Am văzut acest filmuleț, dar în aceiași zonă sunt altele cu mult mai interesante.
Celelalte filmulețe ar justifica că la nivel de univers există cel puțin un Dumnezeu.
Faptul că creștinismul este o religie " fabricată " / „construită " special ca un mijloc de dominare, am știut de mult și că este o înșiruire de prostii, am știut.
Tocmai rolul filmulețului, nu este cel pe care îl vezi tu, de fapt este un film de propagandă pro creștinism, ca să zică că ar putea fi apreciată credința creștină drept ceva corect.
Creștinismul a fost o religie special făcută pentru îndobitocirea popoarelor, ca să se lase exploatați și umiliți de puternici vremelnici, și " să dea Cezarului ce este al Cezarului & să întindă și celălalt obraz & ca o culme a mizeriei și a nesimțirii este treaba cu păcatul Adamic, că nu trebuie să cunoști, ca să fii exploatat de biserică și de puternici vremelnici.
Alături de budism,( Buda halea un singur bob de orez pe zi, tu credinciosule Budist de ce vrei să mănânci orez pe scuturate,) creștinismul este una din religiile mizerabile, construită special spre a permite exploatarea oamenilor, de casta parazitară a prelaților în alianță cu diverși puternici vremelnici.
De aceea iisus se impotrivea conducerii bisericii de atunci, pentru a corecta directia falsa in care mergea biserica(de fapt oamenii ce o conducea). adevarul si calea le gasesti in vorbele lui Hristos.crestinismul este religia dinainte de Hristos, dar corectata de acesta.nu cred ca hristos voia subjugarea saracilor,chiar el care iubea pe cei bolnavi,amariti, vaduve, orfani.dar voi care aveti o alta religie e normal sa negati totul.va inteleg si accept pluralismul de idei insa a nega existenta lui iisus e prea mult.
Răspuns pentru @ vasilevasi @:
Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste.
Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul", care au apărut în românește și sunt redactate de același autor Mircea Eliade și mai multe cărți despre yoga.etc. dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, Eseuri Critice de George Ory, Editura Științifică și Enciclopedică 1981,
Dacă o să găsești această carte la un anticariat sau la o librărie și o vei citii cu atenție, vrei pricepe mai multe despre creștinism.
Despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, (Dao De Jing, or Daodejing), etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucrurile mult mai serioase, decât religiile.
Cred ca esti de acord ca nu e necesar sa citim chiar totul. Unele carti chiar sunt lipsite de valoare sau relevanta.mai sunt si unii autori care au scris ca sa se afle in treaba, sa faca si ei carti.Cred ca ma jignesti,mai ales cind i mi ceri sa citesc acea parodie(Biblia Hazlie). Cind apostolii au mers in misiuni pentru a vesti evangheliile,au cam intilnit in cale popoare foarte primitive(chiar canibali)care si formasera propriile lor crezuri despre diverse forme divine.Ce fundamente au formarea in paralel a atitor culturi si religii? Despre india nici nu vreau sa vorbesc, majoritatea sunt salbatici si azi.Ce sa invatam din anumite culte unde cadavrele plutesc pe apele unde se scalda si de unde beau apa oamenii? Sa fim, totusi putin selectivi.
Răspuns pentru @ vasilevasi @:
Un om cu carte, va pricepe, dacă citește biblia, că povestea potopului mondial, este incredibilă.
La recensământul din anul 2002, în România au fost semnalate următoarele culte și organizații religioase:
Culte creștine
Culte creștine tradiționale
Biserica Ortodoxă (18, 83 milioane membri),
Biserica Romano-Catolică (1, 02 milioane membri);
Biserica Greco-Catolică (191.556 membri);
Culte creștine protestante
Biserica Reformată (701.077 membri),
Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană (8.716 membri),
Biserica Evanghelică Luterană Sinodo-Presbiteriană' (27.112 membri),
Biserica Unitariană' (66.944 membri);
Biserica Armeană' (687 membri);
Cultul Creștin de Rit Vechi' (38.147 membri);
Culte creștine neoprotestante
Biserica Creștină Baptistă (126.639 membri),
Cultul Penticostal (330.486 membri),
Biserica Adventistă de ziua a șaptea (93.670 membri),
Cultul Creștin după Evanghelie (44.476 membri),
Biserica Evanghelică (18.178 membri),
Organizația Religioasă "Martorii lui Iehova" (39.122 membri)
Cultul Musulman
Cuprinde 67.257 membri.
Cultul Mozaic
Cuprinde 6.057 membri.
Altă religie
49.387 persoane au declarat că aparțin unei alte religii decât cele enumerate mai sus.
Declarațiile respective probează că românii sunt foarte mincinoși.
Aproape toți ateii au mințit la recensământ că sunt creștini ortodoxi.
Și eu am mințit la acel recensământ că sunt creștin, și mă bătea cucoana aia la cap să îi spun de care creștin sunt. Zadarnic i-am explicat că "spargerea bisericii Domnului nostru în multe bucăți este opera Satanei...", că aia insista de care creștin sunt. Era însoțită de o prietenă, că i-a fost frică să meargă singură. Prietena ei era atee, și i-a spus, că precis că sunt un ateu, care cunosc creștinism sau eventual am propriile mele idei religioase, că și ea a mințit la recensământ, că este creștin ortodoxă.
Dacă ai putea afla vânzările de : lactate, ouă, carne, pește șamd în post ortodox, ai vedea că sunt cam la fel de mari, ca și în alte intervale de timp.
După vânzările de alimente de post și de dulce, în perioadele de post ortodox, ș-ar putea afla numărul real, de creștini ortodocși, din România.
Numărul real de creștini ortodocși în România, nu are cum să depășească 3-4 milioane, dar la recensământ erau 18, 83 milioane.
Nu te contrazic ca multi oameni, desi se declara crestini, nu respecta regulile(uneori chiar cele elementare)ale acestei religii.Si eu incalc adesea aceste reguli si cele 10 porunci.in plus, in decursul istoriei, in crestinism s au adaugat si unele obiceiuri si crezuri pagine pe care multi le considera autentice.si asupra poporului nostru si a pus amprenta cotropirile straine.Chiar populatia autentic romineasca(daco-romana)sunt sigur ca e sub 50 la suta.
Este credibil potopul si chiar dupa unele cercetari stiintifice s a descoperit ca ar fi existat,am vazut emisiuni de acest gen.Iar, daca aduni toata apa ce exista in aer sub forma de nori si o versi pe pamint, il poate acoperi in intregime.Nu mai vorbesc de faptul ca la Dumnezeu orice e posibil.Sunt inca atitea fenomene inexplicabile omului si multe energii in acest univers nedescoperite de om, inca. Dumnezeu, insa le controleaza si le stapineste pe toate.
Stii ca si egiptenii au furat de la sumerieni? Toate religiile au un punct comun. Acel punct este Adam. "Crestinismul" a fost primul.
Tu vrei sa inveti istorie din biblie? crezi ca Dumnezeu a vrut in biblie sa ti predea istorie sau cuvintul sau?
Nu pot sa zic decat: GENIAL! un filmulet pe care crestinii nu l-ar accepta niciodata
Cind spui ca e religia noastra cea crestina, inteleg ca nu e si a ta, deci nu esti crestin.cind afirmi ceva ar trebui sa fi bine informat, dar tu nu prea esti. evreii nu au copiat religia egiptenilor chiar daca au trait si in egipt.pe cind egiptenii credeau in zei si faceau chipuri cioplite, evreii au crezut intr un singur dumnezeu a toate creator, iar cele 10 porunci au fost aratate israelitilor de moise dupa ce a coborit de pe muntele sinai.noul testament este o intarire si o corectare a legii pe care mintuitorul hristos a adus o,deoarece oamenii incepuse sa denatureze porunca lui dumnezeu si,in plus s a schimbat si atitudinea lui dumnezeu fata de oameni in timp,trimitind pe fiul lui pentru ca pe toti ce vor crede in el sa i poata ierta. pina atunci omul era pedepsit pentru. pacatul stramosesc, nu putea sa aiba nici un om viata vesnica, dar dupa ce iisus a invins moartea s a putut acest lucru.nu au egiptenii nici o legatura cu toate astea.fi,te rog mai atent, nu trata acest subiect superficial.toti vrem viata vesnica(si tu vrei, nu?)deci sa fim atenti cu Dumnezeu
Sti cumva o formatie de rock care facea parodie de crestini? tarda sau tandra numai stiu
Cre e problema ta cu toate denumirile atribuite de oameni lui Dumnezeu? este acelasi, denumit de oameni in mai multe feluri.biblia este o carte compusa din mai multe carti scrisa de mai multi oameni in vremuri diferite,de aceea e si atit de credibila, deoarece relatarile despre aceleasi evenimente facute identic de catre oameni ce au trait in vremuri diferite si nu stiau unul de ce a scris celalalt, nici macar de existenta celuilalt scriitor biblic. exprimarea si modul de a relata e diferita de la un scriitor la altul.ion creanga nu scrie la fel cum scrie sadoveanu, nu? iar despre istorie sa nu mi spui mie.nu era treaba lui dumnezeu sa ti predea tie istorie in biblie.nu a intentionat sa faca asta.nu mai cauta istoria in biblie.pentru asta citeste istorie.doar nu ai vrea sa ti spuna Dumnezeu in biblie si locul geografic unde se situa gradina edenului.
Carte pentru dezvoltare personala! vad ca nu are nici un sens sa mai dialogam, cind nu ai argumente o iei pe aratura. tu vezi contradictii acolo unde nu exista in biblie. dacqa nu intelegi ceva nu inseamna ca acolo e o contradictie.dar nu ma mai obosesc degeaba.ce rost are sa ti explic la infinit cum gindeste divinitatea si care e treaba cu scrierea de catre oameni a bibliilor
Cei avizati au cercetat si au explicat. sa le luam pe rind:nicaieri nu se spune ca omul a vazut pe Dumnezeu. vorbea fata in fata ca si cu un prieten,dar nu spune ca l vedea pe Dumnezeu,ci doar il auzea cum ii vorbea,iar uneori vedea un foc ce nu se mistuia, etc, deci ceva in care Dumnezeu se arata in ceva vizibil pentru ochiul omului.deci e f adevarat cind spune ca nimeni nu a vazut pe dumnezeu,nu se contrazice. Dumnezeu este razboinic viteaz.Da, el e si Dumnezeul razboiului si al pacii pentru ca toate sunt ale sale.El e alaturi de cei pe care ii iubeste si in razboi, cind acestia lupta pentru o cauza binecuvintata de el.Si in plus e de stiut ca uneori pacea e instaurata cu ajutorul razboiului.In cer si pe pamint Dumnezeu e in razboi cu diavolul(Lucifer-fost inger luminat), iar la sfirsitul vremurilor Dumnezeu impreuna cu ostirile sale alcatuite din sfinti va da lupta finala in care va invinge diavolul pentru vecie. Dupa care va instaura pacea(pamint si ceruri noi). Deci nu e deloc schimbator si nu se contrazice deloc.Am reusit sa fiu indeajuns de clar? mai da mi exemple daca vrei si le vom explica.
eubah întreabă:
GoingUnder întreabă: