Vesti proaste, la varsta ei (15 ani ai zis) iubirea vine si trece, deci sunt sanse cam mari ca ea sa se sature de tine iar tu sa o mai iubesti. Inca un lucru, vezi ca atunci cand iti merg toate bine urmeaza un necaz mare asa ca asteapa-te la unul si ai grija.
Important e sa afli care religie e adevarata, ca sa o schimbi. Apoi, ca sa iti dai seama ce e placut lui Dumnezeu, e bine sa studiezi Biblia si te vei convinge cum vede Dumnezeu lucrurile.Articole utile poti gasi pe situl jw.og sectiunea adolescenti.
Iara se face reclama la aceasta secta? Stiu ca v-i se cere sa recrutati cat mai multi oameni dar nu cred ca omul acesta cauta inca o "religie".
Noi nu recrutam oamenii, mergem la usile lor pentru a vorbi despre ceea ce ne-a zis Isus sa facem.Matei28:19,20.Cat despre faptul de a deveni martor, presupune un studiu biblic atent si apoi aplicarea normelor biblice in viata.Conform Bibliei, botezul crestin implica schimbari, iar daca cineva nu face ce zice Biblia nu devine un martor.
Te rog amageste pe altcineva. Am participat la ceremonia voastra de inviere sau cum se numeste si a fost foarte clar exprimata aceasta idee.
Noi nu avem ceremonii despre inviere, deci nu prea cred ca ai inteles despre ce era vorba.
Imi_ pare rau, dar nu poate fi vorba de "schimbare", ci de "parasire" a Bisericii, a lucrarii harului.
Pentru ca iata, cu ce ai putea inlocui Biserica lasata de Dumnezeu? :
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU DEFECT, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27).
Multe secte invită la studii biblice, DAR, "studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.
Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!
Ştii ce este aceea literatură, ştii cât de uşor poate fi interpretat un text într-un fel sau altul! Scriptura insa nu poate fi folosită si denaturată la fel. Din această cauză doar există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…
Eu nu mi-as schimba religia pentru o fata, dar logic ca voi daca o sa continuati cu relatia va trebui sa ajungeti la un punct comun. Mai iubiti-va acum fara sa luati religia in considerare si mai tarziu veti discuta si despre asta. Daca Dumnezeu e bun si tu ii esti loial, iti va ajuta! Eu cunosc la fel un caz, numai ca el si ea erau mai in varsta, adica deja era vorba de o relatie serioasa, chiar casatorie. El s-a dat la religia ei, penticostala. Acum sunt fericiti, sunt la casa lor si Il iubesc pe Dumnezeu.
Oh, haide! Chiar o sa permiti religiei sa va desparta? Dragul meu, daca ti la ea, atunci esti dispus sa ramai langa ea orice ar fi. Si sa-ti mai zic ceva: NU Dumnezeu ti-a gasit fata asta, ci TU. Of, cum sa-ti zic? Nu mai lasati oameni buni sa fiti condusi in halul asta de relige. Da, baiete: sunt atee. Si ma ingrijoreaza faptul ca lasati religia sa va conduca astfel vietile. Nu vezi? Suferi. De ce? Fiindca nu stii ce ar trebui sa faci in cazul de fata. Si care e problema? Ea e de alta religie. Of, puteti avea o relatie departe de legile astea ale religiei. Si amandoi trebuie sa faceti pasul asta. E o dovada ca va iubiti. Stiu ce e greu sa auzi toate astea fiindca ai trait toata viata crezand orbeste, dar cauta si o sa vezi ca am drepatate. Te mai avertizez de un lucru: la 15 ani... iubirea e cam nesigura. Asa ca ai grija cata atentie ii atentie ii acorzi.
Nu lasa astfel de lucruri sa te opreasca sa fi fericit!
Păcat ar fi să vă despărţiţi din o aşa mare prostie, anume din cauza religiei.
Dacă vă iubiţi cu adevărat nu veţi lucrurile mărunte să vă oprească din a fi împreună până la sfârşit.
Dumnezeu este unul peste toti. Atata timp cat tu si ea credeti in el, el va poate ajuta sa treceti peste orice sincer nu cred ca conteaza religia, atata timp cat fiecare crede in Dumnezeu si il iubeste.
Am uitat sa mentionez ca si ea are o mare credinta! Si m-a invatat si aratat lucruri care nu le stiam!