Schitul este o manastire mica sau asezare calugareasca situata intr-un loc retras.
manastirea este un asezamant religios in care traiesc, dupa anumite reguli, calugari sau calugarite. nici asa nu e bine?
Asa mai merge hai te pup :*
Si manastirea e schit daca shitul e manastire?
Ai dat funda la cel mai prost raspuns, diferenta e de marime si de numarul de vietuitori, de locatie etc
Schitul este o asezare monahala mai mica aflandu-se in subordinea unei manastiri, exact asa cum o parohie apartine unui protopoiat si protopopiatul apartine episcopiei.
Schitul nu are start, doar egumen, staret fiind cel care conduce manastirea caruia schitul se afla in subordine. Schitul este o asezare in care vietuiesc mai putini frati, iar in manastire mai multi ( viata de obste).
Schitul este o asezare monahala mai mica aflandu-se in subordinea unei manastiri, exact asa cum o parohie apartine unui protopoiat si protopopiatul apartine episcopiei.
Schitul nu are start, doar egumen, staret fiind cel care conduce manastirea caruia schitul se afla in subordine.
Ex: Sihastria Putnei e un schit si apartine de Putna, Sihla care apartine de Sihastria sau Sf Mina tot de Sihastria apartine.
In parea Ardealului sunt foarte putine schituri, deoarece ele se afla in prejma manatirilor foarte mari, ele fiind in trecut asezaminte de vietuire sihastreasca si nu de obste.
Eu am spus care este diferenta dintre manastire si schit. Nu ti-a spus sa-mi vorbesti despre schit si ce ai mai scris tu acolo. Ce mi-ai scris tu am vazut si-n alta parte. Eu vreau sa stiu care este diferetenta dintre schit si manastire.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: