| Sapersters a întrebat:

Hey TPU, eu sunt o atee convinsă și mă mândresc, pentru că sunt atee, am fost creștină ortodoxă, dar am renunțat la aceasta religie și am primit ateismul în viata mea,deoarece religia este o minciună, iar ateismul este adevărul absolut. Am acceptat ateismul în viața, când am văzut adevarata fata a lui Dumnezeu, acest zeu misogin, xenofob și rasist. Intrebarea mea este, cum unii dintre voi credeți într-un asemenea zeu răzbunător, care cauzează durere și suferință și discriminează mai mult de jumătate din populația planetei?

46 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ateismul este adevărul absolut? Ai stat de vorba cu cineva prezent la apariția universului care te-a informat ca nu era picior de Creator implicat pe-acolo?
Dacă nu ar exista un creator moral, ca standard al binelui pece baza evaluezi pe cineva ca fiind bun sau rău?

| LoveSleep a răspuns:

La moda e sa nu-ti pese acum.
Nu esti nici credincios, nici ateu. Nu-ti pasa.

Mai invata, esti in urma.

| Frank51 a răspuns:

Felicitări, ai o diplomă pentru ipocrizie.

Nu ești nici măcar pe aproape de adevărul absolut, deoarece nu există. Faptul că ești într-o extremă și în același timp judeci extrema cealaltă mă face să simt o repulsie extraordinară.

| blackWisteria a răspuns (pentru Frank51):

Ateismul nu e o extrema.

| Frank51 a răspuns (pentru blackWisteria):

Ateismul este o extremă, la fel ca și teismul. Dacă vrei să vorbim de neutralitate, s-ar putea ca nihilismul să corespundă.

Nihilismul neutru?
Mai degraba e nihilismul o extrema. Ateismul e necredinta in zei si atat. Teismul si nihilismul sunt credinte. Nihilismul crede ca viata nu exista cu totul, ca nu are niciun sens, scop, respinge toate valorile, cunoasterea, morala in general, nu doar cea religioasa. E o viziune pesimista si sceptic-extremista. Ateii sunt oameni normali, au valori si morala, dar nu definita de carti religioase, isi pot da un sens vietii doar ca nu cred in dumnezeu cum nici tu nu crezi in zane, inorogi, Thor, iele si sirene. Pe lista de creaturi mitice ei au si dumnzeul tau, cam atat.
Poate nihilismul e o extrema a ateismului. Nu e nimic neutru in a respinge existenta cu totul.

| Frank51 a răspuns (pentru blackWisteria):

Nihilismul nu are această definiție, nu știu de unde ai scos afirmațiile. Nihilsmul nu respinge nimic, nihilismul este lipsa tuturor stimulilor. Teismul respinge ateismul și viceversa.

Vai, mama.

nihilism
nī′ə-lĭz″əm, nē′-
noun
The doctrine that nothing actually exists or that existence or values are meaningless.
Relentless negativity or cynicism suggesting an absence of values or beliefs.
Political belief or action that advocates or commits violence or terrorism without discernible constructive goals.
A diffuse, revolutionary movement of mid-19th-century Russia that scorned authority and tradition and believed in reason, materialism, and radical change in society and government through terrorism and assassination.
A delusion, experienced in some mental disorders, that the world or one's mind, body, or self does not exist.
In metaphysics, the doctrine that nothing can really be known, because nothing exists; the denial of all real existence, and consequently of all knowledge of existences or real things.
In theology, same as nihilianism.
Total disbelief in religion, morality, law, and order.

| VoidEternal a răspuns:

laughing

Te declari atee dar nici măcar nu cunoști definitia termenului.

Ateii nu cred in existența niciunei deitati. "Sa zici că ai văzut adevărata față a lui Dumnezeu" e o contradicție cu definiția ateismului.

Exista un nume și pentru afecțiunea ta. Deficit de atenție, mostly. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

| blackWisteria a răspuns (pentru VoidEternal):

Absolut nicio legatura cu deficitul de atentie, mai deraba disonanta.

| iurii75 a răspuns:

Straniu. Eu eram ateu dar am devenit creștin. Tocmai fiindcă m-am convins că viața nu poate apărea întâmplător. Si m-am convins că Dumnezeu este iubitor, îndurător, dar si drept.
Deci cuiva din noi doi ceva ia scăpat...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești departe de aL cunoaște pe Dumnezeu. Dumnezeu nu e nici pe departe așa cum L-ai portretizat tu.

| Sapersters explică (pentru anonim_4396):

În Iran femeile sunt bătute pana la moarte, pentru că refuza sa poarte Hijabul, în lume se produc atacuri teroriste în numele lui Dumnezeu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sapersters):

Dar Dumnezeu nu are legătură cu astea. Dumnezeu nu a cerut niciodată atacuri teroriste în numele Sau.

| Sapersters explică (pentru anonim_4396):

Câte femeii mai trebuie să moară in numele lui d-zeu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică." (Ioan 3:16)

"Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi." (Romani 5:8)

"Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Și-a dat viața pentru noi; și noi deci trebuie să ne dăm viața pentru frați." (1 Ioan 3:16)

"Dragostea lui Dumnezeu față de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El. Și dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi și a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispășire pentru păcatele noastre. "(1 Ioan 4:9, 10)

"Iată ce mai gândesc în inima mea și iată ce mă face să mai trag nădejde: bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se innoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare!" (Plângerile lui Ieremia 3:21-23)

"Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care-l caută." (Plângerile lui Ieremia 3:25)

"Eu îți șterg fărădelegile ca un nor, și păcatele, ca o ceață: întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat." (Isaia 44:22)

Cu toate versetele astea, poți sa spui despre Dumnezeu cuvinte atât de urate cum ai spus mai sus?

| 199onur7 a răspuns:

În viața asta pe pământul asta pe care calci si respir și manânci și trăiești și ești in viața auzi si vezi totul in jurul tău și tot ce ai este datorită lui el ți-a lăsat decizia ție daca crezi in el cu Adevărat sau nu el ți-a lăsat conștiința sa ști și să-ți dai seama ce este bun si rău in viața asta daca faci bine vei vedea bine daca faci rău altor oamenii nevinovați și te bucuri la necazul lor și îți bați joc de ei râzi de ei faci mișto pe seama lor apoi sa nu te întrebi de ce Doamne cum Doamne căci ai o conștiință care ția lăsato curată ca apa dar tu dacă faci ce faci totul țise va întoarce El există cu Adevărat și ne vede pe fiecare in parte de aude pe fiecare in parte ne știe pe toți fiecare in parte cine cine este cu Adevărat cine ce este cu Adevărată si in cine ce zace cu Adevărat nu ai de decat sa fi in contra lui cat vrei el te iubește cu Adevărat chiar de ești in potriva lui si il urăști.

| Sapersters explică (pentru 199onur7):

Dumnezeu este un zeu răzbunător, misogin, rasist, Xenofob. De ce aș vrea să mă închin diavolului? deoarece d-zeu este diavolul, în persoană, religia a comis numeroase crime odioase împotriva umanității, încurajând violenta, terorismul și crimele.

| 199onur7 a răspuns (pentru Sapersters):

Ioan 12:44-50
Ioan 12:44-50 VDC
Iar Isus a strigat: „Cine crede în Mine nu crede în Mine, ci în Cel ce M-a trimis pe Mine. Și cine Mă vede pe Mine vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Eu am venit ca să fiu o lumină în lume, pentru ca oricine crede în Mine să nu rămână în întuneric. Dacă aude cineva cuvintele Mele și nu le păzește, nu Eu îl judec, căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să mântuiesc lumea. Pe cine Mă nesocotește și nu primește cuvintele Mele, are cine-l osândi: Cuvântul pe care l-am vestit Eu, acela îl va osândi în ziua de apoi. Căci Eu n-am vorbit de la Mine Însumi, ci Tatăl, care M-a trimis, El Însuși Mi-a poruncit ce trebuie să spun și cum trebuie să vorbesc. Și știu că porunca Lui este viața veșnică. De aceea lucrurile pe care le spun, le spun așa cum Mi le-a spus Tatăl."

Citește cu atenție mare tot citește de cate ori poți până îți vei da seama si vei înțeleg cu Adevărat ce spune ce zice.

| Sapersters explică (pentru 199onur7):

Your God is not here, accepta asta

| 199onur7 a răspuns (pentru Sapersters):

Noi oamenii ști ce suntem? Cu*ve cu mai multe fețe noi oamenii ști ce suntem? Cele mai rele ființe care pot exista pe lumea asta tu nu vezi cât rau face noi pe lumea Asta? Tu nu vezi cat de sadici suntem noi pe lumea asta? Tu nu vezi cate de sadici suntem pe lumea asta? Tu nu vezi căta cruzime ai răutatea zace in noi si cat de egoiști si lacomi suntem? Ca ma sane mai ajute cum ma sa se mai uite la noi cand noi ba noi toți suntem draci pe lumea asta noi in sine suntem diavolul pe lumea asta ba eu nu vad ba nimic absolut nimic bun in noi ceva frumos sa face tot ce face este numai pentru noi atata ne dam in cap unul la altul ne vindem ne credem buricul pământului si când ne vinde o belea pe cap ce face? Aolo Doamne ajuta nu? Cum sate ajute când ți-a dat o conștința 2 maini 2 picioare 2 ochii prost nu ești incult nu ești poți munci? Poți nu? Atunci când faci rău si nu-ti merge bine ce faci? Doamne ajută ma nu? Cand sa mai închidă ochi? Cat sa mai rabde? Cat crezi ca va mai trece cu vederea? Suntem cea mai mare greșeală pe lumea asta noi ca oamenii nu ar trebui sa există suntem foarte rai foarte cruzi ne place bani vile masini vacanțe figuri si arfe si apoi Doamne ajută ne nu? Si o dam pe ateiști sa fim la moda o da uite sunt un ateu ba mai dați dracu cu atât falsitate ca mise face scârbă de tot

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sapersters):

Doamne ferește, ce prostii spui... Cum sa fie Dumnezeu diavolul?

| 199onur7 a răspuns:

Mise face o asa scârbă de felul ăsta de om ba in ultimul hal atâta falsitate atâta răutatea in si tot ei începe sal judece sa vorbească in numele lui noi să-i mulțumi ca inca me mai lasă sa respirăm in rahatul creat si facut de noi pe lumea asta noi îi suntem datori ca inca mai respirăm pe lumea asta falsă si plină de oamenii falși mincinoși mise face o așa scârbă in ultimul hal de genul asta de om care se ascunde in spatele la toatea minciunile vad atâta de clar ce faci tu vad atata de ușor ce faci tu si unde bați toate cuvintele de tine ca mise face si mai rau scârbă îți vad atâta de usor intențiile si cum te joci de omul bun ca deja imi vine sa vomit noi nici unul din noi nu suntem oamenii buni nici unul încetați sa mai pozați in îngeri p*li noi inca să-i mulțumim ca astăzi respirăm astăzi suntem in viață

| 199onur7 a răspuns:

Frate si eu sunt in potriva la bolnavi care își bat fameile care nu poartă un batic adica frate de ce sa bați ma o femeie ca nu poartă batic ce dracu ăștia trebuie direct pușcărie pe viață fata nicio discuție si altele la pușcărie cu ei bolnavi dracu da nu frate să-l judeci pe el ce treaba ai ma tu cu el? Ce ți-a facut el ție? Ce vina are ma el ca bolnavi ăia își bat femeile sau alți fac si mai rău ce vină are el? Ca in noi zace atata răutatea atâta cruzime toți ne postam o vai uita ce om bun sunt o vai uite ce creștin sunt eu da toți suntem un mare astea suntem asta este cu Adevărată Adevărul când ne merge bine si avem banii suntem pfaiii nimeni nu-i ca noi si cand ne merge rău Dumnezeul clar el gata el face ba aveți grija ba si terminați cu astea ajunge cu astea esti ateu? Bravo ție sa fi sănătos tată da nul mai judeca nu mai face asa nu ai idee in ce te bagi încetează sa dai vina pe el sal judeci pe el ca ție nu-ți merge bine in viața aia nu este degeaba așa faci bine vezi bine...

| Paendeo12 a răspuns:

Si eu sunt atee, diferenta o face faptul ca nu incerc sa ii atac pe cei care aleg sa creada. Cum mie nu imi place sa mi se bage religia, biserica sau orice tine de asta, pe gat, asa nu imi place nici sa ii atac pe cei care cred. Nu te face un om mai bun faptul ca incerci sa ii denigrezi pe cei care cred, ci mai degraba te baga in aceeasi oala. Cum tu sustii ateismul, asa isi sustine fiecare religia, ca de ce sa ne vedem fiecare de credința lui...

| Namun a răspuns:

Bună!

E alegerea fiecăruia să creadă în ce vrea!
Întrebarea ta mi se pare aiurea, plina de răutate la adresa celor ce cred în Divinitate!
E ca și cum te-aș întreba eu pe tine de ce ai devenit atee, fiindcă e o prostie curată, e o MINCIUNĂ.
Spui că Dumnezeu discriminează? Păi și tu prin întrebarea ta ce faci? Se vede de la o poștă că nu suporți ideea de ortodoxie. E strict alegerea ta!
Dar eu nu înțeleg de ce le ceri celor ce cred în ceva să ți se justifice că de ce cred? E absurd.
Nu te judecă nimeni pentru alegerile tale. Ai ales drumul ăsta, de ce te mai interesează de părerea altora care cred? Pe bune acum.
Unii pot să creadă în Hristos, alții pot să creadă în Buddha alții în Mohamed e alegerea lor și tu nu ai dreptul să îi tragi la răspundere cum nici ei nu te trag pe tine la răspundere pentru simplul fapt că ai devenit atee.
E vorba de respect!
Când vom învăța ce e ăla altfel vor evolua lucrurile!

