| CacaoDeBranza a întrebat:

Hey.
Vreau sa deschid un subiect oarecum " tabu".
Ei bine, subiectul este : Crestini vs atei.
Vreau ca fiecare care comenteaza sa vina cu 5 argumente justificate prin care isi sustine religia.
(la categoria atei pot sa intre si deisti si restul)
(fara satanisti, nu avem nevoie si de mai multa ceata laughing ).

10 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Daca definim intreaga realitate ca fiind Dumnezeu, iar intreaga realitate exista, atunci rezulta ca si Dumnezeu exista.

| Narcis2007 a răspuns:

Ateismul nu e o religie

| Mădă0611 a răspuns:

Exact! Ateu e un cuvant inventat de teisti, dar "e" grele, stiu.

| sublime89 a răspuns:

Eu nu am ce religie sa sustin.

| suffarstar a răspuns:

"Vreau sa deschid un subiect oarecum " tabu".

Ei bine, subiectul este : Crestini vs atei. "

Mare greseala. O sa se lase cu cutremure cibernetice! laughing

| KhludCiprian a răspuns:

Lasand la o parte ca e conversationala, si sper in onestitatea ta iti voi da urmatoarele 5 argumente:
1. Cu cat pui mai multe atribute (si zeii ce sunt foarte populari au foarte multe atribute) acea persoana devine mai improbabila. Doar sub natura atributelor Iehova (dar poti pune orice Dumenzeu) are o probabilitate practic nula in a exista
2. Iehova (zeul biblic) daca exista, nu e moral nici in Vechiul Testament nici in Noul Testament. Vezi cat de moral ar fi cineva care ar arde copii sai ce ii iubeste nespus pentru vesnicie. Daca tii doar la VT, vezi ce om ar masacra un popor vecin ce singura vina ar fi ca nu slujeste zeul care trebuie. Ah scuze, mai putin femeile virgine ce pot fi pastrate poporului ales!
3. Biblia e plina de contradictii si e o vedere foarte naiva a realitatii. Mai rau, e foarte grea acceptarea stiintei si medicinii moderne cu sfaturile acesteia. A te ruga sa te vindeci poate fi un pericol pentru viata ta, o penicilina mai rar!
4. Crestinatatea, sau musulmanii, sau hindusii, etc. cand te uiti mai ales in zonele de conflict: toti au fost monstri desi te asteptai sa vezi doar compasiune
5. Ateismul ofera o baza moralista mult mai avansata ca e ajustata la secolul XX sau XXI. Iti recomand Sam Harris cu Moral Landscape sau Bart Ehrman, sau Christopher Hitchens sau Dawkins cand vorbesti doar de moralitate. Toti au o moralitate excelenta!

In special Sam Harris iti arata cum poti medita fara sa te gandesti la nimic spiritual (de exemplu) si sa ai toate beneficiile relaxarii dar fara sa crezi in mituri ale unei carti "sfinte".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sant crestin ortodox.ce sant ateii? cine sant? biblia, este temelia vietii crestinului. Dumnezeu ESTE.Cuvantul lui este adevarat si vesnic.Cuvantul,s-a implinit intocmai si la timp.al cincilea argument, il cauti singur fiindca ni incap doar vorbe.mai trebuie si minte, si simtire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ateii sunt putini si nu merita efortul sa le dam importanta.
Se cam baga singuri in seama din lipsa de alte preocupari.

| ChangeName a răspuns:

Nu inteleg care este problema ta cu satanistii.
Gandeste-te ca nu toti satanistii se ocupa cu magie si chestii din astea.
Satanismul se imparte in doua categorii:
Satanismul modern
Satanismul clasic
Satanisul modern care sunt doar niste tineri rebeli care au ales sa isi traiasca viata dupa propriile reguli si principii
si cel clasic unde acolo intervine venerarea lui satan.
Dar din punctul meu de vedere sunt tot oameni care trebuie acceptati.

| CacaoDeBranza explică (pentru ChangeName):

Atunci hai sa discutam si despre zeii greci si egipteni.
M-am referit la faptul ca daca aveam nevoie de ei faceam "Crestini vs satanisti". Acum am vrut doar sa vad argumentele crestinilor fata de cele ale ateilor. De ce se crede in Dumnezeu si de ce nu.
Si iti multumesc de off topic