anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey iubitorii de biblie, a vazut vreunul dintre voi cu proprii sai ochi biblia cea originala principala scrisa in ebraica de mana Elenei in anul 325? Ce adevaruri credeti voi ca cunoasteti, pentru ce faceti atata galagie nestiind?

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

"Biblia cea originala"?!?
Cred ca glumesti.
Sau dai dovada de necunoastere a istoriei Bibliei, a istoriei manuscriselor ei.
Eu zic sa mai citesti, sa te mai informezi, ca macar sa poti veni cu intrebari pertinente.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Apropo, știai că din punct de vedere Biblic mormântul în care s-ar fi pus trupul Domnului Isus nu poate fi în acea poziție geografică menționată de Elena?

Treaba cu Biblia scrisă în ebraică de către Elena... nu știu ce să zic, nu ar fi fost nici practic, nici important. Tanakh-ul fusese tradus în ebraică deja la conciliul de la Iamnia cu tot cu manuscrisele rabinice.
Iar traducerea din greacă în vulgata s-a realizat de către Ieronim tot cam pe atunci(sec. IV).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Care Elena? Ellen White cumva?

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Bartolomeu Anania, în introducerea la Biblia ortodoxă din 2001, zice că e minciună că BOR a păstrat Biblia-n original, Biblia din 2001 fiind tradusă după Nestle-Aland (Noul Testament). E un adevăr pe care mai-marii BOR îl proclamă cu surle și trâmbițe dar ortodocșii fanatici habar n-au de el. BOR n-a declarat niciodată că ar avea originalul Noului Testament, pentru că ei sunt clerici, nu bolnavi psihici. Dacă nu mă credeți, dați sursa cu declarația oficială a BOR că ei ar avea originalul Noului Testament. Despre bigoții care afirmă că există „originalul Noului Testament": cu cât mai inculți, cu atât mai vocali. Ăștia care vorbesc despre „originalul Bibliei" ca și cum ar exista în mod real nu sunt decât niște bizoni stupizi.