Cum este posibil ca Dumnezeu să fie Iubire dar să existe şi nefericire de durată?
Un singur răspuns: nu este consecinţa alegerii Lui şi iniţiativei Lui, ci a RESPECTĂRII LIBERTĂŢII omului şi consecinţa unei mari PĂRĂSIRI: A OMULUI care Îl părăseşte pe Dumnezeu, îl ignoră toată viaţa, îşi părăseşte Sursa Fericirii şi vieţii lui…
De ce "de durată"? Pentru că omul este de la bun început o "investiţie veşnică", pentru veşnicie…
Notiunile astea sunt atat de generale incat poti sa realizezi cu usurinta o jonglerie filozofica prin care sa arati ca si un criminal de razboi a fost filantrop.
Asa cum crestinismul a canonizat pe unii drept sfinti.
"I will haunt your mind forever, you are nothing without me".
Paaai iadul inseamna lipsa lui dumnezeu, dar daca nu stii ca ceva exista, nu-i simti lipsa, asa ca daca ar respecta ceva, nimeni nu i-ar simti lipsa.
Paaaaai 2: daca, teoretic, oamenii sufera in lipsa lui dumnezeu, daca o perioada au ratacit, de ce sa-i lase sa sufere, oamenii nu il resping, doar ca nu l-au gasit, multumita crestinilor iubitori. Daca ai un copil si ii faci toata ziua supa, dar el mananca dulciuri toata ziua, cand se imbolnaveste nu-i dai supa pentru a da dovada de respect si dragoste?
Este posibil ca omul să se încrânceneze pe o poziţie a răului?
În primul rand, Dumnezeu respectă continuu libertatea omului. Dar omul, ar putea el păstra continuu calea "îndepărtării"? Dacă vedem exemplul "duhurilor răutăţii" care nu intenţionează să se întoarcă din calea lor… înţelegem că din păcate este posibilă şi omului această experienţă a "încleştării" în ură faţă de semeni, faţă de Creatorul său…
Ai o logica dementiala. Cu alte cuvinte chinul vesnic e o dovada ca dumnezeu te iubeste. Tine-o tot asa.
Iadul este pentru gunoiul ce nu trebuie sa ajunga la Dumnezeu.Noi suntem suflare sfanta ce provine din Dumnezeu. Odata ce ne mentinem sfintenia ne intoarcem la el.Atat e de stiut
Dar pot să întreb: Ce argumente biblice te-au condus la această concluzie?
Mi-am confirmat ca esti cu capul.
Daca nu L-ai vrut in viata asta, de ce sa te oblige sa stai o vesnicie alaturi de El in cer?
Pe cine sa am in viata asta ma nebunule. Ce Dumnezei vezi tu?
Libertate nu exista in sensul asta.
Inventez un robot liber cica si ii spun:
Slujeste-ma sau mori in iad. LIBERTATE?
ESTI IDIOT.
"Mental a răspuns:
Iadul este pentru gunoiul ce nu trebuie sa ajunga la Dumnezeu.Noi suntem suflare sfanta ce provine din Dumnezeu. Odata ce ne mentinem sfintenia ne intoarcem la el.Atat e de stiut"
Ajung sa imi fac cruci la cat de retardati MENTAL puteti fi.
Tu mental meriti sa iti zic, mori du-te dracu de animal prost. Ne faci de rusine rasa.
"Cine va crede se va mantui."
Ti-am spus ca nu mai am nevoie de argumente. e clar.
Cum au reusit vikingii sa fie asa buni luptatori?
Li se spunea ca daca mor luptand ajung in valhala unde vor bea cu zei sau elohim ori Domnul Dumnezeu. Depinde fiecare cum ii vede pe extraterestrii.
Asa sunteti si voi indoctrinati.
Ai trecut de curând pe la Spitalul 9, secția de psihiatrie?
Întrebam așa, din curiozitate...
Cum mamei tale ii multumesti ca te-a facut,si o respecti ca a avut grija de tine, asa si aici.
Omul are libertate in alegeri, nu te obliga sa il accepti pe Dumnezeu, traiesteti aici viata, si apoi vezi singur ce va urma.
Adica eu am libertatea sa nu il aleg pe dumnezeu dar sa ma duc sa ard pe vecie in iad? Asta e libertate? Dar daca nu vreau nici in rai nici in iad? Asa de mult ma iubeste dumnezeul tau ca ma trimite in iad daca nu il vreau? Asta nu e libertate. Esti nebun. Ai 17 ani si ai gandirea asta ...foarte grav.
Dumnezeu ne-a creat pentru a fi vesnici pentru El.Dar depinde de fiecare ce va alege fericirea sau blestemul vesnic.
Despre iad, despre sheol se vorbeste si in Vechiul Testament chiar! Nu ştim cum era acolo, care erau criteriile, dar ştim că EXISTA UN ASTFEL DE LOC! Vechiul Testament o spune:
Contrar a ceea ce susţin unii (prin doctrina cultului lor) SUFLETUL NU MOARE, aşa cum afirmă ei, ci există cu adevărat un loc de FERICIRE VEŞNICĂ, şi un alt loc, de NEFERICIRE, TOT VEŞNICĂ. Iată doar o mică parte din versete:
- „[Iov s-a rugat:] Măcar de m-ai ascunde ÎN IADUL CEL DE JOS, sub pază, până la vremea când Ţi-a trecut mânia şi-ai rândui o vreme să-Ţi aminteşti de mine". - Iov 14, 13.
- „David zice despre el [Iisus Cristos]:... Căci nu vei lăsa sufletul meu ÎN IAD, nici nu vei îngădui ca Sfântul tău să vadă stricăciunea"- Fapte 2, 25–27 (locul de suferinta este PREZENTAT CA UN LOC DISTINCT).
- „Şi marea a dat pe morţii cei din ea şi moartea şi iadul au dat pe morţii lor (locul de suferinta este iarasi, PREZENTAT CA UN LOC DISTINCT), şi judecaţi au fost, fiecare după faptele sale. Şi moartea şi iadul au fost aruncate în râul de foc" - Apoc. 20, 13.
Eu nu sunt de acord cu afirmatia ta. iadul e un loc rau facut pentru diavol si ingerii sai, iar omul alege sa se duca in chinul cel vesnic unde va fi plansul si scrasnirea dintilor. oamenii o sa fie acolo cu satana, care o sa-i chinuie la nesfarsit. uite cum isi bate el joc de oameni, de aia care se sinucid, de drogati, de aia pe care ii poseda etc.
si sunt alte lucruri mult mai rele. daca aici pe pamant face el asta oamenilor d-apoi in iad, crezi ca o sa-i lase in pace?
Tocmai nu te obliga fiindca poti alege sa suferi in iad unde cu siguranta nu-l vei vedea pe dumnezeu
In primul rand, in Biblie nu apare cuvantul,, Iad". Biblia spune,, plata pacatului este moartea"... nu iadul.
Desteptule cand imi mai trimit vreun mesaj si astepti sa ti raspune schiba ti setarile ca sunt un membru junior si nu pot sa ti trimt.
Iti dau raspunsul aici:
"l.ai" se scrie dezlegat.
Iar s a trezit un intelept care a dezlegat marea enigma a omenirii, care cunoaste secretele universului, care dupa ce a vazut ca l am cautat pe dumnezeu si nu l am gasit si a dat seama ca ceva nu am facut bine si vine el sa ma intrebe cum l am cautat pe dumnezeu ca apoi sa mi spune cum ar fi trebuit sa l caut.
Ipocritule vezi ti de treaba.
DeProfundis99 întreabă: