilde faptul ca trebuie sa omoram orice gand necurat.

Ma bucur sa vad ca stii atat de bine biblia, dar nu pot sa nu te intreb dragul meu frate, fiind un om care stie atat de bine cuvantul lui Dumnezeu, care a studiat atent biblia si este coerent si din ce mi-ai scris nu pot sa nu observ ca esti un om forte inteligent si bine documentat, ce te-a facut sa nu ii dai crezare deloc bibliei?

E simplu, modificata, tradusa nu tocmai bine de oameni care au vrut sa scoata in evidenta propriile idei si convingeri iar aici sa-ti dau un exemplu in Biblia ortodoxa este condamnata clar practica masturbarii numita malahie in timp ce in celelalte traduceri chiar si cea literala nici vorba de asa ceva. Noul testament nu se leaga deloc de vechiul testament, Apocalipsa n-are nicio legatura cu imaginea si evenimentele sfarsitului prezise in Daniel. Isus spune oamenilor sa respecte Legea si ii indeamna pe ucenici sa-i invete cu strictete pe oameni poruncile iar Pavel spune ca oamenii nu trebuie sa mai fie sub Lege fiindca aceasta duce la moarte. Isus a introdus iadul in schema, in vechiul testament este doar o singura referire la un posibil iad dar este vorba despre ocara si rusine pentru cei care nu au ascultat de Dumnezeu in timp ce la Isus este vorba despre "plans si scrasnirea dintilor" deci suferinta iar la Ioan in Apocalipsa este vorba de pura tortura "Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor." Cam astea imi vin acum in minte.

| ziptrack a răspuns (pentru mentholinks):

Daniel vorbeste de sfarsitul primului veac, in timp ce in Apocalipsa, Ioan vorbeste de sfarsitul celui de-al doilea veac. Acest al doilea veac incepe imediat dupa judecata poporului evreu si ridicarea la cer a celor 144.000 suflete si tine pana la sfarsit. Noi traim in acest veac, mai exact in perioada cand Dracu e eliberat din Iad si pacaleste omenirea ca sa lupte impotriva venirii lui Iisus...de unde si inarmarea constanta a tuturor popoarelor...cel putin eu asa am inteles din studiul meu.

Primul veac se sfarseste cu distrugerea Ierusalimului si a Templului de catre armata romana, iar cei 144.000 evrei sunt ridicati la ceruri.

Matei 12: 32
Oricine va vorbi impotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi impotriva Duhului Sfant nu va fi iertat nici in veacul acesta, nici in cel viitor.

Asadar Iisus ne instiinteaza ca sunt 2 veacuri si ca el era pe Pamant in primul veac.

Matei 24 / Marcu 13 / Luca 21 / Daniel 12 vorbesc despre sfarsitul primului veac soldat cu judecata poporului evreu si ridicarea la cer a primei gloate formate din cei 144.000 evrei (12.000 din fiecare 12 semintii ale poporului evreu).

Dar exista si o conditie care trebuie indeplinita prima data, conditie pe care Iisus o marturiseste in Matei 24: 14, conditie implinita de Pavel asa cum insusi el marturiseste in Coloseni 1: 23

Matei 24: 14
Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul.

Coloseni 1: 23
Negresit, daca ramaneti si mai departe intemeiati si neclintiti in credinta, fara sa va abateti de la nadejdea Evangheliei pe care ati auzit-o, care a fost propovaduita oricarei fapturi de sub cer si al carei slujitor am fost facut eu, Pavel.

Asadar, Pavel propovaduieste Evanghelia in toata lumea dupa care are loc judecata poporului evreu si sfarsitul primului veac.

| Anonimaaaxgar a răspuns:

Roagă te la Dumnezeu pentru mântuirea ta și a familiei tale și spovedește te și respectă canonul dat de preot și să îți pară rău pentru ce ai făcut ( cu adevărat) și, eu cred că Dumnezeu te va ierta happy

| TheMadKing a răspuns:

Frate ai doar o viata traiesteo asa cum iti place nu trebuie sa traiesti de parca nu o sa mori.

| Emanuela23 a răspuns:

Aici ai gresit. Dumnezeu a venit pe lume pentru cei pacatosi. Poti sa fii cel mai nenorocit om, daca iti marturisesti pacatele si esti sincer, Dumnezeu te iarta.Si nu trebuie sa renunti din prima la obiceiurile te, daca vrei sa te schimbi cu adevarat, Dumnezeu te ajutaznu trebuie sa te intereseze cei din jur.
Daca stai su vorbesti cu Dumnezeu, El sigur te va ierta, trebuie sa ii cer sa fii mantuit..si sa iti para rau.(Stiu toate lucrurile astea deoarece parintii mei provin dintr o familor de pocaiti, eu nu am treaba cu astea, pentru ca lucrurile din lume ma atrag, dar stiu ca voi sta intr o zi unaintea lui Dumnezeu si imi va spune ca am stiut si nu am luat masuri) Sper ca te.am ajutat!