"Fiecare elev, aflat în plin proces de formare a personalităţii, are nevoie şi de repere morale sănătoase, sau în primul rând de repere morale, de o învăţătură morală – constructivă pentru spiritul său tot la fel cum pentru metabolismul său, eficiente şi vitale sunt necesităţile sale nutritive."
Suna bine ce spui tu, dar educatia morala ar trebui facuta de profesori adevarati, si sa cuprinda doar valori experimentate si studiate de om. Nu au ce cauta "valori" fara suport in scoli si nici monstri creati de valorile religioase.
Eu pot sa-ti respect religia si sa te respect pe tine ca persoana, dar doar daca iti tii valorile pentru tine. Spun asta pentru ca am vazut destui crestini care se victimizau ca nu sunt respectati. Nu pot respecta o ideologie care se impune, care se vrea adevarata, dar care se sustine doar cu vorbe(e ca si cum as respecta nazismul si pe nazisti).
Drobul de sare :P, totusi, mai bine e sa previi decat sa tratezi. Nu vezi ca le pune filmulete cu exorcizari? Diavolul nu exista, dar odata intrat in cap cum se manifesta un posedat, daca ii spui des unui copil ca e posedat, o sa creada, si o sa se comporte asa, Annelise Michel, http://asaftei.blogspot.ro/2010_05_01_archive.html
"ale pierderii interesului pentru asumarea responsabilităţilor multiple ale viaţii", asta face crestinismul.
Daca e sa fim corecti, religia si fanaticii religiosi n-ar avea ce cauta in scoli. Daca vrei sa iti inveti copilul ceva, ok, invata-l pe al tau, nu cere ore de religie ca sa invete si al meu ceva ce ii face mai mult rau decat bine.
"Suna bine ce spui tu, dar educatia morala ar trebui facuta de profesori adevarati, si sa cuprinda doar valori experimentate si studiate de om. Nu au ce cauta "valori" fara suport in scoli si nici monstri creati de valorile religioase.
Eu pot sa-ti respect religia si sa te respect pe tine ca persoana, dar doar daca iti tii valorile pentru tine. Spun asta pentru ca am vazut destui crestini care se victimizau ca nu sunt respectati. Nu pot respecta o ideologie care se impune, care se vrea adevarata, dar care se sustine doar cu vorbe."
Corect.
Eh, asta este.
Creştinii vor să-i facă pe alţii să fie ca ei.
Să se ducă naiba omul ăla, în '' lumea '' lui şi să stea acolo, nu să le bage la copii căcaturi în cap.
No, vezi ca te agiti degeaba?
Ce sa recunosc? Ca minte nenea? Am recunoscut.
Nu stiu toate maţele si nici nu e nevoie, ca stiu ca nu exista zei. Povestea cu acea femeie, daca e reala, tine de credinta, unii se ridica de pe patul de moarte ajutati de credinta oarba in dumnezeu, asa cum tu daca te simti rau si eu iti dau apa de la robinet si iti spun ca e sfintita o sa te simti bine. )
Te-ai dat cu parerea fara sa stii despre ce e vorba? Cica le pune si filmulete cu exorcizari, asa ca tu sa faci terapie cu el.
Nicoleta_Andreea_1996 întreabă: