E bine ca oamenii sinceri vad acest lucru, pentru ca poate asa se intreaba daca e forma de inchinare aprobata de Dumnezeu.Isus a zis gratis ati primit, gratis dati.Matei 10:8
Cei ce nu respecta invataturile credintei pe care au INDRAZNIT s-o reprezinte, devin din pacate, cei mai mari dusmani ai acestei credinte
Nu este nimic nou în zilele noastre. Cazuri de "lipsă de vocaţie" au existat mai mult sau mai puţin şi în timpul Mântuitorului şi al apostolilor. Şi ei se confruntau cu necesitatea unei aspre selectări a oamenilor care doresc să poarte o astfel de sarcină a preoţiei:
1). - Timotei 5, 22:,, Nu-ţi pune mâinile degrabă pe nimeni (pentru a transmite harul), nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te curat."
2). - Timotei 5, 17:,, Preoţii, care îşi ţin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). -I Timotei 5, 19;,, Pâră împotriva preotului să nu primeşti, fără numai de la doi sau de la trei martori."
4). -I Timotei 3, 6: "Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului."
5). -I Petru 5, 1-2:,,Pe preoţii cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere.
Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."
6). -Fapte 20, 28:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câstigat-o cu însuşi sângele Său."
7). -I Tim. 4, 14:,, Nu fi nepasator faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea miinilor mai-marilor preoţilor."
Chiar în ciuda unor exemple negative referitoare la preoţia evreiască a fariseilor, Fiul lui Dumnezeu a inclus cu toate acestea misiunea preoţilor în linia activităţii Bisericii pe care a întemeiat-o pentru mântuirea oamenilor (subliniind durata misiunii lor: „până la sfârşitul veacurilor"). A considerat lucrarea lor de transmiterea a învăţăturilor şi harului ca fiind indispensabilă Bisericii Sale.
Preoţia Noului Testament are sarcini foarte precise şi se bazează pe transmiterea neîntreruptă a harului, de la apostoli!
Hristos nu a glumit când a spus:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." (Fapte 20, 28)
Orice padure are uscaturi.si mie mi-a cerut un var spaga sa -mi puna o viza de flotant el politist fiind.fiindca se ducea la seful lui si nu se ducea cu mana goala.pricepi?
Asa si ce legaura are el cu dumnezeu si cu biserica?
Pai nu citisi postarea mea? orice sistem are uscaturi.ori neuronul nu era acasa cand ai postat? orii nu te ajuta capul sa intelegi chestia cu padurea si uscaturile?
Asa e cand nu ai argumente, jignesti, dar eu am intrebat daca are vreo legatura cu biserica varul tau, pentru ca oamenii de rand e foarte probabil sa procedeze asa dar un preot cand cere bani e altceva, el e "vocea domnului" e complet diferit de un simplu om, el ar trebui sa fie dreptatea pe pamant daca ar exista cu adevarat dumnezeu nu sarlatanul pamantului pentru ca el il reprezinta pe dumnezeu, acum "intelesesi" tu?
Da ma inteleg ca tu ai ceva cu biserica si cu popii, nu cu relele pamantului in general, cu nedreptatea cu abuzurile.pai ma ciorosbuliga?, ergi la patriarhie si reclama abuzurile popilor si cabd vei obtine un rezultat, dorit de tine sa ma anunti. darpentru mine omul e OM si prostul e prost.intelegi? iar tu la fel ca ceilalti faceti bataturi pe TPU, cu vilele popilor, masinile lor, si alte afaceri de parca VOI a-ti fi cei sfinti iar acestia cei mai mari hoti.sa-mi fie cu iertare, eu sant furat legal de toate institutiile statului, in mod legal, iar de popa inca nu am prins nici unul cu mana in buzunarul meu.iar cand am avut de cununat ori de botezat mi-au cerut contrivutia la viserica pe anul respectiv, nicidecum pentru toti anii in care nu am avut nevoie de ei.intelegi ma? lasati ma prostiile, daca tot folositi cuvinte mari.ca dreptate.cred ca stii ca in societate dreptatea umbla cu capul spart in toate nivelele si sistemele? nu am vazut nici un incoruptibil de genul comisarului catani care sa lupte cu caracatita asta hidoasa din romania.nici tu no s-o faci.ba dimpotriva, o sa spui; Ajuta Doamne sa tina asta pana termin si eu scoala, sa pot sa ma ajung si eu./si poate vei fi cel mai veros dintre toti. sfantule.
Tu chiar gandesti ce spui? Trecand peste faptul ca ai schimbat subiectul la 180 de grade si peste gramatica ta, mai ales cuvantul ala inventat de tine (ciorosbuliga), vad ca spui ceva despre raul pamantului, raul pamantului sunt chiar preotii. Ei scot de la stat cateva miliarde de euro pe an, investesc in catedrala manturii neamului 600 de milioane de euro si dupa toate astea MAI AU SI TUPEUL SA SPUNA CA SE ROAGA IMPOTRIVA SARACIEI DIN TARA? tu stii cumva cate biserici, cate scoli sau cate spitale sunt in tara asta? iti spun eu, sunt 18.300 de biserici, 425 de spitale si 4.700 de scoli iar in timp ce numarul spitalelor scade, numarul bisericilor creste, ti se pare normal? tin minte ca recent BBC a facut un studiu si au aflat ca in Romania se construieste o biserica odata la 2 zile. Si eu am aceeasi parere: "OM si prostul e prost" dar prost e ala care nu stie unde se duc banii lui!
Majoritatea sunteti ceva de genul: "lasa, ce imi opreste numai mie din salariu?", iar daca ai citit biblia, este o parte in biblie ca un indemn (nu mai stiu unde, dar daca vrei caut sa iti arat) unde spune: "Ia-ti toti banii si da-i la saraci", ce face BOR in cazul asta? de ce au ei masini si vile cand in biblie spune ca ar trebui sa dea tot saracilor? E ceva de genul cum ar merge un miliardar la un om pe spatele caruia sa imbogatit sa ii spuna: "Ma voi ruga pentru tine sa iti dea dumnezeu bani" Serios? Nici eu nu sunt sfant, nu exista asa ceva, poate ca si eu as face la fel dar cand sunt eu cel furat nu imi convine. Poate ca ar trebui sa te gandesti mai bine!
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: