Eu sincer cred...si in ceea ce priveste imaginatia depinde de locul in care ajung rai-iad.Asta e parerea mea.Succes
După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:
"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" -Filipeni 1, 23-24.
(Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.)
etc...
Fericirea sau nefericirea intr-o existenta vesnica este puternic argumentată de BIBLIE, fără nici un dubiu, pe multiple planuri!
Fără a ne pierde în interpretări neautorizate despre ce a vrut să spună Biblia în acele zeci de versete despre locurile de fericire sau cele de nefericire, înţelegem de fiecare data ca sufletul este prezentat a fi vesnic. Cuvântul repetat de nenumărate ori în Biblie, cuvântul "veşnic", "veşnicie" are un singur sens: etern, fara sfarsit…
Da cred ca exista viata dupa moarte asa cum dupa prima viata din uter este viata aceasta; in rai e o perfecta armonie, in iad nu vreau sa ajunga nimeni, dar sunt unii utilizatori TPU care au zis ca s-ar plictisi in rai si prefera iadul
Da. Cred ca acolo fiintele nu au atat de multe dorinte pentru ca exista deja ceea ce si-ar dori. si nu se cunosc termenii de castig/profit/proprietate.
Nu cred. E doar o dorinta disperata a omului de a-si prelungi cumva scurta existenta pe care o are pe Pamant. E si o dovada de aroganta din partea noastra, pentru ca ne dorim sa traim la nesfarsit.
Conform Bibliei, cand omul moare nu mai merge nici unde.Eclesiastul9:5,6,10,Ezechiel18:4
Eclesiastul capitolul 9 vorbeste despre altceva, iar ezechiel cap 18 versetul 4 spune ca cel ce a gresit va muri, lucru care nu exclude viata vesnica. Dar daca voi asa sunteti obisnuiti sa luati un verset in loc sa luati discutia in seama e treaba voastra. Asa au aparut pocaiti, iehovisti, penticostali si alti rataciti care interpreteaza cum vor iei biblia si iau versete dintr un capitol, lucru care nu ar trebui facut. Se schimba ideea intregii pilde sau a intregului mesaj. La mai mare.
Nu cred!
Oameni mor cu trupul(pierd vitalitatea si pulsul inimii)
Iar sufletul NU exista(noi ne imaginam ca sufletul este ceva nedeslusit-ceva ne ne va face sa traim dupa moarte)insa totul este doar dorinta noastra iluzorie de fapt cuvantul "suflet" in orice fel ai vrea sa-l iei si sa-l explici e ceea ce noi-oamenii definim ca fiind cumulul de calitati bune a unui om(faptele bune pe care le face)-de aici si confuzia cu sufletul ce dainuie dincolo de moarte-insa totul este doar un basm,o iluzie reflectata de propriile noastre dorinte-
*dorinta de a trai vesnic
*dorinta de a trai candva intr-un loc mai "luminos",mai bun,mai pasnic
*dorinta de a vedea lucruri bune(in Biblie se specifica ca nu vor mai fi razboaie,lupte,morti,oameni flamanzi, saraci, ciume, boli, dezastre...)-in concluzie cam tot ceea ce vedem noi astazi pe Pamant
Insa NU exista un asfel de loc(nici Rai nici Iad)...
Poti sa fii SIGUR de asta!
Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la nici o moarte a sufletului! Exceptând propaganda eronată a sectei iehoviste, nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Cand este ignorata ignorata valaorea METAFORICA a exprimarii Bibliei atunci exista riscul de a intelege in modul cel mai gresit lucrurile!
Din CONTEXT reiese faptul că israeliţii se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! (citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" -vers.2)
In acest CONTEXT (dificil de înţeles pentru o anumită grupare necreştină), versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri" (în sensul că DOAR acela va fi învinovăţit, pedepsit sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).
Da, exista viata dupa moarte! Sunt dovezi! Cand toate se vor termina pe acest pamant Dumnezeu va restaura tot ce a fost la inceput!
De ce sa nu crezi in ceea ce esti in fiecare zi?
Sa crezi in tine este cel mai important, traieste viata in fiecare zi, si fa ca acea zi sa fie speciala cu fiecare minute care trece din ea!
Da fapt moartea e despartirea sufletului de trup si da exista viata de dincolo si se zice ca e foarte frumoasa si e pace daca merg in rai, daca ajungi in iad e crasnirea dintilor durere si chin mare
MOARTE CLINICĂ- crede-mă există diferenţe între moarte clinică şi moarte, moarte!
Te salut!
Părerea mea este că după moarte nu există nimic. Eh, normal că motivele sunt nenumărate, dar de ce ar trebui să existe o altă viaţă după moarte? Iadul nu există! Focul materie, ''sufletul'' spirit, imposibil ca materia să aibă efecte asupra spiritului, ăsta este doar 1 din nenumăratele motive.
Sunt mulţi care mă contrazic, sau vor să mă contrazică, iar pentru aceştia am următoarele întrebări:
1.În care zi de creere a fost facut locul chinului vesnic si unde a fost asezat?
2) Daca acolo arde focul si se aud gemete si vaiete, de ce spune Biblia ca este un loc al întunericului si al tacerii? Psalmul 115:17; Iov 3:13-19.
3) Daca si Satan va pieri pentru totdeauna, cine va mai chinui sufletele? Romani 16:20.
sursa întrebărilor : http://cevautil.adstart.ro/oameni/martorii_lui_iehova.php
Îţi spun sigur că biserica este doar o afacere, iar toată doctrina asta a ei este doar pentru a nu se instala în lume monarhia!
Te rog să iei răspunsul tău şi să-l citeşti de 2 ori... e o aberaţie. Iadul? Ce rost are o eternitate de chinuri, nu vrea să mă repet dar totuşi o s-o fac : sufletul e spirit, focul e materie, e imposibil ca materia să aibă efect asupra spiritului. Când o să reuşeşti să colorezi aerul, atunci ajungi la concluzia că există iadul Sper că ai înţeles că asta e doar o minciună!
Dar eu nu vorbesc despre viata vesnica, care va fi in urma invierii la viata cereasca pentru cei 144000, Apocalipsa14:1-5 si invierea pamanteasca pentru cei ascultatori.Ioan5:28,29.Plata pacatului e moartea iar Ezechiel confirma clar acest lucru, nu exista suflet nemuritor.Romani6:23.Nu exista persoana sa nu greseasca, pentru ca toti am mostenit pacatul de la Adam.Romani5:12.Biblia nu se contrazice, doar noi, iar versetele se completeaza reciproc.
"Moartea a doua" se referă la în schimb la "pierderea", COMPROMITEREA SUFLETULUI, nefericirea lui veşnică, pierderea mântuirii!
Pierderea sau starea de "moarte" a sufletului semnifică pedepsirea sau COMPROMITEREA din cauza păcatelor sale! Folosirea unui cuvânt dur ("moarte") pentru a arăta "dezastrul", "pierderea", "compromiterea" sufletului, avea rol metaforic!
Iar Biblia ştim că ABUNDĂ în toate procedeele artistice, posibile şi imposibile învăţate de noi la literatură – pentru ca acesta era stilul specific general al gândirii evreilor şi al naratoului evreu!)
Cuvântul dur "MOARTE"este folosit pentru a arăta gravitatea acestei căderi, tot la fel cum METAFORA "VIAŢĂ" înseamnă tot ce este bun, frumos şi dezirabil!
Referitor la numarul SIMBOLIC DE 144000 (numar intalnit in cartea din Biblie- Apocalipsa- ce contine mai multe simboluri si metafore decat cuvinte!) explicative sunt cateva lucruri...
Organizaţia iehovistă susţine în mod greşit că numarul celor mantuiti ar fi limitat abuziv de Dumnezeu la doar 144.000 persoane (!)
Dar, ca şi în cazul altor simboluri din cartea Apocalipsei (care conţine aproape numai limbaj simbolic), şi numărul 144.000 are valoare simbolică, fiind un multiplu al numărului simbolic 12, referitor la cele 12 seminţii ale lui Israel. Numărul celor,, 12.000 de pecetluiţi" din fiecare seminţie nu este un număr predestinat(!) de Dumnezeu ci un număr cu valoare simbolică.
Interpretarea "Turnului de Veghe" este profund greşită şi tendenţioasă în încercarea de a-şi argumenta învăţăturile eretice. Apocalipsa 7, 4 spune că cei 144.000 fac parte dintre fii lui Israel. "Din tribul lui Iuda 12.000 erau pecetluiţi, din tribul lui Ruben 12.000, din tribul lui Gad, 12.000, etc. Cum ar fi putut fi specificat mai clar statul Israel, altfel decât prin listarea celor douăsprezece seminţii care constituie naţiunea?
Dacă referirea la cei 12.000 din fiecare seminţie este pur simbolică, atunci, şi suma celor douăsprezece numere este tot simbolică, 144.000! Dar iehoviştii îl iau în sens literal. Iată cum din nou, interpretarea lor duce la o contradicţie foarte mare.
"Organizaţia iehovistă susţine în mod greşit că numarul celor mantuiti ar fi limitat abuziv de Dumnezeu la doar 144.000 persoane (!)"
Este o calomnie, şi cu siguranţă ai învăţat calomnia de la tatăl tău.
Martorii niciodată n-au afirmat că vor fi salvaţi doar 144000, şi ştii lucrul acesta bine. Totuşi preferi să umbli cu minciunile, ce nu-i de mirare.
Biblia spune clar că cei 144000 vor fi regi şi preoţi cu Isus în cer iar restul omenirii ascultătoare va trăi pe pămând, după cum a şi fost scopul iniţial al lui Dumnezeu.
Cât despre minciunoşi şi calomniatori - partea lor este în lacul de foc, moartea a doua.
Apocalipsa 5:10 şi ai făcut din ei un regat şi preoţi pentru Dumnezeul nostru; şi ei vor domni ca regi peste pământ".
20:6 Fericit şi sfânt este cel ce are parte de prima înviere. Asupra lor moartea a doua nu are autoritate, ci ei vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Cristos şi vor domni ca regi cu el în cei o mie de ani.
Înţeleg că eşti flămând, amos 8:11, dar n-am ceţi face.
Pavel a spus că tot ce a fost scris mai înainte a fosp pentru instruirea noastră. Şi Dumnezeu nu degeaba nu le-a dat o moştenire celor din tribul lui Levi la fel ca celorlalţi. Somn uşor.