| BeatriceMcCann a întrebat:

de ce Biblia discriminează femeile? Sunt curioasă, oare de ce? Adică și femeile și bărbații fumează, înjură, comit crime. De ce există discriminarea asta sexistă atâta timp cât și bărbații sunt păcătoși? Adică dacă stai să te gândești 70% din crime sunt produse de către bărbați și 98% din violuri tot de bărbați, violența în familie tot de bărbați? Dc femeile nu pot fii preoți? Adică nu este greu să citești dintr-o biblie. Ce face un bărbat poate și o femeie. Eu am ales să nu mai cred in acest D-zeu pentru că n-am nevoie de un D-zeu care promovează discriminarea sexistă ( fără ură, va rog!) Scuzați categoria!

35 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Simplu daca citesti Biblia, barbatul a fost primul creat iar prin femeie a intrat pacatul pe Terra.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"Simplu daca citesti Biblia, barbatul a fost primul creat iar prin femeie a intrat pacatul pe Terra."

Macar pe femeie a prostit-o Satan, despre care povestea spune ca ar avea anumite abilitati superioare omului, iar Adam a fost prostit de femeie. Pana la urma, desi povestile biblice sunt pline de misoginism, totusi declara din start ca femeia ar fi mai inteligenta decat barbatul...
Din rahaturile biblice, dar nah, la cate sunt, mai conteaza una in plus?!

| RAY a răspuns:

Dumnezeu este personificarea acelor personaje care au existat atunci

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Ahahaha laughing
Credinta ta in Dumnezeu nu are nici o legatura cu ce ai zis mai sus. Acele lucruri le folosesti ca o scuza sa nu mai crezi in el. De ce? Nu stiu.

Revenind, cred ca ai pus mai multe intrebari, care se leaga si nu se leaga.
Barbatii sunt condusi de impulsuri sexuale, dupa ce fac acel lucru, il regreta apoi. Femeile, sunt mai slabe, din punct de vedere fizic (nu fac discriminare) si normal ca nu se pun ele sa fure, sa omoare sau sa se ia la bataie cu cineva in caz de ceva, ca isi dau si ele seama ca nu au sanse. Adica deseori paznicii sunt in general barbati. Deci... iti dai seama.

Ideea de preotie numai pentru barbati dateaza de foarte mult timp, poti sa citesi pe internet mai multe informatii (daca chiar te intereseaza). Se spune ca Iisus a fost nascut doar din Fecioara Maria, nu si dintr-o parte masculina. Aceea fiind reprezentata de Sfantul Duh. Deci masculii au ramas la a sluji biserica, duhul. Pe langa asta, a mai fost si ideea ca femeile au cateva conditii in plus cand intra in biserica, motiv plecat de la fizionomia lor. Avand ciclu menstrual, demult femeile nu aveau asa de bine cum sa acopere asta si prin biserica, ca se mai aplecau sau ce faceau pe acolo, mai patau cu sange pe acolo. Si s-a presupus ca nu este ok sa se intample asta in biserica.

Nu e ura, nici mie nu imi place ce se intampla in lume. Da, ai dreptate, exista discriminare. Nu sunt de acord cu aceste "reguli" impuse. Insa fiecare are rolul sau.
Nu ai nevoie sa crezi intr-un Dumnezeu care promoveaza... ce? De unde stii ca el promoveaza asta.
Un om este rau, un om este bun. Rautatea nu exista, daca stai sa te gandesti. Ce nu are el? Ii lipseste partea buna, singura care exista. Acei barbati care comit astfel de fapte, nu sunt pusi de Dumnezeu. Nu sunt pusi de nimeni, ci doar de mintea lor. Regulile astea au fost lasate in ideea de lume perfecta, in care fiecare este perfect si se intelege. Dar nu este asa, motiv pentru care au aparut aceste neintelegeri.

Pe langa asta, mai gandeste-te la ceva. Cat ai studiat acest subiect? Cate zile ai pierdut incercand sa descoperi aceste "mistere". Cati ani ai pentru a putea sa afirmi asta, avand in vedere cate ai putea sa mai inveti? Poti sa iti dai cu parerea, insa este degeaba, pentru ca lucrurile astea sunt mult mai vaste decat par. Fii doar deschisa, nu trage concluzii imediat si o asa o sa percepi lumea mai bine decat se arata.

| Celcestietot a răspuns:

Nu discriminează Biblia femeile. Ai citit tu Biblia ca să ajungi la aceasta concluzie? Dă-mi tu mie versete din Biblie care arata asta (cel puțin 2) și vedem cum o sa stea treaba mai apoi. Dacă tu nu mai crezi în Dumnezeu din cauza unei erori cauzate de oamenii din jur, este o problemă.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu trebuie să scrie cuvânt cu cuvânt "Dumnezeu discriminează femeile" ca sa fie așa. Și nu am răbdare cu analfabeții funcționali, așa că nu mă mai deranja.

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Intr-adevar, analfabet functional este cel care nu intelege ceea ce a citit, iar in cazul nostru se pare ca eu nu sunt acela, deci mai ramane doar o singura persoana disponibila pentru aceasta etichetare! Prin acest comentariu adresat mie, tu practic iti arati lacuna la nivel cerebral cat si spiritual. Daca nu ai rabdare cu analfabetii functionali, exista o solutie si anume SINUCIDEREA laughing!

Ești un exemplu de creștin clasic big grin din acela care trebuie stârpit în următorii ani.

Starpit pentru ca sunt drept, nu-i asa om al lui Satana? In viata reala respect poruncile lui Iahve, spre deosebire de tine. Ce, ai crezut ca te-am jignit? Nu, acesta este adevarul pana la urma! Cine nu are 2 neuroni, nu intelege ceea ce scrie in Biblie si nu ai cum sa ma contrazici. Nu sunt niciun crestin clasic, ci tu esti una clasica. Eu cred ca esti de religie ortotoxa, iar in viata cotidiana esti fatarnica ca ceilalti din jur care se numesc crestini aka farisei - romanii de rand care nu au habar despre Biblie si care umbla numai dupa cele materiale. Voi sunteti crestinii clasici pentru ca a devenit o normalitate sa devii fatarnic, iar pe mine nici sa nu ma incluzi in mizeria voastra de credinta. Te-am intrebat daca esti cu creationismul sau evolutionismul si nici nu mi-ai raspuns. Hai spune-mi tu mie ce nu am facut eu drept in toata discutia asta! Ai primit ceea ce ai cautat si sa stii ca noi crestinii suntem buni, dar nu si prosti asa cum ne consideri tu.

Drept ca pișatul boului. Nu am religie. Românii de rând sunt ca tine.

Ca aveai, ca nu aveai, tot aceeasi persoana esti si in cazul tau nu intr-un sens bunwinking. Din cate observ, toti darwinistii sunt la fel, niciunul nu este diferit chiar deloc!

Nu-s darwinistă, însă am experiență cu schizofrenicii, așa că aberează cât vrei.

Pacat, mi-as fi dorit sa nu traiesti intr-un asemenea mediu, dar viata nu este asa cum ne dorim noi.

| Octavian199 a răspuns (pentru Celcestietot):

Deci.Satana il poate bate pe zeul evreu? Parca zeul ewvreu era atotputernic, nu?

| Celcestietot a răspuns (pentru Octavian199):

Pai cand am spus eu asta?

| Octavian199 a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu ai spus.Dar asta se deduce.

| Celcestietot a răspuns (pentru Octavian199):

Păi sunt eu Iahve cumva?

| milan9 a răspuns:

Este un lucru care protejeaza intr-un fel femeia. Ea este mai vulnerabila. Bu-ti fa probleme prin familie tot femeia are suprematia de demnitate. Preotul este unul singur intr-o comunitate, pe cand femeia este preotul propriei sale familii, ...in fiecare familie...

| Holiday a răspuns:

Biblia reflecta starea societatii de la vremea respectiva. La vremea aceea femeia era considerata inferioara barbatului, cel putin in zona aia pe unde s-au scris povestile? Era! Sclavia era la moda? Era si asta! In consecinta, povestile din biblie sunt conforme exact cu normele sociale de atunci, doar putin fardate. Doar nu-ti imaginezi vreo secunda ca sunt inspirate de vreun spiridus, sau si mai rau, de un schizofrenic, Isus, care in nebunia lui se credea fiul spiridusului inexistent pomenit anterior?!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Dumnezeu nu discriminează femeia. Ea este considerata de Dumnezeu jumătatea bărbatului. Deci egala cu cealaltă jumătate care este bărbatul. De-a lungul Vechiului Testament cat si in Noul Testament femeia a fost binecuvântată cu daruri de la Duhul Sfânt fiind proorocita, diaconiță, mame ale unor prooroci, mama a Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos. Unde vezi discriminarea? Si in zilele noastre sunt in biserici femei diaconi, proorocite, femei care vorbesc in limbi, si nu numai, femei care vestesc Cuvantul la nivel mondial. Si tu ai putea fi una din acestea. Important este sa crezi si sa il urmezi pe Isus Hristos.

| Octavian199 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Inseamna ca nu ati citit biblia(cartea de povesti).

| RAY a răspuns (pentru Octavian199):

Ei interpreteaza biblia cum au chef ei

| Octavian199 a răspuns (pentru RAY):

De asta sunt atatea secte.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"...mame ale unor prooroci, mama a Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos."

Era culmea ca mamele astora sa fie barbati...

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Holiday):

Voiam sa arat ca atât femeia, cat si bărbatul sunt egali in fata lui Dumnezeu, si ca Duhul Sfânt este binecuvântarea lui Dumnezeu atât pentru bărbați cat si pentru femei, important e sa il merite fiecare.

| Nilsson a răspuns:

Nu știu sigur dacă prin discriminare te referi doar la preoție, dar în Vechiul Testament aceasta are rolul de a-L simboliza pe Hristos, nu este vorba despre abilitatea de a citi din vreo carte sau alte ceremonii, este e chestiune sacră la mijloc.

În rest, nu poate fi vorba de discriminare în Biblie, ba chiar să îți spun că aceasta a pus bazele egalității de gen care e predominantă în societatea actulă (cu excepția unor țări din lumea a treia).

Să îți dau un exemplu: în vremea lui Moise niște fete al căror tată a murit și-au cerut dreptul la moștenire (fiindcă pe atunci nu exista așa ceva) iar Dumnezeu a dat lege să li se facă dreptate.

Numeri 27
1. Fetele lui Telofhad, fiul lui Hefer, fiul lui Galaad, fiul lui Machir, fiul lui Manase, din familiile lui Manase, fiul lui Iosif, si ale caror nume erau: Mahla, Noa, Hogla, Milca si Tirta,

2. s-au apropiat si s-au infatisat inaintea lui Moise, inaintea preotului Eleazar, inaintea mai marilor si inaintea intregii adunari, la usa Cortului intalnirii. Ele au zis:

3. "Tatal nostru a murit in pustiu; el nu era in mijlocul cetei celor ce s-au razvratit impotriva Domnului, in mijlocul cetei lui Core, ci a murit pentru pacatul lui si n-a avut fii.

4. Pentru ce sa se stinga numele tatalui nostru din mijlocul familiei lui, pentru ca n-a avut fii? Da-ne si noua deci o mostenire intre fratii tatalui nostru."

5. Moise a adus pricina lor inaintea Domnului.

6. Si Domnul a zis lui Moise:

7. "Fetele lui Telofhad au dreptate. Sa le dai de mostenire o mosie intre fratii tatalui lor si sa treci asupra lor mostenirea tatalui lor.

8. Iar copiilor lui Israel sa le vorbesti si sa le spui: "Cand un om va muri fara sa lase fii, sa treceti mostenirea lui asupra fetei lui.

9. Daca n-are nicio fata, mostenirea lui s-o dati fratilor lui.

10. Daca n-are nici frati, mostenirea lui s-o dati fratilor tatalui sau.

11. Si daca nici tatal lui n-are frati, mostenirea lui s-o dati rudei cele mai apropiate din familia lui, si ea s-o stapaneasca. Aceasta sa fie o lege si un drept pentru copiii lui Israel, cum a poruncit lui Moise, Domnul.

În Noul Testament regăsim de asemenea egalitatea reciprocă între bărbat și femeie:

1 Corinteni 7

3. Barbatul sa-si implineasca fata de nevasta datoria de sot; si tot asa sa faca si nevasta fata de barbat.

4. Nevasta nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul. Tot astfel, nici barbatul nu este stapan peste trupul lui, ci nevasta.

Problema pe care observ că o ai, din istoricul întrebărilor tale, este că manifești o ostilitate față de bărbați. Cu siguranță acest lucru te-a împins către atracția față de persoanele de același gen fiindcă nevoia de afecțiune, existentă în fiecare om, tot rămane, dar în momentul de față nu o poți împlini decât cu fete.
Soluția este să renunți la acestă ură față de bărbați, suntem tot oameni cu defecte sau calități, și mai mult decăt atât trebuie să te accepți pe tine însăți ca femeie.

| Octavian199 a răspuns:

Irinele, iar scrii prostii.Ai auzit de femei care au fost presedinti de stat, orim ministri, etc?

| Octavian199 a răspuns:

Danut, iar scrii prostii.Ai auzit de Lilith? A fost ''creata'' odata cu Adam.Dar a vrut sa stea si ea deasupra.Dar Adam si zeul evreu au elimibat-o din poveste.

Răspuns utilizator avertizat
| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietena, o femeie poate sa (predice) altor femei din biblie, intr-un grup de femei, dar o femeie nu are voie sa aiba autoritate spirituala asupra barbatului. Dumnezeu nu discrimineaza femeile, Iisus a spus cateva pilde cu barbati si apoi doar cu femei, pilda aluatului framantat de femeie, pilda cu cele 10 fecioare in templu, pilda cu femeia si banutul pierdut, Iisus dadea demnitate femeii, cand se adresa cu ''Femeie'' poate noua astazi ni se pare ciudat, dar pe vremea aceea insemna o forma de respect, inaintea Lui Dumnezeu, mai ales cand vine vorba de mantuire suntem toti egali, Dumnezeu nu face diferente si nu iubeste mai mult pe unii decat pe altii, DAR, Dumnezeu a hotarat anumite slujbe doar, pentru barbati, si anumite slujbe doar, pentru femei.
Un prieten mi-a spus ca fiul sau este jandarm si i-au adus doar colege femei, a spus ca lui si inca catorva baieti colegi cu el, le este frica sa mearga pe strazile pe care ii trimit, pentru ca ii trimit doar 2 cate 2, de cele mai multe ori, spunea el, este nevoie sa aplice forta si de multe ori femeia a fugit sau a inceput sa tipe si s-a retras. Nu are legatura cu subiectul nostru de astazi, este doar o remarca, unele slujbe sunt pentru femei, altele pentru barbati, nu vreau sa spun ca o femeie nu poate deveni jandarm, sau sofer pe tir, ci spun doar ca unele meserii sunt pentru unii, si altele pentru altii, am facut o comparatie, dar Dumnezeu spune clar, o femeie nu poate fi pastor, preot, predicator.
Nu stiu care a fost scopul intrebarii, daca il iubesti pe Dumnezeu, il poti sluji oricum, vrei neaparat sa fii pastor?
Mergi si du-te prin spitale si prin orfelinate, du-le mancare si hainute copiilor si vorbeste-le despre Dumnezeu, Domnul iti va rasplati inzecit, nu inteleg intrebarea ta, daca era vorba ca Dumnezeu injoseste femeile, arata-mi un text din acesta.
Tine minte acest lucru, Dumnezeu nu face discriminari intre noi, fie ca esti femeie fie ca esti barbat, tot copilul Lui esti, doar ca El a stabilit pentru unii o slujba, si pentru altii alta slujba, comparativ cu ce suntem noi insine, adica sa se potriveasca cu ce avem in noi de la El, El stie cum si din ce te-a facut, crezi ca fabricantul masinii Audi A6, nu stie cu ce viteza poate merge masina? Si ince conditii de drum? Si cat timp poate merge cu acea benzina anume? Dumnezeu stie ce a pus in tine, daca il iubesti pe Dumnezeu, vei cauta sa afli adevarul, nu vei bate cu piciorul in pamant, si daca nu primesti acum si aici tot ce vrei, iti iei lucrurile si pleci, pare un comportament imatur nu-i asa? Dar asa facem multi dintre noi, sunti sigur ca si eu am facut asa de multe ori, suntem oameni, gresim, dar trebuie sa ne indreptam, citeste noul testament, Hristos te iubeste.

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

1 Corinteni 14: 34-35
Ca în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea. Iar dacă voiesc să înveţe ceva, să întrebe acasă pe bărbaţii lor, căci este ruşinos ca femeile să vorbească în biserică.

1 Timotei 2: 11-14
Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea. Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva. Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.

Efeseni 5: 22-24
Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul.

1 Corintieni 11: 3
Dar voiesc ca voi să ştiţi că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu.

Coloseni 3: 18
Femeilor, supuneţi-vă bărbaţilor voştri, precum se cuvine, în Domnul.

Levitic 27: 1-7
A grăit Domnul cu Moise şi a zis: "Vorbeşte fiilor lui Israel şi le spune: De va făgădui cineva să-şi afierosească sufletul său Domnului, preţuirea ta să fie aşa: Preţul pentru un bărbat, de la douăzeci până la şaizeci de ani, să fie cincizeci de sicli de argint, după siclul sfânt. Iar dacă este femeie, preţul să fie treizeci de sicli. De la cinci până la douăzeci de ani, preţul să fie pentru bărbat douăzeci de sicli, iar pentru femeie zece sicli. Iar de la o lună până la cinci ani, preţul să fie pentru bărbat cinci sicli de argint, şi pentru femeie trei sicli de argint. De la şaizeci de ani în sus preţul să fie pentru bărbat cincisprezece sicli de argint, şi pentru femeie zece sicli…"

1 Timotei 5: 5-6
Cea cu adevărat văduvă şi rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu şi stăruieşte în cereri şi în rugăciuni, noaptea şi ziua. Iar cea care trăieşte în desfătări, deşi e vie, e moartă.

Levitic 12: 1-5
Şi a grăit Domnul lui Moise şi a zis: "Grăieşte fiilor lui Israel şi le zi: Dacă femeia va zămisli şi va naşte prunc de parte bărbătească, necurată va fi şapte zile, cum e necurată şi în zilele regulei ei. Iar în ziua a opta se va tăia pruncul împrejur. Femeia să mai şadă treizeci şi trei de zile şi să se curăţe de sângele său; de nimic sfânt să nu se atingă, şi la locaşul sfânt să nu meargă, până se vor împlini zilele curăţirii ei. Iar de va naşte fată, necurată va fi două săptămâni, ca şi în timpul regulei ei; apoi să mai stea şaizeci şi şase de zile pentru a se curăţi de sângele său.

1 Timotei 2: 9
Asemenea şi femeile, în îmbrăcăminte cuviincioasă, făcându-şi lor podoabă din sfială şi din cuminţenie, nu din păr împletit şi din aur, sau din mărgăritare, sau din veşminte de mult preţ.

1 Corintieni 11: 15
Şi că pentru o femeie, dacă îşi lasă părul lung, este cinste? Căci părul i-a fost dat ca acoperământ.

Eclesiastul 7: 26
Şi am găsit femeia mai amară decât moartea, pentru că ea este o cursă, inima ei este un laţ şi mâinile ei sunt cătuşe. Cel ce este bun înaintea lui Dumnezeu scapă, iar păcătosul este prins.

Numeri 30: 12
Şi bărbatul ei a auzit şi a tăcut asupra acesteia şi n-a oprit-o, atunci toate făgăduinţele ei se vor ţine şi orice legământ şi-ar fi pus asupra sufletului său se va ţine.
Deuteronom 22: 23-27
De va fi vreo fată tânără, logodită cu bărbat şi cineva o va întâlni în cetate şi se va culca cu dânsa, Să-i aduceţi pe amândoi la poarta cetăţii aceleia şi să-i ucideţi cu pietre: pe fată pentru că n-a ţipat în cetate, iar pe bărbat pentru că a necinstit pe femeia aproapelui său. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău. Iar fetei să nu-i faci nimic. Asupra fetei nu este vină de moarte, căci aceasta este tot una ca şi cum cineva s-ar ridica asupra aproapelui său şi l-ar omorî; Pentru că el a întâlnit-o în câmp şi, deşi fata logodită va fi strigat, n-a avut cine s-o scape.

Levitic 19: 20
De va dormi cineva cu femeie, împreunându-se, şi aceea va fi roabă, logodită cu un bărbat, dar nerăscumpărată încă sau dacă nu i s-a dat încă slobozenia, să-i pedepsiţi pe amândoi, dar nu cu moarte, pentru că ea nu este slobodă.

Deuteronom 20: 13-16
Şi când Domnul Dumnezeul tău o va da în mâinile tale, să loveşti cu ascuţişul sabiei pe toţi cei de parte bărbătească din ea. Numai femeile şi copiii, vitele şi tot ce este în cetate, toată prada ei să o iei pentru tine şi să te foloseşti de prada vrăjmaşilor tăi, pe care ţi i-a dat Domnul Dumnezeul tău în mână. Aşa să faci cu toate cetăţile care sunt foarte departe de tine şi care nu sunt din cetăţile popoarelor acestora. Iar în cetăţile popoarelor acestora pe care Domnul Dumnezeul tău ţi le dă în stăpânire, să nu laşi în viaţă nici un suflet;

Deuteronom 21: 10-13
Când vei ieşi la război împotriva vrăjmaşilor tăi şi Domnul Dumnezeul tău ţi-i va da în mâinile tale şi-i vei lua în robie, Şi vei vedea printre robi femeie frumoasă la chip şi o vei iubi şi vei vrea s-o iei de soţie, S-o aduci în casa ta, să-şi tundă capul său, să-şi taie unghiile, Să-şi dezbrace de pe ea haina sa de robie, să locuiască în casa ta şi să-şi plângă pe tatăl său şi pe mama sa timp de o lună; iar după aceea vei intra la ea, ca să fii bărbatul ei şi ea să-ţi fie femeie.

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Citeste noul testament, Hristos te iubeste.

spune asta tuturor copiilor din africa,tuturor copiilor bonavi, tuturor celor omorati in cutremure, inundati, de ce lasa iisus boala celor mici? din cauza unui mar, din cauza parintilor lui, sunt atatea boli facute special pentru cei mici, asta demonstreaza clar ca iisus al tau nu iubeste nici pe cei noi nascuti, numai vb de alte categorii de persoane

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A fost scrisă de bărbați complexați.

Spune-mi tu mie unde scrie in Biblie că Dumnezeu discriminează femeile! Cu cât mai multe versete date, cu atât mai bine. Ești cu evoluționismul sau cu creaționismul?

| bbobo22 a răspuns:

Felicitari! Desi esti foarte tanara, ma bucur sa constat ca esti o fata foarte deschisa la minte. Faci o mica greseala. Femeile nu sunt discriminate in Biblie ci de catre religii in general. Dar cum marile religii au fost si sunt conduse doar de barbati iar femeile au acceptat asta fara sa-si puna prea multe intrebari, uite asa s-a perpetuat acest fenomen. De exemplu nicaieri in Biblie nu scrie ca Maria Magdalena ar fi fost o femeie desfranata, dar mai toata stie despre ea cum ca ar fi fost. Si uite asa cu tot felul de interpretari ale unor barbati biserica a devenit misogina. Daca majoritatea femeilor care se duc la biserica ar gandi ca si tine si ar refuza sa mai accepte o religie care le discrimineaza cu siguranta lucrurile ar sta cu totul altfel.