Si eu am avut aceiasi intrebare acum ceva timp.
Gandeste-te in felul urmator. Daca Dumnezeu, ar fi fost si El creat de cineva, pai noi nu ne-am mai fi rugat la El, ci la creatorul Lui.
Dumnezeu a existat cand nu era nimic. Era gol, negru, nimic, si el a creat ceva, apoi, noi am venit cu ideea ca nu se putea ca inainte sa nu fi existat nimic, si de aici au rasarit aceste intrebari "de unde a aparut Dumnezeu daca nu era nimic inainte de noi?".
Întrebarea este înşelătoare. Dumnezeu nu face parte din lucrurile create sau apărute.
Mai multe citeşte aici http://www.gotquestions.org/romana/cine-creat-Dumnezeu.html
El este Începutul şi Sfârşitul.
E ca şi cum te-aş întreba pe tine, care este începutul începutului?
Este o nebunie.
Dumnezeu e infinit, din veşnicie în veşnicie, El e Dumnezeu.
Oamenii au mintea limitată şi nu pot înţelege acest lucru, decât atunci când vom fi cu El în veşnicie vom putea înţelege toate aceste lucruri, până atunci Fereşte-te de întrebările nebune şi nefolositoare, căci ştii că dau naştere la certuri.2 Timotei 2:23
Dumnezeu e omnitemporal. Adica exista in afara timpului. A fi creat presupune timp (nu existi in timpul de dinainte de creatie si existi in timpul de dupa creatie) ergo Dumnezeu e necreat.
Eu la fel imi puneam intrebarile astea numai ca e dubios cazul stiintific dar si cel Dumnezeiesc, e imposibil ca lumea sa se fi creat dintr-o explozie iar cealalta varianta e religioasa. Probabil a existat de mult si i-a venit ideea de a face o lume sa mai vada si el putin spectacol cum ne descurcam in viata.
Teoretic era nimic.Practic era Ceva.
(Ioan 1:1)
" La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu."
Cica dumnezeu ba nu era in timp ba a existat mereu ba cica e in alta dimensiune vrajelile astea nu rezolva nimic, nimic nu apare din nimic si creaza miliarde de stele din nimic cum a creat materia? parerea mea deschideti mintea spre stiinta =ratiune=dovezii, daca te duce capu vei sti ca argumentele pro dumnezeu sunt de fapt cea ce inca nu stim, big bang a existat chiar nu crezi, viata evolueaza chiar daca nu crezi, noi oamenii credem ca doar ce credem noi asa e, uni prefera sa traiasca in minciuna, ignoranta doar dragul de a nu isi folosi mintea rational, credinta are ca baza credinta in nimic desi tu alegi credinta sau dovezii =ratiune
Pune intrebarea la sectiunea de religie sa ai raspunsuri mai multe si mai interesante
Pur si simplu nu stim nimic despre inceputuri, pana la urma orice trebuie sa fie creat de ceva, nimic nu apare din nimic.Eu cred ca Biblia este doar o inventie, o poveste, un mod de a explica ceva inexplicabil.In limpsa stiintei, a aparut o idee, si in plus omul are nevoie de credinta, adica sa aiba pe cineva chiar si numai in mintea lui in care sa aiba incredere caruia sa-i ceara ajutorul, Dumnezeu.E ceva gen..."Pamantul e plat"...a aparut stiinta si a dovedit ca nu e asa.La fel si cu Dumnezeu(sau alte divinitati). Doar ca stiinta nu e suficient de avansatata pentru a dovedi ca nu e exista.O dovada clara ca nu exista Dumnezeu e ca e tot globul exista si au existat sute de religii, toate doar povesti.Biblia doar a fost scrisa inteligent si a captat mai multa atentie. Daca ar exista un singur Dumnezeu, toti oamenii ar crede in el, doar in el, pentru ca el si-ar face simtita prezenta, nu credeti?
Dumnezeu a existat tot timpul, Dumnezeu nu a avut nastere, el a existat pur si simplu MEREU.Nu a avut nastere sau moarte.El continua sa existe dintotdeauna in adevaratul sens al cuvantului. Dumnezeu a creat omul pentru a avea ce supraveghea(sa scape de plictiseala)dupa parerea mea. Sper ca te-am ajutat.