| TamplaruAnisoara a întrebat:

Iată câteva informații uimitoare despre aparatul ocular: ochiul uman poate transmite 1, 5 milioane de mesaje simultan.Pe parcursul unei singure zile, ochiul se mișca de peste
100.000 de ori.In fiecare ochi exista un număr de 137 de milioane de terminații nervoase ce rețin orice mesaj vizual trimis de la ochi spre creier. Celulele cu bastonașe sunt in număr de 125-130 de milioane, iar celulele cu conuri sunt in număr de 5-7 milioane. Țesătorii de goblenuri disting pana la
14.000 de nuanțe de culori, iar textiliștii 40 de nuanțe de negru.
Chiar si Charles Darwin, autorul teoriei evoluției, a trebuit sa se inchine in fata înțelepciunii Creatorului dovedita in anatomia si fiziologia ochiului.Acesta spunea: "Mărturisesc ca poate părea o adevărata nebunie sa presupui ca ochiul, cu sistemele sale complexe pentru ajustarea distantei si a intensității luminii, pentru corectarea anomaliilor cromatice si de sfericitate, este rezultatul selecției naturale." (Joe White, Nicholas Jomninellis- Demisia lui Darwin)
Sa se fi pocăit Darwin înainte de moarte?
Si daca da, de ce inca se mai preda in scoli teoria evoluției? De ce se trece peste dorință lui de a-l recunoaște pe Dumnezeu si anularea a tot ceea ce a scris cu privire la teoria evoluției?

Răspuns Câştigător
| Mircea08 a răspuns:

In democratie majoritatea stabileste ce trebuie sa faca oamenii, ori slujitorii lui Dumnezeu sunt foarte putini.

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Teoria evoluției nu are legatura cu validarea sau invalidarea existentei unui creator deist, panteist in principal

| LPCTSTR a răspuns:

L-au apucat bandaliile, Miezo nu exista, punct.

| mentholinks a răspuns:

Pff, oare cine a stat sa numere terminatiile nervoase din ochiul uman?!

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Creatorul - sfantul nostru Lord si Salvator Cthulhu.

| Irinel15123532 a răspuns:

Foarte interesanta informatie, nu am stiut asta pana acum. Stiam doar ca datorita unui studiu pe ochiul uman, s-a dovedit ca, culoarea cea mai usor acceptata de ochiul uman, cea care nu il deranjeaza deloc, este albastrul calm si deschis, uita-te pe cer, ce culoare este? In mod ciudat, pare ca aceasta planeta sa fi fost facuta pentru noi, sa fie din nou o coincidenta?

| chuckmanson a răspuns (pentru Irinel15123532):

„In mod ciudat, pare ca aceasta planeta sa fi fost facuta pentru noi, sa fie din nou o coincidenta?"
Da cum să nu, planeta asta e numai bună pentru noi.
Dar întai găsește procentul mai mic de 30% făcut din pămant. Apoi nu te aventura prea mult în nord sau sud, să nu îngheți. Apoi nu te urca prea sus pe munți, ca să nu te sufoci sau îngheți. Apoi stai departe de deșerturi ca să nu mori de insolație sau deshidratare. Apoi stai departe de plaje, insule tropicale și orice regiune cu lumină solară puternică, ca să nu faci cancer. Apoi stai departe de jungle pentru că sunt pline de insecte veninoase, plante otrăvitoare, alergeni și prădători. Apoi stai departe de păduri, campii, savane etc. ca să te ferești de prădători. Apoi stai departe de vulcani, zone cu risc de cutremur, vant puternic etc. ca să eviți dezastrele naturale. Mai pe scurt nu știu cu ce rămâi care pare făcut pentru noi. Poate spațiul cosmic. A stai, 99, 9999999999999999999% din Univers este de nelocuit. Dumnezeu nu e un designer prea inteligent.
PS: Nu am putut să găsesc niciun studiu care să spună că albastrul este culoarea cea mai puțin deranjantă pentru noi. Dar chiar dacă ar fi adevărat, albastrul este o culoare rar întâlnită în natură. https://www.youtube.com/watch?v=3g246c6Bv58
Motivul pentru care cerul este albastru, este datorită faptului că lumina solară este risipită în toate direcțiile de elementele atmosferei noastre. Lumina albastră e împrăștiată cel mai mult deoarece călătorește în unde mai mici și mai scurte. Dar atmosfera nu a fost mereu așa și nici culoarea cerului.

| chuckmanson a răspuns:

Argumentul ăsta e o combinație de God of the gaps și irreducible complexity. Pe scurt, nu știm de ce sunt ochii așa complecși, înseamnă spirite. Argument invalid. În al doilea rând, doar pentru că ochiul este complex, nu înseamnă că nu a putut evolua. Dimpotrivă, complexitatea organelor noastre este doar o altă dovadă a realității evoluției.
Cateva întrebări despre ochi totuși.
Dacă ochiul este o creație atat de minunată, de ce un număr foarte mare de oameni, printre care și eu, au nevoie să poarte ochelari?
Și de ce caracatițele și păsările de pradă au ochii mult mai complecși și mai performanți decat ai noștri?
Pentru mine răspunsul e simplu. Au evoluat în felul pentru a se adapta la mediul lor. Dar tu ce răspuns dai?
„"Mărturisesc ca poate părea o adevărata nebunie sa presupui ca ochiul, cu sistemele sale complexe pentru ajustarea distantei si a intensității luminii, pentru corectarea anomaliilor cromatice si de sfericitate, este rezultatul selecției naturale.""
Exact ce fac mereu creaționiști, scot citate ale unor oameni de știință din context și mint cu nerușinare.
Dacă vrei să știi exact ce a spus Darwin despre ochiul uman, privește citatul complet:
„Să presupunem că ochiul cu toate convingerile inimitabile pentru ajustarea focalizării la distanțe diferite, pentru admiterea diferitelor cantități de lumină și pentru corectarea aberațiilor sferice și cromatice, ar fi putut fi format prin selecție naturală, pare, mărturisesc liber, absurd în gradul cel mai înalt. Când s-a spus prima dată că soarele stă nemișcat și lumea se întoarce, bunul simț al omenirii a declarat doctrina falsă; dar vechea spusă a lui Vox populi, vox Dei, după cum știe fiecare filosof, nu poate fi încredere în știință. Rațiunea îmi spune că, dacă se pot dovedi că există numeroase gradații de la un ochi simplu și imperfect la unul complex și perfect, fiecare grad este util posesorului său, așa cum este cu siguranță; dacă mai departe, ochiul variază vreodată și variațiile vor fi moștenite, așa cum este în mod sigur și cazul; și dacă astfel de variații ar trebui să fie utile oricărui animal în condiții de viață schimbătoare, atunci dificultatea de a crede că un ochi perfect și complex ar putea fi format prin selecția naturală, deși insuperabilă de imaginația noastră, nu trebuie considerată subversivă a teoriei. Cum un nerv devine sensibil la lumină, ne privește cu greu mai mult decât modul în care viața însăși a luat naștere; dar pot remarca faptul că, întrucât unele dintre cele mai joase organisme, în care nervii nu pot fi detectați, sunt capabili să perceapă lumina, nu pare imposibil ca anumite elemente sensibile din sarcodul lor să devină agregate și dezvoltate în nervi, înzestrate cu această specialitate sensibilitate."
Serios vorbind, nu știați creștinilor că minciuna e un păcat?
Da ce zic eu, că dacă nu ar mai fi minciuna, cum ar putea fi religie?
„Sa se fi pocăit Darwin înainte de moarte? "
Altă minciună nerușinată spusă de creaționiști.
Răspunsul scurt e: NU!
Răspunsul lung e: NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
Răspunsul și mai lung:
Această minciună nerușinată a fost spusă de o anume Lady Hope, o creștină evangelică și o mincinoasă nerușinată. Însăși fiica lui Darwin, Henrietta, care a fost ea însăși o creștină devotată și care a asistat la moartea tatălui i-a spus în persoană lui Lady Hope că această afirmație „nu are absolut nicio fundație„ Conform membrilor familiei lui Darwin, ultimele lui cuvinte variază. Fiul său Francis a spus că Darwin a afirmat că nu îi era deloc frică de moarte. Soția sa Emma a afirmat același lucru, adăugând că Darwin și-a declarat pentru ultima dată dragostea față de ea. Niciunul dintre membri familiei lui, oamenii care chiar au fost la moartea lui, nu susține această minciună disperată și penibilă.
„Si daca da, de ce inca se mai preda in scoli teoria evoluției? De ce se trece peste dorință lui de a-l recunoaște pe Dumnezeu si anularea a tot ceea ce a scris cu privire la teoria evoluției?"
Aceste întrebări sunt atat de cringe că nu mai am cuvinte. Hai să termin ce am început totuși.
În primul rând nu s-a întâmplat asta. Dar chiar dacă s-ar fi întâmplat asta, nu ar fi de nici cea mai mică formă, un argument împotriva realității evoluției. Evoluția este un fapt, un fenomen fundamental al biologiei, o proprietate elementară a vieții, baza biologiei. Este un fapt pe care ori îl accepți, ori trăiești într-o fantezie.
„Si daca da, de ce inca se mai preda in scoli teoria evoluției?"
Mai bine zis de ce nu se predă. Eu nu am învățat în viața mea ceva la școală despre evoluție. Tot ce știu despre teoria asta am învățat pe cont propriu. În școlile romane nu se predă o astfel de teorie științifică fundamentală, dar se permite o oră de îndoctrinare pură. În America mulți profesori încă mai luptă să predea evoluția.
În ultimul rând, Charles Darwin a fost el însuși crescut religios, a fost religios majoritatea vieții lui și la un moment dat chiar a vrut să devină preot anglican. Toți biologii evoluționiști timpurii au fost creștini religioși, cel puțin pentru primele părți ale vieții lor. Biserica Catolica accepta teoria evoluției iar ultimii 4 papi au spus că credincioșii catolici ar trebui să accepte teoria evoluției și să nu o privească ca pe o amenințare asupra credinței lor. Au existat și există o mulțime de biologi evoluționiști care cred în Dumnezeu precum Ken Miller care este un catolic care a distrus intelligent design, Robert T. Bokker, unul dintre cei mai importanți paleontologi, este un predicator penticostal, iar Theodosius Dobzhansky, unul dintre cei mai importanți biologi evoluționiști a fost un creștin ortodox devotat, dar a spus că „nimic din biologie nu are sens, decat în lumina evoluției". Toți acești oameni sunt de acord că și dacă un zeu există, acel zeu fiind cel creștin, evoluția tot ar trebui să fie total adevărată, iar creaționismul complet fals. Deci nu poți spune că nu poți crede în Dumnezeu și să accepți realitatea evoluției.

| FargK a răspuns:

"Sa se fi pocăit Darwin înainte de moarte? "
Nu stiu si nu ma intereseaza.

"Si daca da, de ce inca se mai preda in scoli teoria evoluției? De ce se trece peste dorință lui de a-l recunoaște pe Dumnezeu si anularea a tot ceea ce a scris cu privire la teoria evoluției?"
In primul rand teoria stiintifica e diferita de teorie din viata cotidiana si te rog sa te informezi singur din dictionar. Teoria (stiintifica) a evolutiei se preda in scoli deoarece face parte din biologie. Nu poti accepta partea de medicina care te face sa traiesti mai mult si mai sanatos si sa nu accepti partea care se contradice cu ce este in capul tau.
Darwin nu a spus ca e imposibil, a spus doar ca e foarte putin posibil.

| TamplaruAnisoara explică (pentru FargK):

Exista sudii făcute pe adventiștii de ziua a 7-a care trăiesc si se hrănesc după sfaturile date in Biblie si rezultatul este ca speranță de viață a lor este mai mare cu pana la 15 ani fata de restul populației iar riscurile de a se îmbolnăvi de orice boala sunt mai mici cu mult fata de restul populației. Unde se trăiește mai mult si mai sănătos ignorând sfaturile Bibliei si acceptând reclamele făcute nici macar de medici ci de Industria alimentara si cea farmaceutica? Unde sunt oamenii de știinta care ar trebui sa vorbească in locul lor?

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Unde se trăiește mai mult si mai sănătos ignorând sfaturile Bibliei..."

In Japonia?!

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Exista sudii făcute pe adventiștii de ziua a 7-a care trăiesc si se hrănesc după sfaturile date in Biblie si rezultatul este ca speranță de viață a lor este mai mare cu pana la 15 ani fata de restul populației..."

Bineinteles ca nu exista vreun studiu de genul asta, sau daca exista e comandat de astia si rezultatele sunt falsificate, in concordanta cu aproape tot ce e crestin dealtfel, dar trecand peste asta...pana la urma scopul final e sa traiesti mai mult? Asta e competitia voastra?! Mi se pare un lucru de rahat, iarta-ma ca-ti spun. Important e ce faci cat traiesti. Mai exact experientele pe care le ai, de la cele intelectuale, sociale, gastronomice, la cele sexuale, sau de orice alta natura.
Degeaba vegetezi 100 de ani bolborosind despre spiridusi inexistenti si sperand la o iluzorie viata vesnica. E doar o viata lunga si inutila. Nu in raport cu ce percep ceilalti, nu asta conteaza, ci cu ce constati singur ca ai facut in momentul cand tragi linie.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Holiday):

S-au făcut studii in SUA dar ca si cele făcute 30 de ani in China si nu numai de către oameni de știință, nu se fac publice pentru ca interesul este scăderea, injumătățirea populației globului si nu însănătoșirea ei.Noi nu am ales sa fim vegetarieni pentru a trai mai mult, ci pentru a trai sănătos, pentru a putea fi activi pana la moarte, sa nu depindem nici de medicamente, si nici de cei din familie.

| FargK a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Te rog sa imi arati aceste studii ca sa iti pot raspunde.

| TamplaruAnisoara explică (pentru FargK):

Citește "Studiul China" de T.Colin Campbell, Thomas Campbell II.
Dr. T.Colin Campbell a fost seful Studiului timp de 30 de ani, si cartea a denumit- o "Studiul China" pentru ca in China si-au petrecut cea mai mare parte din cei 30 de ani de studii. Daca o citești vei afla chiar de la autor motivele pentru care nu se fac puplice rezultatele studiilor făcute in cei 30 de ani. Cat privește înjumătățirea populației, am ascultat o predica a lui Lucian Cristescu pe care a ținut-o in Spania la romanii aflați la munca acolo, si printre altele a făcut si aceasta afirmație, cum ca s-a pus problema aceasta dintr-o Conferință a ONU, la care a luat parte si o delegata de religie adventista.
Dar eu am auzit acest lucru si de la radio, la o emisiune interactiva, unde oricine poate sa telefoneze, si chiar de la o farmacista, care susținea același lucru dar, fara sa menționeze de unde știe acest lucru.