Numai bine!

| Sapersters explică (pentru Namun):

Ai dreptate, nu agreez religiile, care comit crime împotriva umanității, atât creștinismul, cat și islamul comit crime odioase împotriva umanității. În Iran femeile sunt bătute pana la moarte pentru ca refuza sa poarte hijabul? Nu eu discrimineaz religia, religia ma discriminează pe mine. serios un bărbat de 53 de ani, care se căsătorește cu o fată de 6 ani, iar la 9 ani o violează, musulmanii îl numesc,, sfânt profet " de ce ar trebui sa am respect fata de niște credințe imbecile?

| Namun a răspuns (pentru Sapersters):

Trebuie să ai respect, fiindcă și ei te respectă pe tine și credința ta sau mă rog ateismul!
Da, ai dreptate, unele religii au niște tradiții odioase, dar asta e religia lor! E fix problema lor! Nu ai voie să îi judeci tu!
Hai să îți spun un lucru, nu religia e problema, ci omul!
Cunosc ATEI criminali, cunosc și CREȘTINI plini de ură. Am prieteni MUSULMANI, care nu comit atrocități, ba chiar luptă pentru a schimba lucrurile în mai bine!
Când vezi atâtea antiteze te întrebi oare religiile lor sunt de vina? Nu!
Fiecare persoană e responsabilă pentru toate acțiunile pe care le face!
Sincer se vede din răspunsul tău ura pe care o ai.
Problema e că jignești comunități întregi, creștini, musulmani etc!
Un sfat prietenesc dacă vrei respect, oferă!
Eu sunt creștin ortodox, mă mândresc și eu cu religia mea, asta ce înseamnă? Că sunt un criminal? Că am comis atrocități?
Direct m-ai jignit.
Eu nu o să încep să te judec că de ce ai lăsat credința sau să îți las citate din Biblie și nici nu o să încerc să te conving să crezi în ceea ce cred eu!
Din respect fac lucrurile astea! Respect în ceea ce ai ales tu să crezi! Nu mă interesează! Respectă și tu la rândul tău!

| blackWisteria a răspuns (pentru Namun):

Crestinii n-au nicio treaba cu respectul, asa ca nu merita respect.

| Namun a răspuns (pentru blackWisteria):

Este strict părerea ta!

| blackWisteria a răspuns (pentru Namun):

Nu e "stricta" deloc. E un adevar general valabil. Toate religiile incearca sa ia drepturile altora de a trai o viata normala. Religiile o sa fie respectate cand nu o sa mai fie violente si abjecte.

| anonim_4396 a răspuns (pentru blackWisteria):

Nu toate religiile încearcă sa ia drepturile altora de a trai o viata normală. Pt tine viata normala e sa înjuri, sa fumezi, sa bei, sa te bați, sa te cerți, să curvesti, să omori, să furi, să i urăști pe cei din jurul tău, sa te îmbeți, sa îți bați familia, sa faci avort etc? Asta e o viață NORMALĂ? Lumea în care trăim acum e tot mai puțin normală, toate lucrurile păcătoase devin acum "lucruri normale", oamenii promovează tot felul de lucruri neobișnuite, ciudate ca fiind absolut normale. Dumnezeu ne vrea sfinți pentru El, sa împlinim toată Biblia și sa Îl cautam din toată inima. Cum împlinim noi Biblia când toate aceste lucruri "normale" încalcă poruncile divine? Sa fim serioși, lumea se strica, nu religia încearcă sa ia drepturile altora de a trai o viata normala.

| blackWisteria a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand ai ajuns la avort mi-am dat seama ce IQ ai. Biblia nici macar nu abordeaza subiectul asta. Cum spuneam, majoritatea nu stiti nimic despre religia voastra.

Nu, nu îl abordeaza? Prin "sa nu ucideți", la ce crezi ca se referă? Și stai tu calm, ca IQ ul meu nu stă în aceste porunci, dacă împlinești Biblia sau încerci sa o faci, ti se spune ca ai nevoie de psihiatru, ca ai IQ mic, că ești primitiv, ca ai probleme cu capul, ca nu ești evoluat etc... Și știi ce? Nu mi pasa absolut deloc părerile voastre, părerea lui Dumnezeu contează.

Și asta nu are de a face cu religia, ci cu voia lui Dumnezeu. Deci eu am habar și de religia mea dar și de Biblie și Dumnezeu. Și nu religia contează, cum cred majoritatea de aici, ci Biblia. Nu înțeleg d eve se pune un accent atât de mare pe religie, când ea e doar un lucru inventat de om. Biblia e cartea vieții, ea contează, nu un nume pe care il purtam.

La oameni. In Biblie pana si Adam a devenit om cand a luat prima gura de aer. Dar nu ma astept sa stii asta.

Daca crezi ca embrionul e fetus si om, probabil si spermatozoidul e, inseamna ca esti si impotriva anticonceptionalelor, a masturbarii si a sexului facut pentru alt scop decat acela de a procrea.

Daca "sa nu ucideti" se aplica la orice, esti vegan sau ipocrit?

Chiar nu am de gând sa stau sa îți explic ție cum stau treburile. Oricum nu înțelegi și nu ești o persoana dispusă sa înțeleagă. Embrionul e tot un suflet, care, mai devreme sau mai târziu va deveni om, cum zici tu. Și Adam a devenit om când a luat prima gura de aer ptc atunci a fost creat. Cum ar fi putut sa fie om dacă nici măcar nu exista, în nicio forma? E penibil sa faci comparația asta. Și dacă fătul nu e și el om, cum în pântecul Elisabetei, când Maria s-a apropiat, Ioan a săltat și s-a umplut de Duhul Sfant? (biologic, da, e un făt, dar care devine om adică e cam același lucru). Dumnezeu nu are în vedere dacă fătul e încă în pântec sau e deja născut, tot om e. După ce s ar fi născut, ar fi fost un om care creștea și putea alege sa se întoarcă la Dumnezeu. Tu, dacă îl omori, îl privezi de aceste lucruri și încalci și porunca lui Dumnezeu. Și cu animalele e cu totul altceva, animalele au fost lăsate pe pământ pentru a fi mâncate, adică sa nu exageram. Dumnezeu i-a zis lui Noe ca animalele ii vor fi ca hrana (evident, nu doar animalele sunt hrana omului ptc lui Adam i s-a zis sa mănânce rodul pământului). Nici nu cunoști Biblia dar îmi spui mie de Adam, sa fim serioși...

Si spermatozoidul e un suflet. Dupa ce-i dai drumul in batista, da-i un pupic si mangaie-l pe cap. Nu ai ce sa explici, esti nul.

Crezi ce vrei

| blackWisteria a răspuns:

Majoritatea credinciosilor nu inteleg ce citesc in limba lor curenta, nu te gandi ca au stat ei sa citeasca si sa interpreteze biblia. Sunt indoctrinati de mici.

Sa știi ca foarte mulți creștini citesc Biblia de multe ori și chiar stau sa o înțeleaga, nu sunt îndoctrinați. Adică nu toți sunt îndoctrinați.

Foarte putini o citesc. Religia domina in mediul rural, unde multi nici macar nu stiu sa citeasca. De multe cand eram copil incercam sa vorbesc cu babele de la tara pasaje din Biblie, nu stiau nimic. Stiau traditii locale si ce zicea preotulca e pacat. Ma fortau sa merg la biserica, dar cand le spuneam un citat din Biblie faceau ochii cat cepele ca nu il auzisera in viata lor. Le intrebam ce logica are traditia X se blocau. Biblia are si un limbaj greoi, nu e suficient sa o citesti oricum ca sa o intelegi, trebuie sa o studiezi. Aproape nimeni nu face asta.

Ba da. În biserica mea aproape toti sau chiar toți citesc Biblia și majoritatea o studiază. Dacă tu nu stiai, nu inseamna ca nu se întâmplă. Și cunosc și multe persoane din afara bisericii mele care fac la fel, deci nu, nu aproape nimeni nu face asta.

45% din populatia tarii sufera de analfabetism functional.

Da, și din acei 55% care știu sa citească, sunt mii sau zeci de mii de oameni care citesc Biblia, deci...

| Irisisisisis a răspuns:

Bună! Aș avea nevoie de tine, atee fiind, să-mi completezi un chestionar de 5 minute în vederea realizării lucrării de licență pe tema religiei. Am mult mai mulți credincioși decât necredincioși, dar încă poate completa orice (dacă mai vede și vrea altcineva), îți pot comunica rezultatele la final.

https://forms.gle/cgJMdDWvbvJvFPfZ9

Întrebări similare