Întrebarea ta are ca premisă că tot ceea ce e mai nou, doar prin faptul că e mai nou, e mai bun, mai real, mai adevărat.
Ai primit cumva informații de la energia care a cauzat universul deci anterioarîă ontologic timpului, materiei și spațiuluei care să te asigure că Dumnezeul creștin sigur n-a fost de față, ca să fii chiar așa de sigură că cei ce sunt creștini cred minciuni și că Creatorul în care ei cred nu are legătură cu realitatea exitenței noastre?
Se pare ca nu. Dar nu e crestinismul un caz izolat. Si musulumanii exista de 1400 de ani, si sunt chiar foarte credinciosi si fanatici si-n zilele noastre. Hindusii si budistii exista si ei de peste 2000 de ani, si sunt sute de milioane de adepti devotati in prezent. Si religiile politeiste din Antichitate au rezistat foarte multe secole. Asa e omul, se ataseaza mult de unele credinte, si le tot paseaza generatiei urmatoare, care se obisnuieste cu ele inca din copilarie, si apoi ii vine greu sa mai renunte la ele. Iar ciclul continua tot asa, pana la un important eveniment istoric care zdruncina din temelii lumea si vechile credinte, dupa care apar altele noi, de obicei prin evolutia celor vechi.
daca ai sti ce inseamna sa fii crestin adevarat, ti-ai retrage cuvintele. E adevarat, majoritatea religiilor care se declara ca fiind crestine sunt marionete ale statului si au ca scop sa faca cati mai multi bani de pe urma celor „slabi cu duhul". Dar religiile acelea nu oglindesc nici un pic crestinismul original, autentic, din secolul I. Au sfintit in Razboaiele Mondiale armele, preotii ortodoxi din Antanta au binecuvantat razboiul si armele, cei din Puterile Centrale la fel, de care parte a fost Dumnezeu? Ar fi sprijinit el un razboi care are la baza lacomia conducatorilor si proasta lor compententa in guvernare? Catolicii la fel, papa l-a sustinut pe Hitler cu lagarele lui de concentrare. Ti-am dat exemple ca sa iti arat cat de ipocrite sunt de fapt religiile astea. Tu ai motive sa multumesti ca au scris discipolii lui Isus evanghelia si scrisori catre congregatii, pe care le gasesti in Biblie. Uita-te cum arata tarile ale carei constitutie si reguli de stat nu sunt bazate pe Biblie si cum arata tarile care au la baza legile divine. Am vazut videoclipuri filmate de sirieni, le-au gasit aia la vama cand au intrat, era ceva normal ca tu sa stai nemiscat si sa ii spui unui prieten de-al tau sa te omoare, el stand la cativa metri. Acolo nu se stie ce e crima, ce e viol, e ce furt, acolo nu au legi cum avem noi. E haos nu ordine. Religiile sunt minciuni, ele sustin minciuni, Biblia le demasca de fapt iar Dumnezeu a promis ca le va distruge deoarece il dezonoreaza. Daca vei traii urmatorii ani vei vedea cum fix conducatorii politici vor „distruge" prost(i)toata asta pe nume religie. ONU vrea pace, iar religia sta la baza multor conflicte armate, si se vor intoarce toti impotriva ei, dupa secole de colaborare si sustinere reciproca. Atunci ii va veni judecata profetita in Apocalipsa.
Eu unul sunt crestin si nu vad motive sa imi fie rusine cu asta. Nu sunt spalat pe creier sa pup costiugul unor morti si sa atunc cu banii pe preoti, iar Biblia este cea mai bun ghid de viata, daca respecti principiile ei vei fi un om sanatos la minte. Si cum am spus, intre Biblie si majoritatea religiilor crestine este o diferenta mare. Probabil ca ai o parere proasta despre Biblie si ti-ai format-o pe baza a ce ai vazut la religiile care spun ca se bazeaza pe ea, insa nici un critic al Bibliei nu iti va arata profetiile care s-au implinit la secole dupa ce au fost mentionate, nici un critic nu iti arata ca Biblia a afirmat intai, si dupa a descoperit arheologia, nici un critic nu iti va spune ce valoare au sfaturile, legile si principiile ei si cum au fost aplicate ele de-a lungul timpului in folosul omenirii.
Lipsa culturii religioase la romani este grotesca.
Combinata cu sentimentul de atotstiinta si pseudo-cunoasterea istoriei, alaturi de principiul balcanic "doar eu detin adevarul suprem". Din pacate, romanii se pricep mai bine la religie si la cunoasterea regulilor democratiei decat la gramatica. Ghinion.
De ce inca exista crestinism in Romania? Deoarece ispita "omului homeric" nu este mai puternica decat smerenia omului crestin, care primeste cu dragoste loviturile vrajmasilor vazuti (aici cade accentul Crestinismul, pe dualismul vazut/nevazut).
Imi este greu sa observ pasiv tentativa ateismului social de a schimba datele istoriei (sincer, nu stiu ce societate, in afara de a noastra, se dezice de originile ei) si ar dori legiferare vadit malitioasa, subiectiva.
Orice prigoana (sistematica si frontala, precum in perioada comunista sau laturalnica si fragmentara, precum si postmodernism) este ingaduita de o vointa independenta de a noastra.
Să înţeleg că e o glumă luată de pe Ducatul de ce era, facebook, prin care face referire la creştini?
Cât de imatur.
Să te iei de mână cu Inferno, sau cum îl chema. Inferno ştie glume d-astea expirate de 2005 mult mai bune decât ale tale.
Mă apucă râsul de fiecare dată când citesc o dumă ca asta.
" Haha.Ce-o să le mai zic.Pun gluma asta acum, îmi dau toţi dreptate, duc pupi-e urât cuvântul, să nu-l mai zic- aşa, şi o să par cel mai dăştept dintre toţi. "
Serios că e amuzant. )
Victor, tâlhariiii.
Uau, pana acum si eu eram printre acesti crestini. Dar dupa ce m-ai trezit tu "la realitate" ....sunt tot asa. Ba da, a "evoluat" lumea, ca de asta ii vedem casatorindu-se pe Dorel si Gigel. Dar crestinismul nu are legatura cu evolutia lumii deloc. Nu crestinismul e o minciuna, ci lumea tot mai rea e plina de ele.
Ba da fac diferența, de aceea încă există oameni care cred că Iisus Hristos e Calea Adevărul și Viața și că pe Biserica Sa nici porțile Iadului nu o vor birui.