"Credinta intrece orice ratiune" foarte bine spus. E absolut irational sa privesti in sus fara a fii atent in jurul tau, fiindca asta faceti multi dintre crestinopatii din.ro - daca pica unul pe trotuar in fata voastra, il lasati acolo, insa musai trebuie sa faceti 367 de cruci prin fata oricarei biserici treceti. Treaba cu setul de reguli e o prostie, orice om cu capul pe umeri are un set de reguli proprii de bun simt - morala nu trebuie sa fie dictata de nimeni, ea trebuie sa vina din educatia primita si din experientele proprii.
Da, desigur, "trebuie". Realitatea e ca vad zeci/sute/mii de copii tiriti cu forta la biserica/pupat moaste, carora li se baga religia crestina pe git la scoala, vad femei care suporta barbati betivi ca nu se cade sa divorteze, vad pustoaice care fac cite 3-4 copii cu tatal lor fiindca doamne-doamne spune ca avortul e pacat, vad biserici in fata carora amaritii cersesc, iar cind popa coboara din Audi/BMW nu le arunca macar o coaja de piine, vad o tara in care vreo 60% din populatie declara ca nu ar vrea vecini homosexuali, vad o biserica care e una dintre cele mai corupte institutii ale statului... deci problema e ca foarte putini fac ceea ce "trebuie". Din pacate, nu sint suficient de vocali in societate pentru a jena biserica/preotimea/falsii credinciosi.
Iata care este parerea mea :Romania este o tara crestina cu numele.Imi pare rau sa spun ca tara noastra se scalda in sangele copiilor ucisi in pantecele mamei lor acolo unde ar trebui sa fie protejati.Nici la capitolul divorturilor nu stam mai bine.Astazi isi fac juraminte inaintea lui Dumnezeu ca se vor iubi toata viata,si nu peste mult timp raman copii cu ochii in lacrimi si cu inimioarele zdrobite de durere ca trebuie sa traiasca cu un singur parinte.Cat despre imoralitate si altele nu mai are rost sa amintesc caci stim cu totii. Iar pe Dumnezeu oamenii Il cauta cand au vreun necaz, si multi crestini merg la Biserica de Pasti si de Craciun.Din pacate multi de aici de pe TPU neaga existenta lui Dumnezeu.Oare asa trebuie sa arate un crestin adevarat?Cunosc oamenii care sunt adevaratele valori?Cunosc oamenii care este voia lui Dumnezeu,care sunt principiile dupa care ar trebui sa traiasca un adevarat crestin?Spune Dumnezeu despre astfel de crestini:,,Ei Ma cinstesc doar cu buzele dar inima lor este departe de Mine.,,
Eu unul sint mai om decit multi crestini din jur, insa crestin doar printr-un botez care nu mi-a fost oferit spre alegere si pe care nu il consider decit un circ sinistru. Daca ma intreaba cineva de apartenenta religioasa, imi place sa ma consider umanist. Ema, ai dreptate oarecum, insa problema e ca Romania e o tara crestina cu mult mai mult decit numele, atita vreme cit, atunci cind se discuta de legalizarea prostitutiei, parlamentarii sa declare sub protectia anonimatului, ca "nu au vrut sa se puna rau cu biserica", aceeasi biserica care nu face (mai) nimic pentru ca unele femei sa nu fie efectiv nevoite sa recurga la acest ultim mod de a se intretine si, nu de multe ori, de a pune ceva in gura copiilor.
Fiecare crede in ce vrea si in ce nu vrea. Practic la nastere nu ai cum sa alegi in ce sa crezi, pur si simplu esti declarat crestin. Toti ateii sunt botezati...deci dati si tu seama.
mo0nlight întreabă:
ArseniePapacioc întreabă:
anonim_4396 întreabă:
VLadAlexandru05 întreabă: