| PisicutaMiauBAU a întrebat:

am o intrebare stupida.Voi ce credeti de Dumnezeu adica credeti in el sau nu? Dau funda la cel mai explicit!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, nu cred in Dumnezeu.De ce as crede intr-o carte plina de intamplari fantastice, contradictii,violenta,incest,homofobie, crime in numele lui Dumnezeu, demoni etc?
Religia crestina e relativ noua, daca o comparam cu alte religii.
Religia se schimba tot timpul si crestinismul va disparea cum au disparut toate celelalte religii. Cum ai privi tu o persoana care se roaga la Osiris? O poti lua in serios? Nu, evident ca nu.Si stii de ce? Pentru ca religia se bazeaza pe efectul de turma si indoctrinare, nu pe intelepciune, profunzime si alte rahaturi pe care le spun religiosii.Nu mai e nimeni care sa-si indoctrineze semenii ca Osiris e zeul vietii de apoi, deci nimeni nu o sa mai fie interesat de religia asta, chiar daca avem o multime de date, piramide uluitoare etc.
Religia se bazeaza pe solutii la probleme existentiale.Iti e frica de moarte? No problem, esti baiat de cuminte, ni te alaturi noua, ne dai bani, ne susti, iar in schimb traiesti pe veci.
Muncesti ca un sclav 8 ore in soare de curg apele pe tine, faci insolatie cel putin odata pe saptamana,esti harnic,dar iti chioraie stomacul si ai pantalonii rupti in fund? Iar altii care fura se lafaie in lux? No problem, ii bagam pe ei in iad, lasa tu, se rezolva in viata urmatoare. Acum, inapoi la munca de sclav!
Dupa parerea mea, religia avea un sens atunci cand oamenii erau prea prosti sa inteleaga de ce ploua, de ce tuna, de ce nu cresc strugurii la fel de multi in fiecare an, de ce apar eclipsele etc.Acum in schimb avem meteorologi, avem oameni de stiinta, chimisti, fizicieni care ne pot da raspunsuri convingatoare.Ok, dar daca astia ne dau raspunsuri convingatoare, de ce mai exista crestinismul? Simplu, pentru ca raspunsurile primite nu ne convin si pentru ca religia nu va disparea pana cand fiecare om de pe planeta asta nu e fericit, adica NICIODATA.

4 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Da,cred în Dumnezeu, pentru ca tot ce a zis în Biblie s-a împlinit în cele mai mici detalii. Mai sunt doar puține profeții în curs de împlinire. Niciodată nu a mințit.

| T0T a răspuns:

Iau posibilitatea asta în calcul.

| mentholinks a răspuns:

Pai da si nu, nu si da. Funda?

| xerxes1 a răspuns:

Au existat mai multi zei, depinde la care te referi.Cel crestin pare mai degraba o gluma proasta la adresa umanitatii.
Dar nu neg existenta unei divinitati care a creeat totul si guverneaza totul.
Doar ca nu are legatura cu bazaconiile din Biblie.