| DeeaDenyyyy a întrebat:

Ce parere aveti despre oamenii care fac parte dintr-o secta? pot fi periculosi? adica ar trebui sa-mi fie teama daca o prietena de-a mea face parte dintr-o secta? ar trebui sa stau cu ea sau sa ma indepartez? sunt confuza, va rog sa ma ajutati.Dau funda...

14 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ți-ar putea face bine, ori rău, așa cum ți-ar face orice om, indiferent că e religios, ori nereligios. Ține de individ, de educația/caracterul fiecăruia.
Ei doar se disting prin faptul că vor încearca să te corupă, să te convingă, să le vizitezi biserica, să participi la slujbele/adunările lor.
Și, ahhhh, cât s-ar mai bucura, dacă ar reuși să mai câștige un adept...hee hee

| DeeaDenyyyy explică (pentru floresdemayo):

Ma refer la masoni, masonerie. daca ai auzit

| floresdemayo a răspuns (pentru DeeaDenyyyy):

Nu ai precizat, inițial, la ce fel de secte te referi, iar în categoria acestora, sunt încadrați o gamă largă: baptiștii, adventiștii, pocăiții/protestanții, martorii lui Iehova etc
Masonii, la urma urmei, sunt tot oameni. La fel, ca toți ceilalți. Te asigur că nu sunt mai periculoși decât unii (nu generalizez) protestanți, care, deși se cred oamenii lui Dumnezeu, calomniază și fac fapte rele/urâte.
Tot la fel se pot comporta și ceilalți, ori că se numesc credincioși, ori că se numesc atei. Omul e om, iar uneori neom. Știi cum e...
În rest, îmi păstrez afirmațiile de mai sus. Tu, cu prietena ta, trebuie să te comporți normal, și, în prietenia voastră, cât puteți, evitați subiectul... religie. Asta, pentru a nu intra în contradicții, în polemici etc. Fii prevăzătoare, isteață, așa cum e normal să fie orice om, respect-o, ai grijă ce compromisuri te va ruga să faci, iar dacă nu îți sunt pe plac, refuză-le elegant. Se poate supăra, dar, tot la fel, te poți supăra și tu, fiindcă îți solicită să faci ceva, împotriva voinței tale.

E de religie ortodoxa, dar parintii mi-au interzis sa ma vad cu ea

Decide-te, dragă, ori e mason, ori...! Ortodocsii nu sunt secte! big grin
Observ că părinții tăi nu o plac, ca om, ca persoană, indiferent din ce cult face parte! Tu, ascultă-ți părinții, dacă ești copil, corect ar fi, să le dai ascultare. Au experiența vieții.

Jesus,voi stiti mai putine ca mine despre masoni...si eu sunt copil

Ia o carte și studiază. Ai nevoie de informații. big grin

Poate tulaughing

| milan9 a răspuns:

Exista o singura Biserica (Ortodoxa) lasata de Fiul lui Dumnezeu si vreo 42000 de secte inventate de oameni impotriva acelei Biserici lasate de Dumnezeu.

Este datoria ta sa descoperi (nu doar alimentându-te într-o singură direcţie, ci interesându-te în mod sincer) de ce există o singură Scriptură şi 40000 de grupări sectante (apărute toate intr-o sută de ani) ce se contrazic? Câte adevăruri există? Cine părăseşte Biserica părăseşte adevărul.
Nu asta se întâmplă oare fără excepţie cu zeci de mii de grupări în care membrii ce trăiesc în confuzie şi-ar da poate şi viaţa doar ca să confirme că ei au dreptate? sad

| milan9 a răspuns:

Câte mii de filme "bune" n-au fost făcute de-a lungul timpului, cu scenografii atrăgătoare, credibile, care au stors lacrimi… dar care poate în afara actorilor n-au avut nimic real, ci totul ficţiune, detalii instrumentate (uneori chiar neglijent, dar se pare ca a fost suficient pentru a prinde la public).

Acesta este cruntul adevăr redus la o scară mai mică: un film te aduce în depresie sau te ridică "pe aripile vântului", te face să plângi sau să divinizezi personaje… Totul prin talentul "manipulator" al unui regizor, al unui scenarist, al unui "producător".

Adevărul este unul singur, si tot la fel Biserica aceea Una singura intemeiata de Dumnezeu in Noul Testament şi nu 40000 de variante de "adevăruri" şi secte ce SE CONTRAZIC între ele. Cu ce a gresit Dumnezeu pentru ca noi sa sfasiem in mii de culte Biserica Sa (pierzand tot ce a fost lasat in ea cu character haric) alergand in schimb după preferinte muzicale, design interior sau mai stiu eu ce?…

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei nu e deloc nobil sa nu te mai vezi cu ea, ii insulti familia si o sa creada toata viata ca parintii tai sunt cei mai rai oameni de pe pamant

| bbu2eugen a răspuns:

Pai daca se comporta cum trebuie cu tine normal ramanei prietena dar daca o ia ca nebuna pe alte cai las o in pace.

| FunditzaWwW a răspuns:

Pai pot fi periculosi... nu in toate cazurile, depinde si de caracterul pers. dar daca te intelegi bine cu ea si nu ti se pare nimic in neregula cu ea, atunci e ok puteti tine legatura incontinuare deci awesome.

| qqqqqwwewewrwgefb a răspuns:

Nasol de tine. Eu cred ca te-ar putea corupe și pe tine. Parerea mea.