| pisoiul007 a întrebat:

ajutati-ma repede! mor de curiozitate...azi sora mea mai mica a facut meditatie la religie si am asistat putin si eu si nu stiu cum s-a deschis subiectul de "slujba de exorcizare". a zis profa ca sunt niste "randuri" din sf Vasile care nu indrazneste aproape nici un preot sa le rosteasca pentru a nu se intoarce in potriva lor...deci un link ceva cu acele "randuri" necitite sau scrieti-le voi dar nu inventati sad happy mersi funda

Răspuns Câştigător
| Rapunzell a răspuns:

Este vorba de Moliftele Sfantului Vasile cel Mare care se citesc numai cu post, rugaciune multa, spovedanie si impartasanie. Nu orice preot se poate invrednici de ele. Un preot care nu se pregateste sufleteste de citirea acestor molifte atrage asupra sa si a familiei sale doar nenorociri. Sunt foarte puternice impotriva duhurilor necurate care patrund subtil in sufeltele noastre.

14 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Daca esti cu adevarat credincios, in tine locuieste Duhul Sfant.El este mai tare decat cel ce este in lume.Nu ar trebui sa iti fie frica de nimic.

| pisoiul007 explică (pentru EmaS):

Nu imi e frica...sunt curios cum suna si de ce le e teama preotilor sa le rosteasca

| EmaS a răspuns (pentru pisoiul007):

Le este frica pentru ca daca nu iti traiesti viata in sfintenie si evlavie,duhurile rele din acel posedat se pot intoarce impotriva lor.Dar daca esti plin de Duhul Sfant, atunci ele nu au putere, fiindca este puterea lui Dumnezeu in tine.Nu exista o formula magica.Vezi la Domnul Isus cand a eliberat pe cel demonizat.,, Căci Isus îi zicea: „Duh necurat, ieşi afară din omul acesta!" „Care-ţi este numele?", l-a întrebat Isus. „Numele meu este „legiune", a răspuns el, „pentru că suntem mulţi." Şi Îl ruga stăruitor să nu-i trimită afară din ţinutul acela.,,

| Rapunzell a răspuns (pentru EmaS):

Mai Ema, tu care n-ai nici o treaba cu ortodoxia, abtine-te sa raspunzi in necunostinta de cauza! Este vorba de Moliftele Sfantului Vasile care au un efect foarte puternic asupra demonilor "subtili". Sunt anumite randuieli de care nu ai habar dar te trezesti sa vorbesti. Taci si spune ce stii doar despre secta ta! Te bagi in seama la toate intrebarile si porti discutia in directia sectei tale. Tu nu stii nici de preoti, nici de sfinti, dar te trezesti vorbind despre ei.

| KlaraWeiss a răspuns (pentru EmaS):

Nu e chiar asa. Sunt foarte periculoase, au fost cazuri in care preotii au avut de patimit. Nimeni nu poate spune ca e sfant, toti pacatuim. Nici macar marii sfinti nu ziceau despre ei ca sunt sfinti sau ca duc o viata de sfintenie. Pentru ca ei aveau ceea ce e necesar pentru mantuirea sufletelor, ceea ce multora ne lipseste: dragoste de Dumnezeu combinata cu o mare si adanca smerenie.

| EmaS a răspuns (pentru KlaraWeiss):

Ai dreptate.Trebuie sa fii tare in credinta ca sa te bagi in asemenea lupta spirituala.Mult pentru si rugaciune.

| EmaS a răspuns (pentru Rapunzell):

Habar nu ai ce vorbesti.Cuvantul lui Dumnezeu este acelasi.Mai bine pune tu mana pe Biblie si cand o cunosti, mai stam de vorba.

| MMihai a răspuns:

Nu există draci, sunt minciuni ale popilor, dar dracii care nu există, intră în oameni și atunci oamenii "posedați" au un comportament de nebuni și trebuie scoși din "îndrăcit," și se fac slujbe de exorcizare, ca să se sperie dracii (care nu există)și (dracii teribil de speriați să facă caca și pișu pe ei )și să fugă din îndrăcit.

În condițiile în care nu există draci, sunt niște prostii!

| miradoniz a răspuns (pentru MMihai):

De ce vorbești despre ce nu știi? nici eu nu am văzut oameni care aveau nevoie de exorcizare-și încă mă cutremură amintirea mânăstirii Tanacu.
Dar a crede în Dumnezeu, presupune a avea încredere în puterea Lui-ceva atât de fals, nu ar fi putut rezista în Biblie. Există chestii care ne depășesc pe noi oamenii.

| KlaraWeiss a răspuns:

Moliftele Sfantului Vasile cel Mare, despre astea e vorba si nu, nu le citeste orice preot si nu le citeste oricand. Preotul respectiv trebuie sa se pregaseasca cu multe zile de post si rugaciune inainte. Sunt si foarte periculoase, caci ele sunt blesteme impotriva diavolului. Oi fi vrand link cu ele? Dar, ce, ti s-a urat cu binele? A, daca esti curios sa stii cum suna, du-te la biserica de Sfantul Vasile pe 1 ianuarie. Mai sunt diferite biserici in care se citesc si in timpul anului. Le e frica pentru ca se intampla (se poate intampla) ceva rau in familiile lor. Au fost cazuri.

| KodrutZ a răspuns:

MEDITATIE la religie? Sfinte ****! Meditatie, adica pe bani, da? Sfinte ****!

| harciog a răspuns:

Domnule,pentrua patrunde intelesul unor trairi intense trebuie intr-adevar sa le fi transcens dar nu psihologic sau filozofic ci traindu-le asemeni omului respectiv, pentrualtfel nu vei da nastere decit interpretarilor.Preotii care nu indrazneau, nu ca nu indrazneau ci isi dadeau seama extrem de bine ca erau departe.Se aflau in pielea lui Gheorghe Dinica cind a refuzat rolul principal in filmul Morometii.

| harciog a răspuns:

Doamne,timpenia este egala atit contra cit si pro Matale.Doamne.ne iarta noua tuturor ratacirile...