| CatelusaCuParulCret a întrebat:

Daca cineva crede in Dumnezeu, dar nu are religie pentru ca nu este de acord cu niciuna poate fi numit ateu?

Răspuns Câştigător
| PorumbRodica1965 a răspuns:

Stii, cand vorbim despre religii, de fapt sunt doua (2), una adevarata, si una falsa. Religia adevarata, satisface necesitatile spirituale ale enoriasilor sai, sfinteste Numele lui Dumnezeu, si infaptuieste vointa Sa, iar religia falsa (in care intra multe ramurele, secte, culte.) nu satisface necesitatile spirituale al enoriasilor sai. Iata multele ramuri ce formeazareligia falsa nu comunica intre ele, si nu se lasa indrumati de Dumnezeu. Nu esti ateu, ci liber cugetator, dar in urma studierii Bibliei poti deveni crestin.

38 răspunsuri:
| Moisie a răspuns (pentru EmaS):

Mai degraba nu accepti tu adevarul... ca de obicei, iata dovada ca am avut dreptate:

http://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw

| Moisie a răspuns (pentru NOname):

Desi pari inteligenta ma mir ca nu intelegi ca atunci cand vorbesti cu aberatii, trebuie sa cobori la nivelul lor ca numai asa poti dialoga cu ei, tot asa cand intrii in cocina cu porci trebuie sa te comporti ca si cum ai de a face cu porcii si nu cu niste intelectuali aflati la o sesiune de comunicare stiintifica. Vezi eu am aceasta capacitate de a fi elastic si de a ma comporta exact la nivelul celor cu care doresc sa interactionez.
Faptul ca teobsedeaza nick-ul meu il poti remedia simplu dandu-mi ignore, ceea ce nu ma deranjeaza cand o fac niste oameni inconstienti lipsiti de spirit civic care prin nesimtirea si adormirea lor au permis ca Romania sa fie distrusa de un model crestin-ortodox. asa ca si mie mi-e scarba cand discut cu groparii Romaniei. Ca sa intelegi rationamentele mele mai intai trebuie sa accepti ca religia crestina are "origini" mozaice, si ca Biblia religiei mozaice trebuie interpretata nu "crestineste" adica mincinos, ci in conmtextul religiei in care a aparut, pina cand nu intelegi asta, nu faci decat sa imi dovedesti ca nu ai nivelul cultural sa intelegi asta, deci si aprecierile tale sunt lipsite de competente, asa ca nu ai nivelul necesar incat sa imi pese de ce spui tu!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Adica sa nu mananci daca ti-e foame? acela e un increzut, un om mandru, iar Dumnezeu celor mandri le sta impotriva; e ca si cum ai zice hai sa jucam rugby cu mingea de ping-pong sau cu una medicinala, singura regula e sa nu respecti nicio regula!

| danay72 a răspuns:

Studierea atenta a Bibliei poate ajuta o persoana sa isi dea seama care e forma de inchinare aprobata de Dumnezeu.

| Oleg20 a răspuns (pentru EmaS):

Nu prea am talent la aşa ceva, încearcă tu poate ai mai mult succes. happy

| RAY a răspuns:

Nu,esti ori panteist care crede ca totul e dumnezeu ori deist care crede ca x a creat big bang apoi sa pensionat, ca sa fii ateu trebuie sa ai lipsa de credinta oarba o numesc eu pe bune in realitatea de zi de zi nu exista zeii de ce ai crede in ei in fine, ateu/atee lipsa de credinta fata de toti zeii

| Vektor a răspuns:

Termenul de Agnost cred ca este cel mai corect.

| milan9 a răspuns:

Ai grija cu "studierea bibliei", caci un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…

Întrebări similare