anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Http://www.youtube.com/watch?v=wS4L62CG434.poveste unui ateu despre Dumnezeu care a fost in coma 13 ore.de ce ar minti?

26 răspunsuri:
| William a răspuns:

Frate din ce spui tu se intelege ca Dumnezeu a fost in coma straight face trebuia sa zici povestea despre Dumnezeu a unui ateu care a fost in coma 13 ore.

| anonim_4396 explică (pentru William):

Pune si tu virgula;-))

| Inferno a răspuns:

Alta intrebare irelevanta.
Pleci de la o premisa falsa si doresti sa-ti raspundem la intrebare? De unde stii ca minte,ca sa-ti permiti a intreba de ce face acest lucru?
Oameni buni, ganditi, si dupa scrieti.
Omul poate chiar a vazut ceea ce spune, doar pentru ca este absurd ce a vazut nu inseamna automat ca minte. Exista sute de cazuri de halucinatii. Cei care au halucinatii nu mint atunci cand spun ca au vazut ce au vazut.
Ceea ce a vazut ateul xulescu ar fi putut sa ti se intample si tie, ca oricat de ateu ai fi tu, creierul poate fi indus in eroare.
Halucinatiile nu tin cont de convingerea religioasa, prietene, asa ca degeaba te mandresti cu ateismul tau aici.

| Dandanache a răspuns:

Nu se pune problema daca minte sau nu, ci daca a experimentat o teofanie sau doar halucinatie.

| mODIN a răspuns:

Coma = lipsa de oxigen la creier = halucinatii
Poveste incheiata!

| RAY a răspuns:

Sti cei ciudat? de ce nu l-a vazut pe alah, vishnu, mohamed, buddha, zeus, erau 2700 de alegeri dar el il vede fix pe dumnezeu incredibil, practic avea o sansa mica din miilioanele de posibilitati, daca un budist viseaza pe buddha el chiar e un zeu? sau pe zeus? nu ca nu isi convine, omul e platit sa minta nici nu ma mir se fac miliarde de dolari din minciuni

| Mădă0611 a răspuns:

Iar nenea asta? Nici nu ma uit, dar pot sa spun 100% sigura ca un ateu nu pica in capcanele sugestiei, smug plus ca un ateu nu e cum cred unii ca e, zicea un nene pe aici ca pana la o varsta a fost ateu, adica bea, fuma, injura, umbla cu femei, injura de dumnezeu, daca asta e ateism, eu sunt Sailor Moon.
Nu minte, doar ca nu are habar de lume, nici tu nu minti cand zici de niste oase, ale cine stie cui, ii dau o stare de fericire, mint cei care spun ca oasele trebuie sa iti dea o anumita stare, asta e sugestie.

| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

Eu zic sa te uiti si nu mai fi atat de capos.Este roman cel caruia i s-a intamplat.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si ce daca e roman? Tocmai:
1. romanii sunt atat de lipsiti de educatie ca nu stiu ce inseamna ateism/ateu, dar ba se declara ca fiind, ba au treaba cu cei care sunt.
2. a fost indoctrinat de mic, de acele povesti numai cu ajutorul stiintei mai scapi, si stiinta nu e pentru oricine.

| ErrorFound a răspuns:

Vai, ce emotionant...skip.
Dupa cate se pare, e un om simplu; romanas de-al nostru. Nu cred ca are cine stie ce cunostinte in fizica sau biologie..in fine.
Exista anumite episoade cand esti aproape de moarte, inclusiv luminile albe si flash-back-ul amintirilor(in ultimele 7 secunde de viata, ti se deruleaza toate amintirile), voci si alte tampenii de genul.
Ideea e ca astfel de lucruri au anumite cauza biologice. Probabil si cei care au inventat religia si ideea de "viata dupa moarte" au avut astfel de episoade si n-au stiut sa gaseasca o explicatie. Acum putem, deci nu cred ca ar trebui sa mai consideram asa ceva ca fiind adevarat(datorita cauzelor prezentate).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu stiu de un ateu neurochirurg care a stat in coma 7 zile si s-a lasat de ateism. :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Eben_Alexander_%28author%29

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si de ce toti care ajung in moarte clinica incepand de la cel mai mare pacatos si pana la cel crestin ajung sa vada ingeri, viata de apoi etc?

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Si cel mai mare pacatos e ateu si sfantul e crestinul asta ai sugerat indirect se vede cat de mult isi iubesti aproapele mai si vb de dumnezeu

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu am zis eu asta.u interpretezi gresit

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Fi sincer nu trebuie sa minti, nu a avut iuda atata ura cat ai tu pentru noi

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu am ura eu incerc sa va ajut.

| Dandanache a răspuns (pentru anonim_4396):

Hindusii care au ajuns in moarte clinica l-au vazut pe Yamaraja, zeul mortii in propria lor religie. NDE (Near Death Experience) pare sa aiba, in ce priveste identitatea aparitiilor, variatii culturale.

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru anonim_4396):

Acestea nu prea sunt dovezi pentru ca ori sunt minciuni, ori marturii ale unor oameni aflati in inselare diavoleasca. Poate te intrebi, dar de ce permite Dumnezeu sa fie inselat omul cu viziuni după moarte? Pentru pacatele noastre.Deoarece cautam mantuirea foarte usor si fara efort.Si cel mai mult pentru ca cei mai multi cauta mantuirea in afara bisericii. Daca ai fost atent la documentar a zis nenea ala ca cineva din familie care era sectant a tinut post fara mancare pentru el si asa a pătit ce a patit si a vazut alea.Deci clar e inselare. Orice post de genul sau altceva nu se fac fara binecuvantare si fara sfatul duhovnicului.Tot ce faci fara binecuvantarea preotului este mandrie.

| WholeWorldTeam a răspuns:

1.Pentru ca e un sectant si sectantii fac tot posibilul sa adune cat mai multi adepti cultelor lo satanice care propovaduiesc un hristos fals.
2.In cazul in care chiar a fost in moarte clinica a fost inselat de satana. Daca intr-adevar era de la Dumnezeu aceasta, Domnul l-ar fi luminat ca la sectanti nu exista mantuire.Pentru ca ei sunt prooroci mincinosi.(Matei 24:24)

| anonim_4396 explică (pentru WholeWorldTeam):

Era sa mor de 4 ori pana acum.cand s-a intamplat a 3 a oara era seara si am inceput sa plang asa dintr-o data.ma simteam foarte pacatos pentru tot ceea ce am facut.stateam la masa si cand m-am ridicat am simtit cum mor, nu mai aveam aer sa respir.simteam cum imi dau sufletul.am ridicat privirea spre cer si m-am rugat la Dumnezeu sa ma ierte pentru tot ceea ce am facut rau, plangeam si imi parea atat de rau pentru ca o sa mor si nu o sa pot vedea fata Lui.atunci am inteles ca la Dumnezeu vom putea ajunge numai dc vom fi curati cu sufletul, adica spovediti :-)

| celmaibun1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti sa mi spui mai multe despre experienta ta in pragul mortii?

| EmaS a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Tu nu stii ce spui. Ai habar cine sunt pocaitii? Si ei fac parte la Ministerul Cultelor si sunt la fel de legali ca si ortodocsii.

| casablanca40 a răspuns:

De unde ar stii el daca minte sau nu? Experientele personale nu sunt dovezi ale existentei unui zeu. Vindecarile miraculoase se intampla peste tot in lume, nu numai in crestinism.

| verdeinfață a răspuns:

Din pacate asemenea deviati, sunt credibili de o anumita categorie de oameni.
Mintea umana este foarte complexa.
Daca vrei sa aflii intr-adevar ceva studiaza : Raymond Moody :viata dupa viata, D.C. Dulcan, fizica quantica, etc.etc.