Nihilismul neutru?
Mai degraba e nihilismul o extrema. Ateismul e necredinta in zei si atat. Teismul si nihilismul sunt credinte. Nihilismul crede ca viata nu exista cu totul, ca nu are niciun sens, scop, respinge toate valorile, cunoasterea, morala in general, nu doar cea religioasa. E o viziune pesimista si sceptic-extremista. Ateii sunt oameni normali, au valori si morala, dar nu definita de carti religioase, isi pot da un sens vietii doar ca nu cred in dumnezeu cum nici tu nu crezi in zane, inorogi, Thor, iele si sirene. Pe lista de creaturi mitice ei au si dumnzeul tau, cam atat.
Poate nihilismul e o extrema a ateismului. Nu e nimic neutru in a respinge existenta cu totul.
Nu e "stricta" deloc. E un adevar general valabil. Toate religiile incearca sa ia drepturile altora de a trai o viata normala. Religiile o sa fie respectate cand nu o sa mai fie violente si abjecte.
Nu toate religiile încearcă sa ia drepturile altora de a trai o viata normală. Pt tine viata normala e sa înjuri, sa fumezi, sa bei, sa te bați, sa te cerți, să curvesti, să omori, să furi, să i urăști pe cei din jurul tău, sa te îmbeți, sa îți bați familia, sa faci avort etc? Asta e o viață NORMALĂ? Lumea în care trăim acum e tot mai puțin normală, toate lucrurile păcătoase devin acum "lucruri normale", oamenii promovează tot felul de lucruri neobișnuite, ciudate ca fiind absolut normale. Dumnezeu ne vrea sfinți pentru El, sa împlinim toată Biblia și sa Îl cautam din toată inima. Cum împlinim noi Biblia când toate aceste lucruri "normale" încalcă poruncile divine? Sa fim serioși, lumea se strica, nu religia încearcă sa ia drepturile altora de a trai o viata normala.
Cand ai ajuns la avort mi-am dat seama ce IQ ai. Biblia nici macar nu abordeaza subiectul asta. Cum spuneam, majoritatea nu stiti nimic despre religia voastra.
Nu, nu îl abordeaza? Prin "sa nu ucideți", la ce crezi ca se referă? Și stai tu calm, ca IQ ul meu nu stă în aceste porunci, dacă împlinești Biblia sau încerci sa o faci, ti se spune ca ai nevoie de psihiatru, ca ai IQ mic, că ești primitiv, ca ai probleme cu capul, ca nu ești evoluat etc... Și știi ce? Nu mi pasa absolut deloc părerile voastre, părerea lui Dumnezeu contează.
Și asta nu are de a face cu religia, ci cu voia lui Dumnezeu. Deci eu am habar și de religia mea dar și de Biblie și Dumnezeu. Și nu religia contează, cum cred majoritatea de aici, ci Biblia. Nu înțeleg d eve se pune un accent atât de mare pe religie, când ea e doar un lucru inventat de om. Biblia e cartea vieții, ea contează, nu un nume pe care il purtam.
Nihilismul nu are această definiție, nu știu de unde ai scos afirmațiile. Nihilsmul nu respinge nimic, nihilismul este lipsa tuturor stimulilor. Teismul respinge ateismul și viceversa.
Bună! Aș avea nevoie de tine, atee fiind, să-mi completezi un chestionar de 5 minute în vederea realizării lucrării de licență pe tema religiei. Am mult mai mulți credincioși decât necredincioși, dar încă poate completa orice (dacă mai vede și vrea altcineva), îți pot comunica rezultatele la final.
https://forms.gle/cgJMdDWvbvJvFPfZ9
Vai, mama.
nihilism
nī′ə-lĭz″əm, nē′-
noun
The doctrine that nothing actually exists or that existence or values are meaningless.
Relentless negativity or cynicism suggesting an absence of values or beliefs.
Political belief or action that advocates or commits violence or terrorism without discernible constructive goals.
A diffuse, revolutionary movement of mid-19th-century Russia that scorned authority and tradition and believed in reason, materialism, and radical change in society and government through terrorism and assassination.
A delusion, experienced in some mental disorders, that the world or one's mind, body, or self does not exist.
In metaphysics, the doctrine that nothing can really be known, because nothing exists; the denial of all real existence, and consequently of all knowledge of existences or real things.
In theology, same as nihilianism.
Total disbelief in religion, morality, law, and order.
La oameni. In Biblie pana si Adam a devenit om cand a luat prima gura de aer. Dar nu ma astept sa stii asta.
Daca crezi ca embrionul e fetus si om, probabil si spermatozoidul e, inseamna ca esti si impotriva anticonceptionalelor, a masturbarii si a sexului facut pentru alt scop decat acela de a procrea.
Daca "sa nu ucideti" se aplica la orice, esti vegan sau ipocrit?
Chiar nu am de gând sa stau sa îți explic ție cum stau treburile. Oricum nu înțelegi și nu ești o persoana dispusă sa înțeleagă. Embrionul e tot un suflet, care, mai devreme sau mai târziu va deveni om, cum zici tu. Și Adam a devenit om când a luat prima gura de aer ptc atunci a fost creat. Cum ar fi putut sa fie om dacă nici măcar nu exista, în nicio forma? E penibil sa faci comparația asta. Și dacă fătul nu e și el om, cum în pântecul Elisabetei, când Maria s-a apropiat, Ioan a săltat și s-a umplut de Duhul Sfant? (biologic, da, e un făt, dar care devine om adică e cam același lucru). Dumnezeu nu are în vedere dacă fătul e încă în pântec sau e deja născut, tot om e. După ce s ar fi născut, ar fi fost un om care creștea și putea alege sa se întoarcă la Dumnezeu. Tu, dacă îl omori, îl privezi de aceste lucruri și încalci și porunca lui Dumnezeu. Și cu animalele e cu totul altceva, animalele au fost lăsate pe pământ pentru a fi mâncate, adică sa nu exageram. Dumnezeu i-a zis lui Noe ca animalele ii vor fi ca hrana (evident, nu doar animalele sunt hrana omului ptc lui Adam i s-a zis sa mănânce rodul pământului). Nici nu cunoști Biblia dar îmi spui mie de Adam, sa fim serioși...
Si spermatozoidul e un suflet. Dupa ce-i dai drumul in batista, da-i un pupic si mangaie-l pe cap. Nu ai ce sa explici, esti nul.
Straniu. Eu eram ateu dar am devenit creștin. Tocmai fiindcă m-am convins că viața nu poate apărea întâmplător. Si m-am convins că Dumnezeu este iubitor, îndurător, dar si drept.
Deci cuiva din noi doi ceva ia scăpat...
La moda e sa nu-ti pese acum.
Nu esti nici credincios, nici ateu. Nu-ti pasa.
Mai invata, esti in urma.
anonim_4396 întreabă: