In vechiul testament aproape orice pacat se pedepsea cu moartea. Fetele de preot care curveau erau arse pe rug. Blasfemia era pedepsita prin lapidare. Pedepse foarte uzuale la acea vreme.
Cristos a implinit legea, a implinit profetiile. A adus legea iubirii care iarta pacatele ce inainte se pedepseau cu moartea.
Sa nu uitam ca a distrus toate vietatile de pe pamant prin potop. Doar Noe si familia lui a scapat. A fost primul moment in care si-a pierdut speranta in umanitate si i-a parut rau ca ne-a creat.
Se cerne populatia si acum prin boala cum a facut prin potop.
Imi pare rau dar la Dumnezeu nu exista cale de mijloc. Isus ne-a impacat cu Tatal prin jertfa de pe cruce. Pana la Isus nimeni nu a mai intrat in rai. Era inchis prin neascultare. Isus si talharul de pe cruce au fost primii care au deschis usile raiului de la Eva si Adam incoace.
Interpretarea unui text, distinctia intre ce sustine autorul si ce relateaza ca ar sustine altcineva, nu tine de cultura, dupa parerea ta? Daca vad ca nu poti face aceasta distinctie, intre ce cred eu si ce spun ca zice Isus, am considerat ca iti lipseste cultura, desi as vrea sa ma insel.
Nu. De altfel am avut multe raspunsuri in care combat religia, bigotismul si in special crestinismul. Chiar in raspunsul care te-a deranjat pe tine, aratam ca una credea Isus, si exact contrariul cred crestinii.
Detaliaza. Nu fii zgarcit in exprimare. Care print?
"Printul e facut din biblie." - exprimare neclara.
Matei 5:17 Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; Una a spus si alta a facut. A schimbat toata legea absurda a lui Moise. Biblia spune ca Isus a fost fiul lui Iehova care era unul dintre Elohim(i). Elohim(i) erau oameni in carne si oase, "veniti de sus".