anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am intrat de curiozitate pe YouTube la o biserică Adventista și primul lucru cu care s-a început slujba este strângerea zecimilor și a colectei. Este adevărat că dacă nu ai posibilități materiale pentru zecime poți fi exclus din cult? Mulțumesc pentru timpul acordat!

Răspuns Câştigător
| CostinAlamariu a răspuns:

Da te dau astia afara daca nu le dai bani

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| Werrich a răspuns (pentru sadrian46):

Am fost si live si daca nu dai bani se uita urat la tine, fratii si surorile isi dau coate, mai ales daca vad ca esti nou-venit.

| sadrian46 a răspuns (pentru Werrich):

Se uită urât dar nu te dau afară.

| anonimg a răspuns:

Dacă vrei să devii membru, atunci un punct de doctrină este să aduci a10-a parte din tot venitul tău.
Biserica adventista se autofinanțează, și nu primește de la stat absolut niciun leu.
Nu te obligă nimeni să faci asta, ci este consimțământul personal. Ba încă unul plin de bucurie și de recunoștință la adresa lui Dumnezeu, pentru că din mâinile Lui primim totul.
Totul ține de relația personală cu Dumnezeu.
Bătrâna care a dat toți banii a fost lăudată de Mântuitorul. Și cine iubește pe Dumnezeu va cunoaște că sistemul zecimii este de la Dumnezeu și va aduce cu bucurie zecimile și darurile sale pentru cauza Sa.
Fără dragoste, zecimea și alte sacrificii nu valorează nimic înaintea lui Dumnezeu. Prin dăruirea sistematică suntem ajutați și ca să nu devenim egoiști.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Dumnezeu pretinde a zecea parte din venitul realizat, conform Bibliei. Dar sunt denominațiuni care pretind contribuție lunara sau anuala, fixa nu numai de la cei care au venit ci si de la ceilalți. Plus taxe pentru înmormântări, botezuri, cununii, etc. Macar adventiștii respecta Biblia.

| Werrich a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Imi inchipui ca daca decedatul va fi incinerat pastorul nu va tine serviciu divin pentru acesta.

| Meme10Memu a răspuns:

Si cu donatiile pentru sustinerea teoriei evolutiei cum e?

| Werrich a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu știu, eu nu am donat nimic nimănui.

Matei 10:8 VDC
Vindecaţi pe bolnavi, înviaţi pe morţi, curăţiţi pe leproși, scoateţi afară dracii. Fără plată aţi primit, fără plată să daţi

| Meme10Memu a răspuns (pentru Werrich):

Donezi fara sa-ti dai seama.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Werrich):

Se refera la darurile Duhului Sfânt. Acestea se dau fara plata si va trebui sa le folosești fara sa pretinzi plata. Ori, a fi preot pregătit intelectual nu este un dar de la Duhul Sfânt. Este o meserie pe care o practica pentru a avea din ce trai. Când este un dar de la Duhul Sfânt atunci persoana respectiva muncește pentru a avea un venit, iar darul cu care este binecuvântat il folosește fara plata cum specifica Isus in versetul citat.

| marinaru777 a răspuns:

Eu unul nu as sta acolo in plus am dovezi despre icoane, am o icoana de la candela adusa de la Ierusalim cu Maica Domnului care a lacrimat cateva zile iar la maxim 3 luni am pierdut casa a fost revendicata de un parlamentar.Cand ai dovezi clare in crestinism ce sa cauti in alta parte.

| bettybetty a răspuns:

Nicio biserica nu are dreptul sa ceară fluturașul de salarii, este ilegal și cine face asta poate face pușcărie.
Da, zeciuiala se da. Dar sunt ban dați pentru El. Nu e treaba lor cât dai tu, fiindcă pentru El dai, nu pentru ei.
Fiecare știe cât are și cât da. Nu e treaba nimănui cât dai tu... Dacă dai corect, pentru El dai. Daca traseze, pe El inseli