Nasol, asta e rasism, si cei care sunt asa sunt mai pacatosi decat cei care sunt atei. E stupid cum o credinta il face pe om sa il urasca pe cel care nu crede. Am vazut multi "credinciosi" asa, foarte vulgari si plini de ura, si ma intreb cum poti sa spui ca esti credincios daca faci opusul credintei?
Aia sunt niste idioti. de aia zic si ma tin de chestia asta, daca maine ( ceea ce nu va fi posibil in veci, din pacate) sa va demonstra ca nu exista dzeu si prostii de genul toti "iubitorii" astia ar devenii ucigasi in masa. ca asta ii opreste pe ei, religia. de aia zic ca un ateu e mereu mai bun. fac bine ca asa vor muschii mei si ma simt bine, nu ca sa am bilet asigurat in ograda cuiva.
Da, stiu cum este. Eu am intalnit oameni care doar in biserica erau credinciosi, se rugau zilnic, etc, dar aveau foarte multa ura in ei, avea ciuda pe oameni, in special pe atei si mereu avea ceva de impartit cu ei. Nu prea ii vad rostul la credinta daca omul se comporta asa.
Bingo, cu placere.
@Depress: "Lumina aia sfinta" s-a povestit de mult ca e facatura. Legat de giulgiu, mai ramine dovedit stiintific cum ca gizas e(ra) fiul lu' dumnezo', ca facea apa vin si dadea internet wireless celor saraci.
Holy light: https://www.youtube.com/watch?v=pd-o8ineMuE
http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Fire
''s-a povestit'' adica ar fi o poveste si nu toate povestile sunt adevarate. Spune in ce consta ''facatura''.
Pe wikipedia si eu pot edita
Ha, ha. Da, poti edita, dar nu poti sa te apuci sa creezi referinte si persoane reale de niste sute de ani din urma. Referinte multiple, inclusiv tiparite. Vezi pe YT filmul ala. Fosfor alb.
Hmm. Din cate am invatat eu fosforul se gaseste si in sange, par, carapace etc si nu-mi amintesc vreodata sa fi vazut ca din parul meu sa pice lumina.
Si culme e, acel fosfor se vede in fiecare an, nu in aceeasi zi, in acelasi loc si mai are si un anumit traseu si mai si cade si sub forma diferita
Stii ce? Astea-s povesti de adormit copii
"In 1238, Pope Gregory IX denounced the Holy Fire as a fraud. And as we know, the Pope is the infallible representative of God, this must be true."
Cum sunt atei convinsi asa si Depress e religioasa convinsa. ce sa ii faci. daca cineva spune "Dumnezeu este precum aerul, nu se vede, dar exista."" e clar ca nu ai cum sa rationalizezi cu acea persoana. no disrespect @Depress
Papa este la catolici, preotul la ortodocsi. Cum lumina cade mereu pe altarul ortodocsilor, cred ca papa era invidios.
Si nu avea cum sa fie facatura, ar fi sesizat martorii.
Inainte sa intre in Biserica sunt controlati si nu de oricine, de un musulman, care nu are nicio legatura.
Si pana la urma, doar cei de fata pot spune daca este adevarat sau nu. Focul acela nu arde ceva timp si nu am auzit pana acum vreun incident si acest eveniment sa nu se intample.
Daca mai vrei sa dai un argument impotriva te invit intai sa te duci acolo.
Ete fis, imediat. Cu conditia sa ma teleporteze dumnezo'.
Teleportarea facea parte din categoria sf, nu din realitate :p
Ca si invierea dupa trei zile, lumina sfinta, dumnezo' barbos, raiul cu ingerasi si muzica ambientala. iadul nasol plin de smoala si tot asa. Sau poate ca ar fi nevoie sa se rescrie biblia astfel incit sa nu jigneasca inteligenta cuiva cu o bruma de educatie si discernamint si sa spunem lucrurilor pe nume - isus e extraterestru, a fost inviata dupa trei zile folosind nanoboti, dupa care a fost ridicat la nava-muma. A, da, si ma-sa era fecioara fiindca a fost fecundata in vitro. Parca asa ar avea un pic de logica, nu?
Nu ai inteles Biblia cum trebuie
''sa nu jigneasca inteligenta cuiva cu o bruma de educatie si discernamint''- de aici sa inteleg ca sunt o needucata si o nebuna.
Eu nu zic sa se scrie Biblia, zic sa se faca subtritrari pentru cei ca tine si @Endoryus.
Daca inghiti povestile din biblie ad-literam, da, esti o persoana lipsita de educatia si discernamintul necesare pentru a interpreta povestile de acolo prin prisma a ceea ce cunoastem in ziua de azi. Plus de alta... oare ce fumau egiptenii de au desenat cosmonauti si rachete pe piramide, ha?
Da, subtitrari si un avertismen la inceput - lasati-va creierele la intrare.
Nu inghit tot ce scrie ad-literam, asta ar insemna sa le stiu ca papagalul cum invata copiii de gradinita poezii.
Eu printr-a 8a am facut ''intelegerea unui text '' + meditatii.
Adica, ni se dadea un text la prima vedere, iar noi trebuia sa intelegem si sa tragem niste concluzii.
Asa am facut si in cazul Bibliei.
Discernamant = aptitudinea unei persoane de a înţelege natura şi urmările faptelor pe care le săvârşeşte.
Definitia asta nu prea are legatura cu ce ai zis.
Stiu ca era o boala si cred ca suferi si tu de ea. Se numeste analfabestism functional, adica poti sa scrii si sa citesti, dar nu poti intelege.
Nu stiu daca se trateaza.
Nu sufar deloc, prin discernamint ma refeream la posibilitatea de a face diferenta intre poveste si alegorie. Ca tot te refereai la intelegerea unui text... Inghitirea bibliei ad-literam inseamna sa pui botul la toate rahaturile de acolo fara sa le treci oleaca prin filtru, in special partile care fac din crestinism o religie pentru sclavi. Intoarce obrazul, las' ca il bate dumnezo', nu judeca ca vei fi si tu judecat... ineptiile alea.
Las-o balta prietene. stii dor ca "arma finala" a unui religios e atunci cand il i-a pe "nu intelegi" in brate. asta e. fiecare face cat il duce capul.
Trist e ca nu se prea incadreaza in tiparul habotnicului retard. Uite ca scrie chiar mai corect ca tine chiar. Pacat... :
Soarta. oricum am vazut aici pe site ca tot mai multe persoane pana la 18 ani, sunt inteligente si restul, dar au mentalitatea lui Depress. ma gandesc cata religie li s-a bagat pe gat. vai si amar
Eh, cel mai trist e ca au impresia ca nu se poate credinta sau spiritualitate fara cacaturile bisericii si cartea aia nenorocita care a omorit si nenorocit mai multi oameni decit primele doua razboaie mondiale la un loc.
''Discernamant'' are o singura definitie, daca tu ai inventat una asta e partea a doua.
''Inghitirea bibliei ad-literam inseamna sa pui botul la toate rahaturile de acolo fara sa le treci oleaca prin filtru'' - pe cuvantul meu daca am inteles ceva de aici.
Despartim textul in fragmente si analizam cum se cuvine:
Din ce am mai invatat eu ''ad-literam'' inseamna ''exact pana la ultima litera''.
Mai de balta spus: '' sa stii ca papagalul''
Definitia ta nu se potriveste cu niciuna pe care am dat-o eu. Ai mai inventat ceva.
''nu judeca ca vei fi si tu judecat'' - Nu te-am judecat, ti-am pus un diagnostic.
Nope, am zis "ai luat-o ad-literam". Adica ai considerat ca tot ce e acolo, in forma in care e scris, e adevarat. Nu ziceam ca ma judeci pe mine, ma refeream la ineptiile din biblie.
Vinovatii pentru religia care mi ''s-a bagat pe gat'' sunt locurile unde am copilarit si profa de religie din gimnaziu fiind o rockerita nebuna, imbracandu-se excentric si care a facut toti ateii din clasa mea (erau vreo 5) sa mearga sa se spovedeasca de buna voie. Femeia aia pe unde trecea isi lasa amprenta. Ne-a vorbit ( uneori urla, dar un urlet cu un oarecare fior) si ne-a argumentat in asa hal de ne-au dat lacrimile.
Deci ''vai si amar'', in acest caz, nu exista.
Nu stau sa-ti explic a doua oara despre ''intelegerea textului''.
'' ai considerat ca tot ce e acolo, in forma in care e scris, e adevarat'' - Biblia inseamna cuvantul Lui Dumnezeu, adica adevarul.
Ce ai fi vrut sa spun? Calomnii, ca tine?
Stii tu vorba aia, mucles . asa si aici.
Lol, clar. Cuvintul lu' dumnezo' scris de om. Si eu am avut in generala si liceu niste popi de nota 11, la care ma duceam cu placere ca aveam ce discuta. Dar de la asta pina la a pune' botu'... cale lunga.
Sa gindim pozitiv. Cind s-or apuca astia sa arda crestini pe rug, pe noi doi ne iau la gramada. De fapt cred ca aduna de pe TPU macar cit sa umple un autobuz cu noi si dupa aia sa ne arunce in aer.
Totusi mi se pare trist ca o gasca de atei sa fie prostiti asa de usor... ceea ce inseamna ca erau si ei asa... atei de ocazie, cu fundamente filozofice/spirituale inexistente.
Aolo, tu esti cu mintea cap prin anii 200
Deci, in acest moment tu esti furios pe mine, o persoana pe care nu ai cunoscut-o si vrei sa o arzi. Acum as putea sa-ti pun alt diagnostic, ca ADHD.
In fine, eu te-as chinui cu substante, dar rau Cat sa te simti bine.
Si nu ma aflam intr-o clasa de prostiLa noi se invata inclusiv la desen.Si nici profesoara nu era proasta, facuse 2 facultati in legatura cu religia, dadea pe brazda orice om. Te facea din 2 cuvinte.
A avut de furca cu ei. Le dadea sa scrie romane intregi cu opiniile lor, veneau cu ele la scoala si in 5 minute le demonstra ca nu aveau dreptate, ei iar au scris si iar au scris pana la sfarsitul anului. In 2-3 luni i-a rezolvat. Dar i-a tot pus sa scrie, asa, ca sa inteleaga mai bine. Zic eu.
Multumesc pentru diagnostic, dar tu ai probleme de atentie. Raspunsul ala era pentru Endoryus. Eu nu am nimic cu crestinii, atita vreme cit isi vad de treaba. Buba e ca multi nu isi vad. Nu neaparat ca ar face ceva, ci prin simpla lor PASIVITATE. Uite nemernicii de bor cum fac monstruozitatea aia din Bucuresti din banii MEI (apropos, aia cum ti se pare? Are nevoie dumnezo' de casa mare, nu?), cum nu platesc impozite, cum vor sa imi bage pe git cate o biserica la fiecare 50 de metri si biblia pe gitul copiilor de la maternitate daca s-ar putea. Ce treaba au toate astea cu credinta? Ce validitate mai poate avea o deitate care tolereaza abuzuri in numele ei de doua mii de ani?
Legat de substante, da, chiar te rog. Iarba de-aia de-a noastra buna, daca faci rost, please do. Da' sa fie uscata si ca lumea, nu panarami de import.
Eh, sa nu exageram. Stiu si eu oameni care au facut religia. Cei care merita toata admiratia mea sint aia care sint OAMENI inainte de a fi altceva si care stiu sa tolereze si opinii diferite.
Probabil ca opiniile lor erau subtirele. Cu ce l-ar deranja pe dumnezo' faptul ca un individ e spiritual (sa zicem ca practica Yoga, e budist sau puii mei... LaVey-an) dar nu il doare nicaieri de biblie si "cuvintul lui dumnezo" insa face tot ce ii sta in putere pentru cei din jur, fara a spera la o rasplata in da afterlife? E echivalentul unui dobitoc de sef care pe de o parte te apreciaza fiindca esti competent, insa te uraste ca iti faci treaba si pleci cind se termina programul si nu stai niciodata peste program, nu iti torni colegii si nu il pupi in c*r?
''Buba e ca multi nu isi vad''- Nici tu nu ti-ai vazut de treaba si ai comentat la raspunsul meu.
Asa cum tu te ataci si spui ca Dumnezeu nu exista, asa ma atac si eu si spun ca exista.
Si nu inteleg cu ce este de vina Dumnezeu daca unii fac lucruri urate pe pamant. Crezi ca mie imi convine cand vad la tv preoti care fac rele si la care adauga '' Este in numele Lui Dumnezeu''?
Tu ai zis ''sa arda crestini pe rug'', iar pe urma ''Eu nu am nimic cu crestinii, atita vreme cit isi vad de treaba'' si mai adaugi ''sa tolereze si opinii diferite'', insa tu nu imi tolerezi opinia si mi-o jignesti. Asta cum ti se pare?
''E echivalentul unui dobitoc de sef care pe de o parte te apreciaza fiindca esti competent, insa te uraste ca iti faci treaba si pleci cind se termina programul si nu stai niciodata peste program, nu iti torni colegii si nu il pupi in c*r?'' - Nu este echivalentul Incearca sa folosesti tabele de adevar si sa demonstrezi comparatia ta fiind o tautologie si ai sa vezi ca nu iti da.
Ca tot foloseai cuvinte latinesti mai inainte, stiu si eu una ''amicus Plato, sed magis amica veritas'' ( nu stiu daca am scris bine, sper ca am nimerit).
Nu ma atac, e constatarea proprie. Nu poti convinge un daltonist ca gri-ul e rosu.
Mdah, am zis crestini si m-am gindit la "cind se vor apuca crestinii sa ne arda pe astialalti". Mea culpa.
Ti-o jignesc fiindca opinia ta nu imi miroase a bine. Pe de alta parte, o jignesc fiindca nu am un nivel de toleranta destul de scazut in ultima vreme. Variaza. Deh, nu sint Dalai Lama. As fi zis Maica Tereza in loc de Dalai Lama, insa babutza o ardea intr-un mare stil cu evaziuni fiscale si tratamente de vai de capul amaritilor de prin stabilimentele patronate de ea prin Africa. Deh, crestinisme de-astea. Opinia ta si modul ei de formare imi suna fix ca atitudinea celor care erau mari rockeri in liceu si acuma o ard pe Connect-R si alte prostioare ca deh, "s-au maturizat".
De ce e vina lu' dumnezo' ca pamintul e fail? Pai nu sintem toti produsul lui? Nu e el ala perfect? Atunci de ce planeta asta e asa de data la mama draq?
Ei, nu am zis ca e o tautologie perfecta. Logica din liceu era fun, logica matematica din facultate a fost cosmar.
Ai nimerit pe-acolo. Adevarul e relativ rau. In cazul lui dumnezo' si a absentei lui, e buna un pic de rezerva. Nu de alta, dar tare m-ar distra sa dea careva iama prin arhivele Vaticanului sa mai iasa cate ceva la iveala. Ceva nasol si irefutabil. Sint curios citi s-ar arunca in cap daca ar afla ca de fapt fiul lu' dumnezo' a avut un copil cu Maria Magdalena sau ca 80% din biblie a fost modificata ca sa functioneze bine ca instrument de crowd control. A fost modificata genial, pot spune, fiindca dupa aproape 2000 de ani inca functioneaza...
'' A fost modificata genial, pot spune, fiindca dupa aproape 2000 de ani inca functioneaza...'' - prea smecher ce ai zis
''A fost modificata'' si ''dupa aproape 2000 de ani inca functioneaza'' nu prea se impaca.
Si oricum, ar fi semnalat cineva o modificare.
A da, ai dovezi?
La Vatican pentru dovezi. Mai ramine sa vedem cum ne dau aia voie...
Plus ca se stie ca a mai fost editata si mai ales chestiile care s-au "pierdut" la traducere, cu voie sau fara de voie.
Deci ai incredere in Vatican, dar nu ai incredere in ceva ce exista si functioneaza ( chiar tu ai spus-o) de 2000 si ceva de ani incoace. Trist
Am spus ca functioneaza ca instrument de crowd control. Un instrument al dracului de pervers. Nu am incredere in nici un Vatican, doar ca adunatura aia de boy lovers stie ea ce stie. As putea sa pariez ca parte din dogmele lor diferite de crestinism sint direct derivate din ceea ce stiu si nu vor sa impartaseasca cu restul lumii. Pe de alta parte, nici de nemernicii astialalti nu mi-e rusine, cind ii vezi cu "frati crestini" in sus si in jos, dar sar ca arsi daca aud de ecumenism.
P.S. Bine, ar mai fi si manuscrisele alea de la Marea Moarta care ar mai putea elucida niste nebuloase, dar se pare ca nici alea nu se vor scoase cu totul la iveala.
Iar incepi cu intrebari capcana? raspunde la intrebare daca nu numai raspunde. ce am? am probleme cu cu-rvele cu 2 fete, aia am.
Un crestin adevarat nu-si va uri niciodata aproapele, intelegi? Stai linistit ca si in spatele lor lucreaza satana.
Haios ca 98% din toti religiosii ar da cu pietre in altul doar pentru ca nu crede in divinitati. asta spune multe despre ei
Eu nu as da. " toti "iubitorii" astia ar devenii ucigasi in masa. "-Aham. "Foarte adevarat". Ai grija. Daca o sa ne intalnim vreodata s-ar putea sa te omor. Tu auzi ce zici? FRumos si matur. Eu o sa ma gandesc ce trist o sa fie pentru voi sa aflati ca Dumnezeu exista. "un ateu e mereu mai bun"- Sunteti minunati. Sper ca imi simti ironia.
Mai fatuca noi nu ne purtam ca ultimele rahaturi de pe pamant cu un religios. desigur te porti cu aia mai de sus pentru ca merita. numai incurca persoanele te rog. voi aia iubitori .
Mai baietel, dar ti se pare ca eu ma port urat cu ateii sau care e problema? Si da, te anunt ca un crestin adevarat e foarte iubitor.
Ahh. Am uitat. "fatuca" sa-i spui iubitei tale, nu mie.
Nu cred ca e. am cunoscut persoane care au crescut in biserici de genul stii tu scoala si biserica, una si aceeasi. si pana si acolo erau imputiti. stiu ca tii cu tarie de ce crezi si restul de aia nu mai continui.
"Nu cred ca e"- Pacat ca nu ai avut sansa sa cunoasti una pana acum.
"Ahh. Am uitat. "fatuca" sa-i spui iubitei tale, nu mie." sensibilo . cum zici "mai baieti" asa zici si mai fata. nu se zice asa unei iubite. sensibilo
Huuuo.
,vezi. tu aia buna si iubitoare, stai si ma huiduiesti. frumos exemplu dai, nu am ce zice.
Nu te huiduiesc. A fost un "huuuo" plin de iubire si pace.
Doar tu poti raspunde la intrebarea asta.
http://www.tpu.ro/adolescenti/credeti-ca-gabi-ma-place/#13689017
Fiecare are dreptul de a gandi.
Dupa cum gandesti tu, oamenii care fac pacate ar avea o anumita definitie:
1) Credinciosi- esti crestin, nu ai voie sa faci pacate, iar daca faci inseamna ca nici tu nu crezi in Dumnezeu
2) Necredinciosi- esti ateu sau satanist? ai voie sa faci orice pacat vrei, fiindca tu nu ai un Dumnezeu la care sa te rogi, noi nu te vom judeca.
In linkul tau sunt doar niste persoane iubitoare si cu frica Lui Dumnezeu, dar doar cu numele.
Si da-mi voie sa te corectez si sa-ti zic ca acest cuvant ''dzeu'' este scris gresit.
"Si da-mi voie sa te corectez si sa-ti zic ca acest cuvant ''dzeu'' este scris gresit." stiu. daca as avea respect pentru cineva as scrie Depress, nu depres. dar cum pot avea respect pentru ceva ce nu exista? lasand la o parte spalarea voastra pe creier cu "ca exista si altele. am vazut (lasand la o parte ce am vorbit ieri la acea fata la intrebare ) ca esti destul de inteligenta pentru varsta ta. deci spune-mi ce crezi despre urmatoarele.
dzeu scrie tot ce se poate despre religie si restul ca oamenii sa il venereze si prostii de genul. oamenii nu fac rau pentru stiu ca merg la satana pe furculita. oook, dar nu crezi ca dzeu ar fi vazut mai bine daca un om face rau sau bine daca nu ar fi dat vreo "urma " de existenta ( biblia)? cum sunt nenorocitii aia de mai sus, ei sunt religiosi si restul, dar sunt de fapt niste scursure umane.
Unu la mana, nu-mi stii varsta.
''dzeu scrie tot ce se poate despre religie si restul'' Din cate stiu eu, nu am citit vreodata '' Dumnezeu a luat stiloul si a scris in Biblie''.
''oamenii nu fac rau pentru stiu ca merg la satana pe furculita'' - Ei, ca sa vezi, oamenii mai fac si rau. Viata nu ar mai avea sens daca peste tot ar fi numai bine. Acum serios. Treci pe strada, mai vezi pe unul ca pune o piedica altuia (considerata o rautate), mai razi si tu. Asa daca treci ca prostul pe strada si zambesti esti considerat nebun. Si daca toti am fi avut aceeasi mentalitate (ca sa fim tot buni ), iar nu ar fi avut sens.
'' dar nu crezi ca dzeu ar fi vazut mai bine daca un om face rau sau bine daca nu ar fi dat vreo "urma " de existenta ( biblia)?'' - Nu, nu cred. Inainte sa apara Biblia era fericita lumea?
''cum sunt nenorocitii aia de mai sus, ei sunt religiosi si restul, dar sunt de fapt niste scursure umane.'' - Sper ca nu te referi la raspunsurile de mai sus in care apar si eu. Daca te referi la aia din video, eu mi-am spus parerea. Sunt crestini doar cu numele.
"Nu, nu cred. Inainte sa apara Biblia era fericita lumea? happy" vai de mine. insinuiezi ca cineva nu poate fi fericit daca nu crede in dzeu? chiar la acel nivel ai ajuns? spuneti unele chestii
Am pus acel zambarici cu alt sens, dar nu ai inteles tu.
Nu am zis ca nu poate fi fericit.
Tu ai spus insinuat asta prin : ''dar nu crezi ca dzeu ar fi vazut mai bine daca un om face rau sau bine daca nu ar fi dat vreo "urma " de existenta ( biblia)?'', chiar asa, la nivelul asta ai ajuns?
Eu am vrut sa dau de inteles ca si inainte si dupa ce sa apara Biblia, nu toti erau fericiti. Un vechi proverb romanesc spune ca ''orice padure are si uscaturi '' ( sa stii ca de data asta nu stau sa-ti mai explic si a 2a oara ).
E aiurea cu religiosii in ziua de azi. fiecare din voi aveti credintele voastre ( si nu ma refer la alta religie ). tu zici una, altu zice alta. lunile trecute una zicea ca " femeia aia violata a fost violata cu un scop. dzeu a vrut sa o invete ceva" si tot asa am ramas prost cand am vazut. la voi la fiecare in parte cineva trebuie sa stea sa intealeaga inainte ce si cum. dar e amuzant, ca in mare parte, un religios nu da nici macar o sansa altuia. oarecum la asta bateam apropo cu aces video. dar din ce am vazut aici, chiarca e ultima intrebare la religie. din ras dau in plans la ce citesc pe aici.
Haha. Si noi ca si voi avem parerile impartite.
Unii sunt mai prosti (cum ar fi aia din exemplul tau ), altii mai destepti.
Si spune-i femeii aleia ca Dumnezeu nu vrea raul nimanui si ca nu El i-a pus pe aia sa faca ce-au facut.
Si nici voi nu dati sansa unul altuia.
In partea noastra e diferit rau asta pentru ca unul crede mai mult, altul a fost prost informat de babe, altul nu a fost informat deloc, altul acolo si-a gasit refugiu si tot asa. Pe cand la voi un singur lucru va leaga : necredinta.
Foarte amuzante ultimele randuri. de ce zic? chiar la asta ma gandeama acum. stai ca zice ca noi suntem oarecum legati de "necredinta" dar si voi puteti sta toti la un loc fara prea mare grija. toti credeti in dzeu, chiar daca tu ai mai multa minte decat fata aia cu mintea intortocheata.
Da? Ia sa stai tu langa unu care asculta manele. Poate sa fie cat vrea el de evlavios, daca aud un singur sunet are 2 variante de supravietuire: ori se arunca singur pe geam ori il invat eu sa zboare.
Aceasi soarta o are si tipa cu parerea despre necazul altuia.
iar? tu inloc sa fii pacifista si restul. trebuie sa il rogi frumos pe acel baiat sa inceteze, ca na, voi sunteti cu pacea si iubirea . sa te iei de manuta cu doub
Vezi ca ma si rog eu de anumite persoane. O singura data le spun sa inceteze, a 2a oara trec la fapte. Noroc ca m-am mai cumintit, inainte doar ma uitam la ei, nu priecepeau era problema lor.
Se pare ca nu o respecti. Ai scris ''doub'', in loc de ''Doub''. In orice caz, imi place cum gandeste.
"Se pare ca nu o respecti. Ai scris ''doub'', in loc de ''Doub''." mi-a scapat domne :
"In orice caz, imi place cum gandeste." dada. in afara de religie (ca si tine ) imi place cum gandeste. fata de multe tembeli in ziua de azi.
"inainte doar ma uitam la ei," nu stiu de ce dar ma faci sa rad de mor. stiu acum ca exagerezi, dar aia sa le fie frica de o fata, trebuie sa fie putin idioti. adica am intalnit fete puternice si fizic dar in viata mea nu m-am simtit intimidat . tu esti rautatea in persoana sau ce? sau esti foarte inalta?
'' Inalta''
Nu exagerez, doar ca mimica fetei inspira sageti.
Plus ca as avea oarecum o voce nu tocmai suava cand spun sa faca ceva si asta nu am zis-o eu.
''rautatea in persoana'' - regulile sunt reguli pana la urma si in prezenta mea trebuie sa le respecti
Nici mie nu-mi place cum gandesti despre religie e reciproc
"Plus ca as avea oarecum o voce nu tocmai suava cand spun sa faca ceva si asta nu am zis-o eu. " rau asa, nu prea vad cum o sa atragi tu baieti .
"Nici mie nu-mi place cum gandesti despre religie big grin e reciproc" . era de asteptat
De ce as avea nevoie sa atrag baieti? :O
Sunt unele platite pentru asa ceva.
Esti asexuala cumva? si totusi. asta nu explica ca nu vrei sa ai iubit.
Raspunsul tau nu este potrivit categoriei ''religie''
Sunt normala, stai linistit.
ce amuzanta esti tu. hai noapte buna ca ma tii aiurea la palavre, si azi mai e si ziua mea libera.
Tu ai auzit vreodata de constinta sau empatie? Societatea condamna anumite lucruri pentru ca sunt gresite din puct de vedere moral nu pentru ca Dumnezeu a spus sa nu le facem. Daca Dumnezeu ar spune sa devi un criminal ai faceo?
In primul rand, nu ar spune.
Este ilogic
Ti se dau niste porunci, printre care si '' Sa nu ucizi'', este mult prea clar ca nu ar spune.
Era doar un exemplu.De parca Dumnezeu are vreo lgatura cu logica.
Uhh. Sentimentul e reciproc. Si mie imi place cum gandesti.
Dumnezeu are logica, tu nu ai.
Pui o intrebare stupida, iti zic de porunci, printre care si ''Sa nu ucizi'', neavand ce sa spui la argumentul meu atat de logic imi raspunzi sec si prost.
Vrei sa spui ca o religie bazata pe faptul ca doi oameni creati de dumnezeu fara motiv au mancat un mar vrajit de la un sarpe vorbitor si ca Dumnezeu sa ne ierte trebuie sa ii pedepsim fiul ca pe un infractor obisnuit si apoi sa ne rugam are sens? Nici nu merita sa spun ceva find ca pur si simplu nu vei asculta inchisa in lumea ta mica si magica.
Ce ai spus tu acolo, noi oamenii avem mintea limitata asa ca nu intelegem multe.
Tot ce a facut Dumnezeu, a facut cu un scop.
''doi oameni creati de dumnezeu fara motiv'' - daca tu spui asta inseamna ca te autoidentifici ca o prezenta nefolositoare/neimportanta.
''au mancat un mar vrajit de la un sarpe vorbitor'' :
Vocabular:
- sarpe vorbitor ->satana, partea rea
mar vrajit -> nu era vrajit, era o incercare a cuvantului Lui Dumnezeu
Traducere: cuvantul Lui Dumnezeu a fost pus la indoiala din cauza lui satana
'' ca Dumnezeu sa ne ierte trebuie sa ii pedepsim fiul ca pe un infractor obisnuit'' : Nu stiu daca ai citit Biblia, dar era o parte, chiar la inceput, unde spunea de ce era suparat pe noi. Dupa cate facusem, Dumnezeu ne-a dat o sansa spre iertare, iar prin aceasta a facut mai multe doar ca nu stau eu sa argumentez ce am inteles si cate or mai fi fost.
'' si apoi sa ne rugam are sens?" - Da, are asta pentru ca ne rugam pentru sufletele noastre si e tare placut sa stii ca acolo sus exista cineva care are grija de tine.
'' find ca pur si simplu nu vei asculta ":
*fiindca
Normal ca nu voi asculta, asta pentru ca eu sunt invatata sa nu cred minciunile altora.
''lumea ta mica si magica''
In lumea asta mica traiesti si tu.
Da, e magica, asta pentru ca are un sens.
" si e tare placut sastii ca acolo sus exista cineva care are grida de tine. " . cum are grija de cineva? daca nu am pus intrebarea asta religiosilor mereu, si ma amuza fel de fel de raspunsuri. sunt curios si de al tau.
Aoloo, in ce hal am scris :O
Lasand la o parte greselile mele.
Uite raspunsul : crede si vei afla
Opa. nu mai stim ce sa spunem? hai mai ce naiba. nu vrei sa raspunzi. lasa "dumele" astea cu crede si vei afla. asta inseamna la tine, doar pentru simplu fapt ca "crezi" ca inseamna si ca se intampla. asta numai e rational deloc.
daca eu cred ca voi castiga la lotto nu inseamna ca voi castiga.
Alt raspuns :pur si simplu stiu ca este acolo si ca ma pazeste.
Este ca si cum vi acasa si mama stii ca e cu masa pusa si te asteapta.
Morala : in permanenta e cineva acolo.
Daca vrei o definitie stiintifica nu iti pot da.
" stiu ca este acolo si ca ma pazeste. " spune-le asta alora care mor in accidente.
"Este ca si cum vi acasa si mama stii ca e cu masa pusa si te asteapta." nu prea merge asta. mama e cineva care ti-a dat viata si e in viata ta de zi cu zi, ai dovada fizica ca e acolo ca exista. la dzeu nu merge. nimeni nu a dovedit sau "nedovedit" ca exista. lasa biblia in pace.
Ba da, s-a dovedit stiintific ca giulgiul gasit apartinea lui Iisus si nimeni nu a putut dovedi fenomenul luminei sfinte de la Biserica Sfantului Mormant
Imi place ca incerci sa ma iei de prost . lasa prostiile alea de dovezi indirecte. ceva direct, ceva sa zica "uite ba boule aici, uite", nu chestiile alea. pe de alta parte mai e ce a zis si kodrutz mai sus
Nu iau pe nimeni de prost. Daca asta crezi atunci te inseli.
Nu-mi pasa daca tie nu-ti place ce zic. Asa stiu asa spun.
Iti mai zic o singura fraza care ar cam trebui sa faca rezumatul la ce am spus mai inainte : Dumnezeu este precum aerul, nu se vede, dar exista.
Si ''uite ba boule aici, uite '' am incheiat.
"Dumnezeu este precum aerul, nu se vede, dar exista." la asta se rezuma toata religia de fapt. dar cum am zis, daca oamenii relgiosi ar fi rationali, nu ar mai fii oameni religiosi.
Urasc religia, si toti acesti radicali religiosi cu jumatate de creier.Nici nu merita sa ma gandesc la asta.Lumea in care traim e populata in mare parte de creduli si prosti.
Mi se par niste oameni redusi mental si irationali, sunt asemanatori lui Hitler intr-un fel, dau dovada de discriminare. Se arata credinciosi, dar sunt de fapt cei mai ipocriti dintre toti.
Oricine poate spune că este creștin și iubitor de Dumnezeu, dar asta nu înseamnă că este cu adevărat. Dacă cineva se declară credincios nu înseamnă că spune adevărul.Vezi destule și la tv, preoți care au abuzat sexual persoane...în fine, în aceste situații nu putem să dăm vina pe Dumnezeu pentru că le-a permis să facă asemenea lucruri, El nu ne controleză viata, ne lasă pe noi să luam decizi.Sigur până la urmă o să ajungem să spunem că cei cu religie cauzează cele mai multe probleme iar ateii îsi văd de treaba lor.Nu putem să-i punem pe toți în aceiași categorie, oameni ăia reusesc să ne mintă pe noi punând in propoziții numele lui Dumnezu.
Doctorfishadi întreabă: